Bono, ve jménu lásky

Bono, ve jménu lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96616/bono-ve-jmenu-lasky-96616.jpg 4 13 5

Životní příběh jedné z nejvýznačnějších a nejpozoruhodnějších postav dnešní hudby - frontmana skupiny U2, zpěváka Bono Voxe, nejangažovanější rockové hvězdy od dob Johna Lennona, lobbisty a zastánce rasové harmonie. Bono Vox má za sebou vedle skvělé kariéry rockové hvězdy i dlouhou řadu politicky a společensky orientovaných kampaní, od pobuřující "Sunday Bloody Sunday" až po živý telefonát z koncertu přímo Billu Clintonovi, zatímco se za tím na obřím plátně objevovaly fotografie válkou zpustošeného Sarajeva. Pro Bona jsou a vždy budou politika a "rock" propojené. V této jeho biografii máte možnost nahlédnou do jeho nitra.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Bono: Saint and Sinner , 2004


více info...

Přidat komentář

Eisy
17.06.2023 3 z 5

Trošku neosobní, spíše jen fakta, která autor sesbíral a poskládal dohromady.

Gracian1964
17.05.2023 5 z 5

O Bonovi a U2, do roku 2005. Zaujímavé čítanie, dozvedel som sa mnoho vecí, ktoré som doteraz nevedel.


CarolC
12.01.2022 1 z 5

Životopis o Bonovi. Spíš mi to přišlo jako biografie celé skupiny, kvůli čemuž se ve výsledku dostavilo celkem velké zklamání. Myslela jsem si, že to o Bonovi bude víc. Celkově se jednalo z mého pohledu o celkem nezáživné čtení, a tak zvláštně to celé bylo utnuté. Škoda.

Skjaninka
09.06.2013 5 z 5

Kto miluje U2 tak v tejto knihe je všetko od začiatku do konca. Nie je len o Bonovi, ale o skupine ako celku. Pekne vysvetlené hlavne to, ako Bono prenášal svoje pocity a vlastne celý svoj život do textov piesní. V tejto knihe pochopíte aký majú význam a čo nám prostredníctvom nich chcel povedať, Je to jeden veľký a úžasný človek, ktorý má môj obdiv a to nie len vďaka tejto knihe, ale predovšetkým pre jeho hudbu a prístup k problémom dnešnej spoločnosti. Veď kto z bežných poslucháčov tejto skupiny vie, že Bono bol niekoľkokrát nominovaný na Nobelovu cenu mieru?

Hipi
20.04.2012 4 z 5

Bona (a U2 celkově) řadím ke svým hudebním oblíbencům a tahle kniha je jediná, kterou jsem o nich četla. Těžko říct, jestli je objektivní a pravdivá (působí tak) nebo jen založená na dohadech a spekulacích, ale má určitou hloubku a je inspirativní, takže se mi líbila.