Bez frází

Bez frází https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392976/bmid_bez-frazi-1-igo-392976.jpg 5 77 16

Bez frází série

1. díl >

Bereme vás za kulisy stadionů. Za hradbu naučených odpovědí na opakující se otázky. Bez frází je prostor, kde špičkoví sportovci sdílejí své životní příběhy. Příběhy vyprávěné jejich vlastními slovy a obsahující, co oni sami uznají za vhodné. Příběhy, které mají inspirovat vás ostatní. Ať už taky sportujete a hodláte to někam dotáhnout nebo třeba jen zrovna procházíte nelehkým životním obdobím, nenajdete lepší vzory pro své další kroky, než jsou ti, kteří je zvládli ujít před vámi. Protože i sebeúspěšnější šampioni kdysi stáli na úplném začátku. A protože i oni jsou lidé se všedními starostmi. Bez frází vzniklo jako internetový portál na podzim 2016 a u jeho zrodu stáli i Radim Vrbata a Jakub Koreis, dva profesionální hokejisté, kteří vnímali, že sport je nevyčerpatelná zásobárna inspirace, která ale v klasických médiích nemá potřebný prostor využít svůj potenciál. Ve svém přesvědčení nezůstali sami. Jen během dvou let fungování Bez frází svůj příběh odvyprávělo přes 130 sportovců a spousta dalších se zapojila i v jiných formátech tohoto projektu. V knize najdete devatenáct příběhů z prvního roku fungování Bez frází. Ty, které se od doby vydání nejvíce dějově posunuly. Jejich hrdinové vám prozradí, co se událo poté, co svůj příběh zveřejnili. Mnohdy totiž tímto rozhodnutím měnili životy druhých i své vlastní. Titulní příběh tenistky Barbory Strýcové, její upřímný pohled na sebe samu, pak naleznete pouze zde. Stejně jako na webu vás při čtení ohromí fotografie Jany Mensatorové. Fotografky, jejíž styl je stylem Bez frází. Umělkyně, která svým snímkům dokáže vtisknout duši. Milan Antoš Radek Brunner Radim Cepek Kateřina Elhotová Marek Hanousek Tereza Huříková Jakub Kindl Daniel Kolář Petr Kopfstein Jakub Koreis Ondřej Kratěna Marek Kulič Marek Matějovský Tomáš Plekanec Jan Povýšil Matěj Pulkrab Barbora Strýcová Jana Veselá Radim Vrbata Barbora Závadová... celý text

Přidat komentář

Kučí84
25.12.2023 5 z 5

Opět skvěle napsané jako celá série Bez frází. Člověk se z příběhů může hodně inspirovat. A prevedsim pozná "slavné " osobnosti úplně z jiné stránky.

renefer
24.11.2023 3 z 5

Četla jsem pouze kapitoly se sportovci, které znám. Ale i tak jsem byla překvapená, jak se s mnohými osud nemazlí.


Dudlík08
30.10.2023 5 z 5

Knihu jsem četla v květnu roku 2021, kdy jsem po těžkém covidu ležela v nemocnici a ochrnuly mi nohy. Příběhy vrcholových sportovců mi hrozně psychicky pomáhaly, protože jsem sama sportovala a sport byl mým životem. Hrozně moc děkuji, že nám tito sportovci ukázali svou stránku života! Opravdu mi to pomohlo a po půl roce po nemocnicích jsem se vrátila domů, ke své půlroční dceři! :)

Ivy_9
25.09.2023 5 z 5

Skvělé, fantastické. Příběhy "Bez frází" působí nejenom jako katarze pro autory, ale i přijetí, pochopení pro "normální lidi" (tj. "aha, ti zažívají to samé, nejsem v tom sám/sama"). Knížka se četla velmi příjemně, těším se na dvojku.

callahanh
01.09.2023 4 z 5

Projekt Bez frází má velký smysl a sluší se ocenit všechny, kteří za ním stojí. Když si totiž kdokoliv přečte jakýkoliv příběh, nelze pochybovat o tom, že změní pohled na vrcholový sport. Stěžejním příběhem prvního dílu je příběh Barbory Strýcové, která jen potvrdí, že tenis je nejindividuálnější sport vůbec a na psychiku je extrémně náročný a nikdo si nedokáže představit, kolik úsilí stojí za jedním jediným zápasem na tom nejméně významném turnaji. Mezi velmi silnými příběhy vyniká i ten Milana Antoše, který zvládl situaci, z níž by se většina lidí asi složila a rozhodně i osud Jana Povýšila, který ukáže, že v běžném životě řešíme opravdu nesmysly a stačí vteřina, aby bylo všechno jinak. I ty ostatní jsou ale poutavé a mnohdy inspirativní a ukazují, že za každým sportovcem (ať už amatérským, nebo profesionálem) je nějaká stopa, která ovlivňuje jeho výkon. Veřejnost o tom ale pochopitelně neví a mnohdy si vlastní neúspěchy promítá právě do sportovců, což je silně nefér, smutné a mnozí z nich to nedokážou snést, což je zase úplně normální. Krom příběhů je kniha výrazná nádhernými fotkami, které mají specifické kouzlo a dokáží zachytit něco, co se velmi těžko jakkoli posunuje. Je moc dobře, že něco takového jako Bez frází existuje, protože to opravdu otevírá pověstnou třináctou komnatu a diametrálně mění pohled na vrcholový sport. 80 %

Crimble
02.01.2023 5 z 5

Originální skvělý projekt. Příběhy obyčejné, nečekané, i šokující. Dejte sportovcům šanci, jsou to lid jako my!
Knižní podobu oceňuji, číst delší rozsahy na internetu nezvládám. Velmi kvalitní grafické zpracování.

