Až včera dorazíš přehled
Dvanáctiletá Miranda je docela obyčejná mladá slečna z New Yorku - chodí do školy se svým nejlepším kamarádem a ze všeho nejraději si čte knížku Záhyb v čase. Přesto se v jejím životě začnou zčistajasna dít zcela neobyčejné věci. Všechno to začne záhadnými vzkazy - kdo je píše a odkud o ní všechno ví? A jak se k ní ty vzkazy vůbec dostaly? Odkud se vzal šílenec na rohu, který pořád vykřikuje něco o knihapytli a kapsabotě? Kam se poděl náhradní klíč od bytu? A vyhraje máma první cenu ve Zlaté pyramidě?... celý text
Originální název: When You Reach Me, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až včera dorazíš. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 6 komentářůSouvisející novinky - Až včera dorazíš (0)
Ocenění knihy (1)
2010 -
ALSC Awards
(Newbery Medal)
Kniha Až včera dorazíš v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 54x |
| ve Čtenářské výzvě | 4x |
| v Doporučených | 10x |
| v Mé knihovně | 8x |
| v Chystám se číst | 27x |
| v Chci si koupit | 8x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Rebecca Stead také napsal(a)
| 2011 | Až včera dorazíš |
| 2025 | Ztracená knihovna |
| 2020 | Zoznam vecí, ktoré sa nezmenia |
| 2024 | Stratená knižnica |

73 %
83 %
Až včera dorazíš
Až včera dorazíš je další z knih, ke kterým mě nasměrovala dtb, a já za ni moc děkuju. Cestování v čase jsem tedy moc nepobrala, ale všechno ostatní v téhle knize mě nadchlo, počínaje názvy jednotlivých kapitol, skvělé! Miranda a její rodina, její přátelé, sousedi a spolužáci, poměry ve škole i mimo ni. Hodně místa je věnováno Mirandině mámě, resp. jejich vzájemnému vztahu, další level představuje postava Richarda a jeho začleňování do rodiny. Mirandiny úvahy, nápady, postřehy jsou psány zvláštním, ale pro mě velmi „chytlavým“ způsobem; jednoduše, srozumitelně a přitom výstižně, působivě. Podobně, svým zvláštním vyjadřováním, mě naposledy oslovila jiná dětská knížka, Můj dědeček třešňový strom.
"Představovala jsem si svět, krásný modrozelený svět, jak pluje vesmírem, zvířata a lesy, pouště a města. Zaostřila jsem na Severní Ameriku, na Spojené státy, na východní pobřeží, na město New York. Děcka jdou po ulici do školy. Někdo má zelené kožené boty. Někdo má otevřený účet u Golda. Někdo má v kapse klíče.
„Záleží na tom vůbec?“ ptala jsem se sama sebe.
Mně ano."