Boj o pozornost

Boj o pozornost https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414262/bmid_boj-o-pozornost-121-414262.PNG 4 11 5

Celý náš život je pouhým součtem všeho, čemu jsme kdy věnovali pozornost. Právě ta je hlavní branou do našeho vnitřního světa a zdrojem všech zážitků i emocí. Nejvyšším životním uměním je tedy rozpoznat, čemu svou vzácnou pozornost věnovat a co zkrátka ignorovat. Lidé, kteří se naučili tuto sílu dokonale ovládat, dosahují mistrovství jak v osobních vztazích, tak v pracovním životě. Pociťují více štěstí, životní energie, a dokonce se těší i lepšímu fyzickému a duševnímu zdraví. Tato kniha přináší podrobný návod, jak chytře pracovat s vlastní pozorností. Tedy jak ji dostat pod kontrolu, co z ní nemilosrdně vytěsnit a na co ji naopak zaměřit nebo jak posílit oslabenou koncentraci. To vše opřené o nejmodernější vědecké poznatky a funkční postupy z praxe.... celý text

Přidat komentář

Kampal
02.10.2021 2 z 5

Na základě recenzí jsem si koupil současně obě knihy Boj o pozornost. Není to špatné, ale kniha podle mě, poněkud chaoticky předává informace získané z různých zdrojů. Odstavce na 4 řádky jsou taky vtipné, včetně zvýraznění “hlavní” myšlenky stránky. Kniha by jinak měla asi polovinu stran, kdyby měla také o 20% méně obsahu a lepší strukturu, možná bych dal i 70%. Aktuálních 97% je podle mě velmi mimo realitu.

Martinacertik
02.08.2021

Kniha se velmi dobře četla až jsem se musela brzdit ať čtu pomaleji, abych vnímala pořádně obsah jednotlivých odstavců.

Rozhodně je to kniha, kterou si v blízké budoucnosti přečtu znovu. Věřím, že na mě zapůsobí při druhém čtení jiné pasáže než při prvním. Tentokrát mě nejvíce utkvěla v paměti část knihy o pozornosti k jídlu a našemu metabolismu.

Autor mě svou knihou donutil se zamýšlet nad jednotlivými kapitolami, pozastavit se nad svým životem a nad některými situacemi, které v životě tak dobře znám, ale chyběl mi nadhled.

Třešničkou na pomyslném dortu je, že jsem se u knihy nejednou zasmála, ač je to kniha k seberozvoji.


JanaS13
05.03.2020 5 z 5

Boj o pozornost – kniha, která Vás rychle lapí a jejíž řádky zhltnete během pár hodin. Jedná se o velmi vydařené dílo, které je napsáno jednoduchou a čtivou formou, a tedy i pro lidi psychologickými teoriemi „neposkvrněnými“ zcela pochopitelné a poutavé.

Velice kladně hodnotím, že se autorovi podařilo rozesmát mě již v několika prvních řádcích a dařilo se mu to i na stránkách následujících. Nejedná se tedy o smršť teoretických, často nezáživných, informací, což by se dalo od knihy podobného tématu očekávat, ale o zajímavé čtivo, které je ještě ke všemu protknuto mnoha praktickými ukázkami a taktéž příběhy přímo ze života autora, což tvoří četbu ještě záživnější.

Boj o pozornost čtenáře opravdu donutí zamyslet se nad tím, jestli se svou pozorností pracuje tím správným způsobem, a pokud tomu tak není, dodá tipy, nasměruje a namotivuje k dalšímu seberozvoji. Knihu rozhodně doporučuji a už teď se těším na další Filipova díla!

Jakubac
25.12.2019 5 z 5

Tuto knihu s klidným svědomím doporučuji každému, kdo v dnešní hektické době hledá rovnováhu. Líbí se mi její “vystředěnost”, tedy že kniha nemá tendence nadržovat žádnému z extrémů a neříká vám, co je dobře, a co špatně. Celé dílo poukazuje na to, že vše co se kolem nás děje má dvě strany mince. Řekl bych, že autor nahlíží na fungování světa s obrovským nadhledem, což je mě osobně velice sympatické. Knihu si tak může přečíst workoholik, esoterik, muž, žena, introvert, extrovert, kapitalista nebo aktivista a přesto se v ní každý najde.

_Katy_S
24.06.2019 5 z 5

Musím říct, že i mě kniha nutila přemýšlet o věcech, o kterých by mě přemýšlet prostě nenapadlo. Přečtete ji díky lehkému stylu tak rychle, že to rozhodně není ztráta času.