Bohemian Rhapsody - Oficiální kniha k filmu

Bohemian Rhapsody - Oficiální kniha k filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404895/bmid_bohemian-rhapsody-oficialni-kniha-k-816-404895.jpg 4 40 13

Ze zákulisí filmového megahitu Oficiální kniha k výpravnému filmu Bohemian Rhapsody o skupině Queen od společnosti Twentieth Century Fox. Kniha dokumentuje fantastickou cestu Freddieho Mercuryho a skupiny Queen, jak byli zachyceni ve filmu. Obsahuje stovky jevištních i zákulisních fotografií členů kapely a jejich doprovodu: Freddieho Mercuryho, Briana Maye, Rogera Taylora, Johna Deacona, Jima Beache, Paula Prentera, Mary Austinové, Johna Reida a dalších. Tyto legendární postavy jsou na stránkách knihy představeny s detailností velkého filmového plátna. Autor Owen Williams nás zavádí do centra dění, v němž se natáčel tento vynikající film a nechává nás nahlédnout pod pokličku příběhu i práce na scénách, rekvizitách a kostýmech. Čtenáři se tak dostává do rukou nádherný suvenýr a připomínka nezapomenutelného filmového zážitku, jakým je Bohemian Rhapsody.... celý text

Literatura faktu Umění
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Bohemian Rhapsody: The Official Book of the Movie , 2018


více info...

Přidat komentář

michaella03
30.03.2023 5 z 5

Mnoho fotografií a informací, rozhovory s herci. Pro ty, které film nadchl a chtějí se dozvědět víc, určitě doporučuji.

Olous1
17.12.2022 5 z 5

Bomba... wow. Jsem velký fanoušek skupiny Queen a Freddieho Mercuryho a proto mi nemohla chybět tato skvostná kniha v mé knihovně. Hodně moc fotek, informací a rozhovorů. A samozřejmě film je bomba taky. Jsem nadšená, doporučuji všem fanouškům.120%.


MelanieBruno
12.03.2021 5 z 5

Zbožňuji film a tato kniha je skvělý doprovod. Velké množství fotek z natáčení, zajímavé informace, rozhovory. Jo, tohle je dost dobré!

dexterman
10.01.2021 5 z 5

Film je dobrý . Kniha se však čte sama . Je naprosto skvostná . Velmi mnoho užitečných informací z natáčení . Krásné fotky . Jako fanda Queen jsem unešený touto knihou . Naprosto dokonalá věc .

vterinka
15.12.2020 5 z 5

Pěkně zpracovaná kniha se spoustou fotek a zajímavostí z natáčení filmu a s životopisem hlavních postav.
Komu se film líbí, tak knihu rozhodně doporučuji.

efka.saf
20.09.2019 4 z 5

Co si budeme namlouvat, Nobelovku za literaturu by tahle kniha asi nedostala, ale pochybuji, že by to byl její cíl. Jedná se o doprovodnou, především obrazovou publikaci k natočenému filmu, mezi jehož zaryté fanoušky se počítám i já. A kniha pro mě byla skvělým zpestřením jednoho všedního večera, kdy jsem si díky fotkám zavzpomínala na film. Co se týče textu, OK, zde uznávám, bylo to trošku plytké a prvoplánově jednoduché shrnutí. Rovněž velmi děkuji za komentář uživateli DennisMoore, který vypíchl řadu "podivností", které se ke knize (a filmu) vážou. (Ne, pozadí jsem netušila. Ale při čtení o scéně ve vaně jsem fakt hodně dumala, kde ve filmu se nacházela. Díky zmíněnému uživateli jsem na(ne)štěstí zjistila, že scéna ve filmu vůbec nebyla a moje paměť díkybohu nemá tak obrovské díry, jak jsem se obávala.)

Jarda77
12.09.2019 5 z 5

Taky ji mám a paráda

Nočnípták
25.06.2019 5 z 5

Legenda Queen.
Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon - o nich je ten film.
BOHEMIAN RHAPSODY - to je pro mne opravdu nezapomenutelný zážitek. Chodím na film opakovaně. A teď mám i knihu, která mi jej bude stále připomínat.

