Bahamská krize

Bahamská krize https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93535/bmid_bahamska-krize-OhD-93535.jpeg 4 13 4

Detektivní novela Bahamska krize se odehrává v exotickém prostředí bahamských ostrovů osmdesátých let. Hlavním hrdinou je bílý Bahamec Tom Mangan, majitel sítě luxusních hotelů na Bahamách. Jeho šťastný rodinný život i úspěchy v podnikání však záhy naruší řada podivných událostí. Tomova manželka a dcera jsou uneseny a zavražděny. Od samého počátku se však za všemi tragickými událostmi skrývá víc než dílo osudu .. zločin. Záhadná úmrtí a technické problémy v Tomových hotelech směřují k překvapivému rozuzlení. Za sérií vražd, únosů, požárů a nenadálých infekčních oneemocnění stojí mezinárodní zločin. K odhalení záškodníků významnou měrou přispěje Tomova odvaha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Bahama Crisis , 1980


více info...

Přidat komentář

Abroš
12.02.2021 5 z 5

Kniha s kriminální zápletkou s exotického prostředí Baham.Žádné rozvláčné psaní,prostě děj.

milan3144
19.09.2020 5 z 5

Třetí kniha od tohoto autora a opět si vysloužila z mé strany pětihvězdí. Po poměrně krátkém úvodu se začne tempo děje zvyšovat a nabere velice příjemnou rychlost, kdy to není žádný zběsilý úprk, ale v celku svižný klus, nebo lépe řečeno, děj se odehrává především na ostrovech, tak spíše svižná plavba. Mimo napínavého čtení jsem bohatší i o novou zeměpisnou vědomost. Do této doby jsem měl Bahamy zafiksovány v povědomí především jako útočiště jednoho českého kupónového zbohatlíka a co se týče velikosti, domníval jsem se, že to bude jen pár ostrovů mezi Kubou a Floridou. To že ale Bahamy není jen pár ostrůvků, ale rozsáhlé souostroví, čítající dle knihy asi sedm set ostrovů a dva tisíce skalisek, tak to vím až díky knize.
Není to úplné TOP, ale pět hvězd tomu dávám.


Terisek99
27.10.2018

Kniha me moc nezaujala.

soukroma
12.12.2014 5 z 5

Velmi čtivý dobrodružný thriller z atraktivního prostředí Bahamského souostroví, velmi moderní byť poněkud "dříve napsán": nechybí v něm politika, velké peníze ani pirátství, únos a nájemní zabijáci a samozřejmě ani pár mrtvol. Příjemně strohý až syrový styl psaní, napětí a normální chlap v hlavní roli nemá chybu (bonus: přijatelná délka, čímž autor výrazně předčí současné grafomany). Všechny knihy autora jsou velmi dobré, přitom z naprosto odlišných končin světa.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány krimi Karibik

Autorovy další knížky

Desmond Bagley
anglická, 1923 - 1983
1985  86%Sněžný tygr
2000  82%Běh naslepo
2000  85%Bahamská krize
2002  89%Poslední let