Betsy

Betsy https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98263/bmid_betsy-upP-98263.jpeg 4 6 3

Děj sleduje osudy tří generací rodiny automobilových průmyslníků, kde vládne pevnou rukou patriarcha rodiny. Ten spolu s bývalým závodníkem a svým osobním přítelem zkonstruoval nejmodernější auto na světě, nazvané jménem své pravnučky Betsy. Autor předvádí svět divokých ambicí, zoufalého boje o moc, peníze a přízeň krásných žen, svět, kde vládne vzájemné potírání, neústupnost a vášeň. Román však trpí příliš spletitými, nepřehlednými časovými rovinami, dlouhými technickými popisy, jakož i přemírou erotických scén.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Gemini (SK)
Originální název:

The Betsy , 1972


více info...

Přidat komentář

Opatov
30.09.2018 5 z 5

Knihu jsem cetla kdysi davno, dodnes mi utkvela v pameti. Zajimava knizka z prostredi automobiloveho prumyslu. Boj o moc a silne vztahy zasazene do tehdejsi spolecnosti. Moc hezky se cte. V anotaci myslim neni uvedeno, ale kniha ma 2 dily.

JosefKomensky
31.08.2016 4 z 5

Kniha Hrebec je pokracovanim Betsy - coz je v podstate jmeno typu auta, ktere planoval Angelo Perino nechat vybudovat pro vnucku Lorena Jedna. Hlavnim tematem v teto knize je automobil jeho vyvoj- prodej - jeho nejruznejsi mouchy -distribuce navrhy. V knize je neuveritelne mnozstvi detailnich technickych informaci tykajici se nejruznejsich vyrobnich technologii - technickych parametru a vyrobnich postupu vyvvoje auta od nakresu az po prodej. Ackoliv nejsem ani fanda Top gearu ani automobilovych zavodu ta kniha me dokazala zaujmout. V mnohem se kniha podoba techno thrilerum stylu Tom Clancy/ Michael Crighton, kteri take straslive radi opisuju a vyucuji sve ctenare jenom technickymi detaily. Zde vsechna podobnost konci. kniha totiz oplyva dalsima dvema rovinama a temi jsou sex, ktery je pritomen doslova v kazde kapitole a zaroven rodinymi vztahy/ intrikamy rodinych klanu Haldeman I a III a Petrino. Loren Haldeman II neni v knize pritomen, protoze byl zabit v knize betsy. Rodina Haldeman s Rodinou Petrino valci studenou valku plnou intrik a podpasovek nepodobne jako rodina Monteku a Kapuletu. a stejne tak jakozto onen Shakespearovsky konflikt muze byt i tahle studena valka vyresena jen a pouze nastupujici generaci deti, kteri jsou ( snad ) moudrejsi nez byli jejich rodice. Co se tyce Sexu tak mnoeho ctenare potesi postava Roberty manzelky Lorena Tretiho - genialni nymfomanky se sadomasochistickymi sklony. Ale jak se rika "Padouch nebo hrdina vsechno jedna rodina."


JosefKomensky
31.08.2016 4 z 5

Betsy sem cetl - ja ale ted precetl pokracovani k Betsy nazvane Hrebec - Konflikt v dynastii Hardemanu pokracuje - Vizionar Loren Hardeman I - zvany tez cislo jedna pokracuje i v pokrocilem veku v nelitostnem vladnuti svemu automobilovemu imperiu. Jeho nemesis predstavuje Angelo Perino. Muz ktereho si cislo Jedna od mala vypiplal z automobiloveho zavodnika k ingenyrovy a navrhari v jeho automobilce se po nevydarene akci kdy mu Loren cislo Tri necha tezce namlatit a vyhodi ho z automobilky. Tot zhruba v kratkosti kniha Betsy.

Autorovy další knížky

Harold Robbins
americká, 1916 - 1997
1992  59%Povídkář
1992  66%Dědici
1992  73%Betsy
1999  82%Osamělá
2003  71%Magnát

Kniha Betsy je v

Přečtených15x
Knihotéce20x
Chystám se číst4x