Jane82
27.03.2019 5 z 5

super kniha k filmu jsem nadšená moc krásné fotografie a rozhovory s herci

JakubiRa
24.03.2019 4 z 5

Graficky úchvatně zpracovaná publikace. Již v předmluvě je řečeno, že je myšlena je jako upomínka na film, tedy je určena především pro spokojeného diváka. Méně už asi osloví čtenáře, který touží do zákulisí proniknout podrobněji. Já jsem spokojený divák, fanoušek skupiny Queen a obdivovatel Freddieho. Textu, pravda, mohlo být trochu více.

Pejuška
21.03.2019 5 z 5

Moc povedená knížka k fantastickému filmu. Jednoznačně nejlepší jsou nádherné fotky. Děkuji za super doplněk k filmu

P1tr
17.03.2019 3 z 5

Ucházející doplněk k populárnímu filmu, který sice neobsahuje příliš textu, ale bohatě to vynahrazuje kvalitním obrazovým materiálem. Je zajímavé podívat se do zákulisí natáčení a hlavně porovnat filmové verze postav, lokací a dalších dobových věci s jejich skutečnými předlohami a utvrdit se v tom, že tvůrcům se povedlo nevídané a drtivá většina věcí je od reálu k nerozeznání. Bohužel stejně objevný není slovní obsah a ta troška textu v knize obsažená informačně příliš neobohatí a nemám pocit, že bych se díky němu dozvěděl něco, co bych nebyl schopen dohledat si na internetu. Výše zmíněná vizuální prezentace na kvalitním papíru tento nedostatek vynahrazuje a spíše než jako vzdělávací materiál kniha slouží jako připomenutí si vašeho oblíbeného filmu. V tomto ohledu jde o solidní kousek, který nenadchne, ale rozhodně ani neurazí. Když nebudete mít čas pustit si celý film, doprovodná kniha může sloužit jako adekvátní náhrada.

DennisMoore
05.03.2019 3 z 5

Ačkoliv mě to jako oddaného fanouška Queen i filmu o nich mrzí, tahle kniha je sice perfektně provedená, ale obsahově poloprázdná. A za tu poloprázdnotu podle mě bohužel může z velké části současná #meetoo hysterie a strach, který vyvolává. Kdo to kdy viděl, aby v knize o filmu nejen že nedostal prostor režisér, ale aby o něm ani nikdo jiný neřekl jediné slovo? Bryana Singera nejprve z natáčení vyhodili kvůli častým absencím (nicméně film má jasně jeho rukopis a například strhující koncert Live Aid, chválený i těmi největšími kritiky, je na tisíc procent jeho, protože se natáčel jako úplně první), poté – jak film sbíral nominace na různá ocenění - se začínali ozývat ti, které prý sexuálně obtěžoval, a od Singera (nahrazeného Dexterem Fletcherem) dávali ruce pryč všichni od herců po zbytek štábu. Nic nebylo dokázáno, nic nebylo vyvráceno, ale… Hotová věc. Připadá mi to sprosté. Na úspěchu Bohemian Rhapsody má Singer lví podíl a teď se po něm buď plive nebo se o něm ustrašeně mlčí. V téhle knize, aby nedošlo k nějakým konfliktům, se tedy režie úplně opomíjí. Co chvíli někdo řekne třeba „ve filmu je scéna, kdy…“ a pochválí ji, ale už nedodá, z čí hlavy vzešla. Jméno Singer (ani Fletcher) nepadne a mě to naštvalo a knihu mi to zkazilo. Ovšem není to jediná výtka, zrovna tak se mi nelíbilo třeba to, že o proměně Ramiho Maleka ve Freddieho Mercuryho se dočteme celkem dost, ale o proměně ostatních herců už ne – a ti přitom měli stejně zajímavé paruky a kostýmy jako Malek. Také je vidět, že kniha vznikla dříve než finální podoba filmu, a o scénách, jež se do Bohemian Rhapsody nakonec nedostaly (psaní ve vaně), se tvrdí, že tam jsou. Vážně mi je všech těch nedostatků líto, protože texty v knize jsou jinak docela pěkně napsané, po grafické stránce to nemá chybu, velký formát je slušivý a fotografií je hodně a jsou dobré, jenže… Jenže to mohlo a mělo být lepší. Za hodně peněz je té muziky docela málo.