Janule08
01.01.2021 5 z 5

Mnohdy velmi silné a motivační životní příběhy sportovců. Poznáte sportovce tak, jak je neznáte a nahlédnete do zákulisí českého i zahraničního vrcholového sportu.

Venda32
15.11.2020 4 z 5

Super projekt. Články svým rozsahem neobtěžují. Velmi zajímavé příběhy. Přesto dávám jen čtyři hvězdy, protože jsem některé příběhy spíš jen tak proletěl. Oproti webové verzi je kniha doplněna o prodloužení příběhu, jak to bylo dál.

Aleh
09.05.2020 5 z 5

Kniha mě překvapila, zaujala a zanechala spoustu pocitů a emocí. Vnímám mnohé vrcholové sportovce jako úspěšné lidi, obdivuji jejich schopnosti a vnímám je především jako osoby s neskutečně pevnou vůlí a touhou něčeho vyjímečného dosáhnout. A ty nejlepší z nejlepších potom můžeme vidět třeba stát na stupních vítězů a zažívat s nimi jejich chvilky absolutního štěstí.
Autoři projektu Bez frází nám ústy těchto úspěšných lidí dávají možnost nahlédnout i do jejich soukromí, do té části jejich života, která není vidět.... A tak má čtenář možnost a šanci vidět své idoly z jiného úhlu pohledu, poznat je důvěrněji a zjistit, že se tak jako všichni potýkají s nejrůznějšími osobními problémy, zažívají vážné konflikty ve vztazích, stojí tváří tvář těžkým nemocem, trápením a složitým životním rozhodnutím.
Bez frází je bezesporu zajímavý projekt, který zaujme mnoho čtenářů a třeba i pomůže ve složitých životních chvílích.

Shashlick
12.03.2020 5 z 5

Nejsem pravidelný čtenář Bez frází, spíš jsem si sem tam přečetl nějaký příběh. V knize tak pro mě byla všechny vyznání nová.
Některé osobnosti u mě stouply, některé naopak. Rozhodně se však jednalo o zajímavé pohledy do jejich života.

Miker001
12.01.2020 5 z 5

Naprostá pecka! Zajímavou osobni formou licene příběhy slavných sportovců. V prostředí sportu se sám pohybuji, ale po přečtení jsem i tak získal mnohem lidstejsi pohled nejen na samotné aktéry, ale i na celý profesionální sport. Než budu zase ležet na gauči s pivem v ruce a nadávat, jak to ti naši zase zmatlali, třikrát se zamyslím, jednou si lisknu a pak teprve budu soudit někoho, o jehož zázemí, rodině, bolestech, tréninkových podmínkách nebo osobním životě toho vím tak strasne málo...

joshula
25.09.2019 4 z 5

Jsou příběhy, které potkají v životě každého, ale jsou i ty o kterých si myslíte, že se ani nemůžou stát. Tak je to i s příběhy v této knize.

LadyCotton
05.09.2019 5 z 5

Kniha je velice pěkně graficky zpracovaná (velkou zásluhu na tom mají fotografie J. Mensatorové).
Knížku jsem si chtěla přečíst hlavně kvůli příběhům B. Strýcové, T.Plekance, P. Kopfsteina a M.Antoše ale přečetla jsem jedním dechem i zbylé ostatní. BEZ FRÁZÍ je úžasný projekt.
Každá kapitola je rozvržena na 2 části: první je věnována příběhu, který jste si mohli přečíst na webu a druhá je věnována tomu "co bylo dál" tudíž se nemusíte obávat, že si koupíte knihu a v ní bude jen opis webovek.

Sandalkar
04.07.2019 5 z 5

Knihu jsem kupovala zejména proto, že rádu čtu internetovou podobu projektu a chtěla jsem tím finančně podpořit autory. Kniha ale nabízí i něco navíc, život po uveřejnění, což mě mile překvapilo. Velmi hezké grafické provedení. Chválím a pečlivě ukládám na přední místo v knihovničce.

Wara
09.01.2019 5 z 5

Neuvěřitelné poutavě sepsané příběhy sportovců s kolikrát velmi pohnutými životními osudy. Původně webový projekt bezfrazi.cz v knižní podobě.

Simi30
14.11.2018 5 z 5

TOP knizka hlavně pro profi sportovce, kteří se v ni najdou jako já, téměř v každém příběhu. Ale i pro ostatní čtenáře, kterým skvěle přiblíží náš profesionální život a pocity které se v nás mísí. Za mě TOP!!

Autoři knihy

František Prachař
česká, 1983

Kniha Bez frází je v

Právě čtených4x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených6x
Knihotéce41x
Chystám se číst44x
Chci si koupit16x