Bohové a apokalypsy

Bohové a apokalypsy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385004/bmid_bohove-a-apokalypsy-7FU-385004.jpg 3 15 1

Kniha volně navazuje na „Předpeklí ráje“. Je v ní načrtnut vícerozměrný obraz událostí a jejich příčin, které postihly Zemi za posledních 120 000 let. Do časové sítě, vymezené devatenácti ničivými cykly Nimiru, je zasazena evoluce pozemské civilizace s jejími vzepětími i prohrami. Za dávných časů, kdy Země ještě byla součásti Galaktické federace, žily zde vysoce technicky i duchovně vyspělé civilizace Shanů, Manehunů a dalších entit, jejichž jména upadla v zapomenutí. V těch časech měly kontinenty i moře jinou podobu. Země se pohybovala po kratší oběhové dráze bližší Slunci než je tomu dnes a den byl kratší vzhledem k rychlejší rotaci Země kolem vlastní osy. Jiné bylo i rozložení planet kolem Slunce, protože mezi Zemí a Jupiterem se pohybovala gigantická obydlená planeta Maldek a Venuše ještě byla jedním ze satelitů vzdáleného Uranu. Úzce technokraticky orientovaná ateistická civilizace Maldeku při svých neuvážených experimentech způsobila jeho ničivou explozi a následující planetární kolizi.... celý text

Přidat komentář

ZaS
04.01.2023 4 z 5

Pokud bych nahlíželi na knihu jako na populárně naučnou, pak můžeme konstatovat, že autor nastínil mnoho zajímavých teorií, z nichž hodně je velmi pravděpodobných a nepřímými důkazy doložených, některé jsou pravděpodobné ale už prakticky neověřitelné a pár zní hodně neuvěřitelně.
Problém je že velká (a troufnu si říct i větší) část knihy pojednává o duchovních věcech nebo se jich alespoń dotýká. Pokud se ale bavíme o víře, pak nemá smysl hledat důkazy. Buď jeho vizi světa věřím nebo ne. První skupina bude pochopitelně nadšená a druhá knihu po pár stranách odloží.
Takže pokud věříte v reinkarnaci a zajímají vás gnostické texty, je to váš šálek kávy. Možná budete jako já mít na jednotlivosti mírně jiný názor, ale v celku vás kniha asi osloví. Pokud jste ateista a bezvýhradně věříte současným oficiálním historikům, pak to ani nezkoušejte číst.