Brána do kouzelné Prahy

Brána do kouzelné Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359666/bmid_brana-do-kouzelne-prahy-PSk-359666.jpg 4 5 2

Tato kniha je pojatá jako zajímavá procházka po našem nádherném starobylém městě, plná informací o jeho dějinách, památkách a tajemstvích, přizpůsobených dětskému čtenáři. V materiálu najdete i mnoho zajímavostí a tipů, které přinášejí veselé postavičky. Publikace je obohacena o pražské pověsti převyprávěné pro děti přinášející cenná svědectví o pražském Geniu Loci, které pomohou dětem cizinců proniknout hlouběji do kultury a historie českého národa. Otevřete bránu poznání a objevování a vstupte do kouzelného světa velkých historických událostí, postav a hrdinů, ale i pověstí a historek, které se vyprávěly za starých časů mezi obyčejnými lidmi. Kulisy tohoto světa jsou vskutku skvostné – velkolepé hrady a paláce, elegantní měšťanské domy lemující řeku, pestrobarevné středověké domečky a křivé uličky tvořící půvabné bludiště... Poznali jste to? No to je přece historické jádro Prahy! Nebojte, s naší knížkou v ruce se neztratíte. Pojďme dál společně objevovat, bádat, hrát si, učit se a zažívat dobrodružství v našem krásném hlavním městě.... celý text

Přidat komentář

Makaja
15.01.2021 5 z 5

Koupila jsem to synovi, když měl číst nějaké pověsti. Tady nechybí krásné ilustrace a forma je vcelku zajímavá. Ke každé pověsti, resp. souboru pověstí z nějakého pražského místa, je napsána krátká faktická stať.Super mi přišel i slovníček na konci a místo na zapsání vlastních postřehů nebo pojmů. Knížka je primárně určená pro děti, ale i já jsem zjistila pár věcí, které jsem nevěděla a to jako rodilý pražák přehled docela mám. Navíc se mi opravdu líbí zpracování.

Malinali
28.03.2020 5 z 5

Taková procházka po Praze, historie, zajímavosti, kultura českého národa. Barevné ilustrace. Hezky pojato hlavně pro děti a cizince, kteří tu začínají žít.

Kombinace dějepisu a Pověstí. Doporučuji i jako oddechovku dospělým. Velmi dobře se čte. Sem tam obsahuje poznámku přidaných postav jako jsou děti a starší moudrý pán. Jakoby vás knihu četlo více najednou.