Bílý písek

Bílý písek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431622/bmid_bily-pisek-eSP-431622.jpg 3 33 9

Bílý písek série

1. díl >

Na planetě Taldain ovládají legendární dunmistři tajemné umění manipulace s pískem, jímž dosahují ohromujících efektů. Když se však stanou cílem vražedného spiknutí, přežije jenom jeden z nich, ten nejslabší, Kenton. Ze všech stran obklopen nepřáteli, uzavírá Kenton zvláštní partnerství s tajemnou ženou z Noční strany Khriss, která je sama plná svých tajemství. Vychází v brožované vazbě s chlopněmi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

White Sand, Volume 1 , 2016


více info...

Přidat komentář

akinomV
17.02.2024 3 z 5

Moje první zkušenost s příběhy Brandona Sandersona. Podle recenzí tady jsem neměla velká očekávání, ale po pomalejším začátku (kdy jsem si musela zvyknout na komiksové zpracování) to nakonec nebylo tak špatné. V průběhu čtení jsem si nebyla jistá, jestli budu chtít v sérii pokračovat, ale ten konec mě přesvědčil, že tomu dám šanci. Tak uvidíme...

Ajinka126
31.05.2022 3 z 5

Říkla jsem si, že to bude super - je to přeci náš "Brandy Sandy". Hm, ale.. Ten největší problém vidím v samotné kresbě - hodně se ztrácí emoce, jejich tváře vypadají stále stejně "nabroušeně" a tím se dobře neprokreslí charakter. Což je Brandonova velmi silná stránka. Začátek je šup šup - hned skok do akce, žádná zdržení a přesto jsem se do toho "začetla" až úplně na konci prvního dílu. Snad se to v druhém díle spraví.


jennefer
29.03.2021 3 z 5

Četla jsem před tímhle zpracováním novelu s dějem tohoto prvního dílu, takže jsem naprosto přesně věděla, do čeho jdu. Pro mě je příběh všech tří dílů skvělý, ráda bych se vrátila do tohoto světa znovu - a tentokrát na Noční stranu. Kresba mě nejvíc oslovila až v posledním dílu - tam už jsem byla schopná přesně rozlišit všechny postavy (ajjj), škoda že nebyla taková už od začátku. Novela se proto v první části dost výrazně odlišila lepším vykreslením světa i příběhu, což by se zrovna u komiksu stávat nemělo, což? Takže to vyšlo na průměr 3* za všechny díly, za celý příběh, novela to vytáhla.
PS: ale všechny Sandersonovy světy jsou úžasné a já je všechny miluji.

Luigi1
07.01.2021 2 z 5

Očekával jsem od Sandersona mnohem víc než dal.Zklamání

kurama45
03.05.2020 2 z 5

Možno keby som mala o pekných pár rokov menej a možno keby som nečítala iné úžasné komiksy… Tak napríklad najnovšie čítam Berserk. Berserk je čiernobiely, Bílý písek farebný a krásne lesklý a voňavý. Hádajte, čo sa mi páči viac? Ale minimálne sa to pekne vyníma na poličke.
P.S.: Dám šancu aj druhej časti, pretože táto na mňa pôsobila iba ako neskutočne rozťahaný prológ k skutočnému príbehu.

Shaxx
14.04.2020 3 z 5

Bílý písek byl pro mě nečekaným zklamáním. Dost mi nesedl styl kresby - což je u komiksu dost podstatná část ve chvíli, kdy je vyprávění příběhu limitováno slovy a do popředí se dostává vizuální zpracování. Vadil celkový lineart - kontury nebyly klasicky černé, ale kreslíř použil cihlovou, béžovou...prostě barvy písku :D A Samotné linky jsou kostrbaté, trochu jako čára nakreslená v Malování a přiblížená na max.. Z toho mě až bolely oči. Na začátku příběhu mi postavy splývaly dohromady, byly kreslené téměř totožně. Úvod do série má vždy těžkou službu, představit čtenářovi začátek něčeho nového a že je zde hodně k vyprávění...Do 160 stránek komiksu je narváno hodně akce. Tipuju, že by druhý díl mohl být lepší, ale dvakrát se mi do toho pouštět nechce i přesto, že je to Sanderson.. Uvidím :)

Hilda_
14.04.2020 3 z 5

Vlastně ani nevím jak hodnotit. Od Sandersona se čeká hodně a tohle určitě nepřinese tak úžasný požitek, jako jeho ostatní díla. Na druhou stranu je to prostě komiks a myslím, že po komiksové stránce je to celkem podařené. Víc se z toho třeba ani vyždímat nedalo. Potom tedy vyvstává otázka, jestli byl vůbec dobrý nápad zvolit komiksovou formu prezentace příběhu, nebo raději jít klasickou cestou.
Fungování světa se zdá být docela zajímavé, ale uvidíme, co přinesou další díly.

Prozatím hodnotím 3* za odvahu, ale ještě mi to hodně leží v hlavě a hodnocení možná půjde dolů.

SedllY
14.04.2020 2 z 5

Velké špatné..

Navždy
09.02.2020 odpad!

Sorry, ale toto nie. Toto už nie je Sanderson. Z môjho pohľadu top kniha Vyjednavac.