Až včera dorazíš

Až včera dorazíš https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91401/az-vcera-dorazis-91401.jpg 4 36 5

Dvanáctiletá Miranda je docela obyčejná mladá slečna z New Yorku - chodí do školy se svým nejlepším kamarádem a ze všeho nejraději si čte knížku Záhyb v čase. Přesto se v jejím životě začnou zčistajasna dít zcela neobyčejné věci. Všechno to začne záhadnými vzkazy - kdo je píše a odkud o ní všechno ví? A jak se k ní ty vzkazy vůbec dostaly? Odkud se vzal šílenec na rohu, který pořád vykřikuje něco o knihapytli a kapsabotě? Kam se poděl náhradní klíč od bytu? A vyhraje máma první cenu ve Zlaté pyramidě?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

When You Reach Me , 2009


více info...

Přidat komentář

trudoš
18.05.2016 4 z 5

Vyprávění Rebeccy Steadové skrývá velmi čtivý dětský příběh s tajemstvím. Bohužel, nakolik je prostor v knize věnován všemu možnému, jsou různé vypíchnuté detaily důležité jen pro ústřední dějovou linii. Člověku pak přijde trochu škoda, že si autorka s příběhem více nepohrála, když už rozehrála děj do tolika odboček, které pak ignoruje. Ovšem tenhle nedostatek jí rádi odpustíte, protože si vás rychle získá bravurními mladistvými postavičkami - ty totiž, na rozdíl od jiných moderních knih pro mládež, nepůsobí prvoplánově rozmazleným dojmem či křečovitě problematicky. Místo toho, aby se spisovatelka zabývala žabomyšími válkami mezi raubíři a jejich rodiči, zaměřuje se spíše na dětské vnímání světa a problému, jak v něm najít své místo. Čtenář má tak možnost se sám vrátit do vlastních dětských let a v duchu se snažit rozklíčovat záhadné vzkazy společně s hlavní hrdinkou, jíž drží palce od první po poslední stránku. Aby ho pak v závěru společně s ní probrečel.

Tori.U
29.11.2015 5 z 5

Jen málokdy se vracím k dětské literatuře, ale tohle je jedna velká výjimka. Miranda je sice otravná hlavní hrdinka, ale vždy se pousměji nad tím, jak jsem si podobná s Markusem. Ostatní postavy jsou všechny jedinečné a autorka vše popisuje do nejmenších detailů, přesto nenáročně.


eliska2106
21.03.2015 5 z 5

Knížku mi doporučila kamarádka, která studuje na učitelku pro ZŠ a měla jí zařazenou do povinné četby. Běžně se náš literární vkus dost rozchází, ale tenhle příběh mě vážně nadchnul - má spád, je napínavý a plný překvapení. Užasné jsou i názvy kapitol např. věci, které se obrací vzhůru nohama; věci, které si člověk uvědomí; věci, které nedáte z ruky; ovázané věci ... Připisuju si ji na svůj "seznam knížek, které chci, aby si moje děti přečetly," až je budu mít ;)

TerJac
26.06.2013 5 z 5

Všem vřele doporučuji, otevřela jsem ji spíše z nudy s domněnkou že si ukrátím čas, než dorazí to co jsem původně chtěla číst ... a nakonec jsem byla nadšená. Děti kniha nutí přemýšlet, a porozumět textu tak, jak by měli pokaždé když čtou. velmi chválím :-)

Locika
28.08.2012 4 z 5

Opravdu promyšlená kniha o dvanáctileté Mirandě ze Spojených států. Kniha má nespočet oxymorónů, které jenom přidávají na tom, aby se čtenář nad příběhem pořádně zamyslel. Poutavé dílko z každodenního života americké mládeže spojené s tematikou cestování časem.

Štítky knihy

New York anonymní dopisy

Autorovy další knížky

Rebecca Stead
americká, 1968
2011  89%Až včera dorazíš
2020  0%Zoznam vecí, ktoré sa nezmenia