Hříšní světci

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Naďa žije v klášteře skrytém vysoko v horách a její život je vlastně k uzoufání nudný... nebýt toho, že v její zemi zrovna zuří válka a ona je zřejmě jediná, kdo může zvrátit její průběh a zachránit svou zem. Naďa je totiž nadaná zvláštní mocí – dokáže hovořit s bohy a oni plní její přání. Jednoho dne však na klášter zaútočí nepřátelský oddíl a Nadin život se od základů změní. Je nucena opustit svůj domov a své přátele a spojit síly s těmi, o nichž by ještě před pár dny přísahala, že je při prvním setkání zabije. Temná gotická fantasy přináší příběh dívky, netvora s temným tajemstvím a prince, jehož život se ocitne v ohrožení kvůli nekalým dvorním intrikám....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426987/big_hrisni-svetci-wxZ-426987.jpg 3.8195
Série:

Komentáře (63)

Kniha Hříšní světci

Sybelle
02. června

Kniha má rozhodně potenciál, který se možná více projevil ve dvou zbývajících dílech, které u nás nejsou přeložené. Takže to nemohu posoudit. Líbilo se mi slovanské prostředí a myšlenka příběhu. I styl psaní. V přístupu postav i když se jednalo o božské záležitosti nebyla zbytečná upjatost a postavy dokázali myslet sami za sebe.
Bohužel mi časem začalo vadit to neustálé sahání do vlasů mezi postavami navzájem. Byla místa, kde to dávalo smysl, ale taky nevhodná a bylo to jaksi divné. Nepůsobilo to vůbec přirozeně. V jednom případě, kdyby za to byla jedna z postav zabita, vůbec bych se nedivila. Teď trochu spoiler, nestalo se .
Podobné téma, bohové, jen z jiného prostředí a okolností je zpracované v jiné trilogii začínající knihou Město schodů. A kdybych si měla momentálně vybrat, volila bych tuto knihu. Celkově shrnuto jedná se o dobrý příběh s potenciálem, pěkně napsaný. Ale stále nezanechal dojem, musím si koupit druhý díl. To neznamená, že to není dobrá kniha na takové to odpočinkové čtení. Jen asi nebudu ta správná cílová skupina.

Mamka_cte
18. května

Začátek knihy byl pro mě za trest. První věc co mi vadila bylo to, že je kniha popisována z pohledu dvou postav a ty se neustále střídaly. A druhá? Jména! Bože kdo dá hlavní postavě jméno Naděžda Laptěva? Chjo! Ale zase musím říct, že postupem v knize mi to přestávalo vadit.

I přes těžký začátek jsem si ke knize našla cestu a nakonec mě moooc bavila. Sice mi tam občas chybělo vysvětlení cizích slov, ale nebylo to nakonec nějak podstatné.

Postava Malachiáše? Totální láska na první pohled! Tajemno každou stranou a jeho postava mě neskutečně překvapila.
Ostatní postavy asi není potřeba popsat. Prostě Malachiáš stačí!

Autorčino popisování míst a hlavně i bohů bylo pěkně napsáné. Kniha je zahalena do tajemství, bolesti, kouzel a smrti. A ten konec? Rozebral mě na kousky! A já potřebuji druhý díl! Nesnáším otevřené konce. Druhý chjo.

Ps. při foceni fotky jsem se totálně nafetovala vonnýma tyčinkama, jen abych měla na fotce dým. Který stejnak nevyšel! Třetí chjo.

Kate3003
15. února

Tahle kniha předčila má očekávání. Jedná se o velmi zajímavě zpracovaný příběh, který je zároveň popisován ze dvou pohledů hlavních postav. Ze začátku mi střídaní pohledů trošku vadilo, ale pak jsem byla ráda že to vidím s obou stran a rozhodně to příběhu neubralo nic na napětí možná spíš naopak, protože čekáte na to co se děje na té druhé straně mezitím co čtete jednu z verzí. Konec mě naprosto překvapil a odrovnal, protože něco takového jsem naprosto nečekala.
Celou dobu jsem si představovala co by mě mohlo čekat dál a jak asi příběh skončí, ale autorka mé představy vzala a rozdrtila na malé kousíčky. Trochu mi chybělo osvětlení některých záležitostí, které se v knize objevily, ale celkově se mi kniha líbila a svět ve kterém se odehrávala byl zajímavě zpracovaný.

Knihomlok2015
09. ledna

Na konci zůstalo víc otázek než odpovědí, takže to vlastně jako první díl série zafungovalo naprosto skvěle.

knihomolka20
27.09.2022

(+ SPOILER) Na začátku, když jsem se tuhle knihu chystala číst, říkala jsem si, že to bude jen další normální YA fantasy. Ale bylo to něco úplně jiného, tahle kniha mě chytla tak moc že jsem ji nemohla odložit. Je skvěle napsaná, zápletka je vynikající a postavy okouzlující. Opravdu smekám klobouk před autorkou, protože tahle kniha dobyla mé srdce a bude v něm ještě dlouho. Nejvíc mě překvapil ten konec, vůbec jsem nečekala takový plot twist. Určité části knihy ve mě vyvolaly opravdu silné emoce, v jednu chvíli jsem si dokonce i trochu pobrečela. Hlavně popisy temnoty, bohů a války byly napsané tak až z nich mrazilo. Jsem vážně ráda, že jsem měla možnost tuhle knihu číst. S jistotou můžu říct, že se tato kniha dostala na první místo v mém seznamu top pět knih.

Annkag
12.08.2022

Kniha byla plná zajímavých božstiev,nabitá magii a temnotou.Kniha která požírá vaši duši a vyplivně ji až s poslednými stránkami.Tahle kniha mě pohltila a přinutila si zamilovat netvora.
Malachiáš mě objal svýma krvavýma křídlama,vzniesol se do výšky a pustil.Přinutil mě mávat rukama a vyznat mu lásku v půlnoční Praze a slíbit že se k němu vrátím v stělesnění mého lepšího já.
...a já už ted vím že se vrátím a budu pohlcená temnotou.

Kaduri
09.06.2022

Sľúbila som si, že už nezačnem čítať fantasy sériu, v ktorej je preložený iba prvý diel. Ale sľuby sú na to, aby sa porušovali - a voilá, čítam si "Hříšní světci":).
Zo začiatku to celkom šlo. Bavila ma Naďa a jej komunikácia s Bohmi. A bavilo ma autorkino poňatie "Netvora".
Ale postupne sa mi javilo konanie postáv stále naivnejšie, príbeh stále prekombinovanejší (nie v dobrom zmysle) a záver bol totálny zmätok.
Premýšľam nad podobnými knihami, ktoré som čítala cca pred rokom (Opačno, Strážce duší, Prvá veterná čarodejka, ...). Tie príbehy mi úplne splývajú.
A "Hříšní světci" dokonale zapadnú medzi ne.
Už nikdy nezačnem čítať prvý diel série... :)

finka
01.03.2022

Hříšné světce jsem dostala zdarma za nákup knih u Dobrovského. Už vím proč :-)
Souhlasím s Adél784, netřeba nic dalšího psát.