Avatar - Cesta vody - Obrazová encyklopedie

Avatar - Cesta vody - Obrazová encyklopedie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518263/bmid_avatar-cesta-vody-obrazova-encyklop-6490269eae4a7.jpg 5 6 3

Obrazová publikace ke druhému filmu ságy Avatar. Vraťte se s námi do úchvatného světa měsíce Pandora! Prohlédněte si nádherné přírodní scenerie a podivuhodné vodní tvory a seznamte se s rodinou Sullyových. Prozkoumejte základnu RDA Bridgehead, Horní tábor Omatikayů a ještě mnohem víc!

Literatura naučná Obrazové publikace Encyklopedie
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Avatar The Way of Water The Visual Dictionary , 2022


více info...

Přidat komentář

Stromovous
22.02.2024 5 z 5

Kniha je po grafické stránce senzační a po stránce psané by mohla být více "čtivá", avšak stále je to encyklopedie.
Mohu jedině doporučit a to hlavně všem fanouškům filmové série Avatar a mladším čtenářům, i nečtenářům obecně.

Terva
02.02.2024 5 z 5

Podle příběhu,
postav
a světa
stvořeného
Jamesem Cameronem.

Předmluvu k této encyklopedii má Sigourney Weaver (Doktorka Grace Augustinová alias Kiri) Je to super předmluva. Navíc paní herečka Weaverová není nějaká pouliční směska, kterou našel Netflix na ulici, ale poctivá Hollywoodská herečka. Její slova v předmluvě jsou pravdivá a úžasná. „Za celou dobu mé herecké kariéry mohu říct, že nikdo, s kým jsem doposud pracovala, nevytvořil /reálnější/ svět než James Cameron, a tato kniha je důkazem, jaký je to svět.“

Citát: Pandora je pátý měsíc plynného obra Polyféma.

A protože je to encyklopedie, najdete tu skoro všechno z tohoto světa i výtvory z naší matičky Země. Od všech postav, i s rodinou Sullových, přes vybavení jako jsou nože, oštěpy nebo palné zbraně, šperky a ozdoby, až po obydlí, zvířata a technické vymoženosti vyrobené lidmi. Osobně jsem ocenil podrobnější informace o strojích jak pozemních, vodních i vzdušných. Ve filmu jen proletí nebo se mihnou v záběrech, zde jsou i technické údaje. A nejvíc se mi líbil konec této encyklopedie. Vodní svět – rostliny a zvířata. Fakt nádhera. Tleskám pane Camerone.

Citát: Rejnoplošci jsou pestře zbarvené rybky, které Metkayinové jedí vařené jako lahůdku.


ivetdos
30.11.2023 5 z 5

Když jsem v eshopu zahlédla tuhle promakanou encyklopedii, musela jsem ji mít. A upozorňuji, že je to opravdu encyklopedie, nečekejte od toho víc. Najdeme tu nejen několik obrazových i informativních zajímavostí, ale i detailní popisy hrdinů, světa, všech bytostí, zbraní a míst. Nečekala jsem, že to bude až tak podrobné :-) Na mě možná někdy až moc technické, mužská polovička si ale určitě přijde na své. Nudit se nebudete. Naprosto nádherně, kvalitně, graficky zpracované. Miluju a doporučuju!

Autorovy další knížky

Joshua Izzo
americká
2022  96%Avatar a jeho svět - Obrazová encyklopedie
2023  100%Avatar - Cesta vody - Obrazová encyklopedie

Kniha Avatar - Cesta vody - Obrazová encyklopedie je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x