Bar U ztracené kotvy

Bar U ztracené kotvy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478602/mid_bar-u-ztracene-kotvy-UMt-478602.jpg 4 28 2

Příběh českého inženýra ve Francii, kde těsně po válce jako detektiv-amatér odhaluje zradu na skupině francouzských partyzánů. Těsně po osvobození poznal v koncentračním táboře, kde byl za války internován, členku francouzského Červeného kříže. Ta byla označena jeho umírajícím přítelem za zrádkyni jejich skupiny. Hrdina odjíždí za rok do Francie pro jeho dceru a najde záhadnou Francouzku, do které se zamiluje. Vyřeší případ zrady a vrací se domů.... celý text

Přidat komentář

jprst
21.10.2022 4 z 5

Povedený a poutavý příběh, hlavního hrdinu sice autor vykreslil tak, aby to v době vydání knihy bylo stravitelné pro tehdejší ideology, ale čtivosti a ději knihy to až tak nevadí, prostě na čtyři poctivé hvězdy tahle kniha podle mne má.

milan3144
25.02.2019 5 z 5

Moje očekávání bylo překonáno. Před započetím četby, jsem tuto knihu z hodnocení a komentářů ostatních čtenářů, tipoval tak na tři až čtyři. Sedla mi ovšem mnohem víc. Ten autorův styl psaní v první osobě, prolínání dvou časových linií, kdy se vlastně postupně a nenásilně dostáváme k jádru pudla a v neposlední řadě ty myšlenkové pochody postřehy úvahy a vůbec jednání hlavní postavy, kdy jsem se i několikrát zasmál nahlas, tak tohle všechno mě vede k pěti velmi dobrým hvězdičkám. No a ten závěr?...je fakt, že tam šel autor s hlavní postavou proti proudu. Myšleno tak, že po osmačtyřicátém byla emigrační vlna z Československa rozhodně nezanedbatelná a hlavní postava se naopak vrací. Autorovi se ovšem ideologii podařilo docela dobře vyhnout a vše zdůvodňuje jako "zvědavost na nový řád", ale především tím hlavní důvodem jsou kořeny na Vysočině a stesk po domově. No a to, málo platný, je důvod, který zas tak mimo realitu není.
V plánu mám od tohoto autora i další tituly, tak uvidím, jestli to byla otázka jednoho díla, nebo jestli se stane mým preferovaným autorem.


Kniha Bar U ztracené kotvy je v

Přečtených40x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst5x