Breviář hříchu

Breviář hříchu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36485/breviar-hrichu-36485.jpg 5 1 1

Kniha Breviář hříchu se snaží oživit jedno staré povědomí, které se v posledních desetiletích vytratilo a podlehlo určitým změnám. Povědomí hříchu nás doprovázelo jako náš stín. Křesťané hřích nenáviděli, báli se ho, utíkali před ním, byl příčinou jejich zármutku. Autor předkládá stručný popis – breviář – povahy a dynamiky hříchu. Hřích je trestuhodné narušení „šalomu“ – pokoje, harmonie a požehnání, které Bůh zamýšlel pro své stvoření. Hřích narušuje šalom, protože narušuje mír, protože zasahuje do věcí, které jsou, jak mají být. Kniha byla oceněna časopisem Christianity Today jako Nejlepší kniha roku 1997.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Porta libri
Originální název:

Not the Way It´s Supposed to Be, A Breviary of Sin , 1995


více info...

Přidat komentář

Garik
17.09.2011 5 z 5

Autor veľmi dobre vysvetľuje, čo je vlastne hriech, čo je jeho podstatou, aké je jeho pôsobenie a dynamika. A preto tých 100%, ktorými vyjadrujem moje uznanie jeho práci.
Keby som však mal hodnotiť knihu ako celok, bolo by to tak nanajvýš nejakých 60%. Vydavateľstvu sa totiž podarilo toto dielo do značnej miery znehodnotiť. Jazyková korektorka (a uvedená tam je!) to zrejme ani nevidela. A aj keď nie som kompetentný hodnotiť kvalitu prekladu, jednako nemôžem nespomenúť ten pocit hraničiaci s istotou, že prekladateľovi miestami akosi unikala autorova myšlienka. No, ona mu vlastne občas unikla úplne. Je to veľká škoda, takto pokaziť dobrú knihu.