Avatar a jeho svět - Obrazová encyklopedie

Avatar a jeho svět - Obrazová encyklopedie https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502813/bmid_avatar-a-jeho-svet-obrazova-encyklo-6gv-502813.jpg 5 10 3

Objevte fascinující zákoutí měsíce Pandora! Ve velkolepé publikaci o komerčně nejúspěšnějším filmu všech dob prozkoumáte unikátní geologii tajemného světa. Poznáte zdejší flóru i faunu a dozvíte se vše o zvycích domorodých obyvatel Na'vi. Encyklopedie vám svět Avataru zkrátka ukáže z nejrůznějších úhlů. Vizuální zážitek umocňují uchvacující barvy a originální scenérie, které vezmou dech všem příznivcům sci-fi a vesmírných vyprávění.... celý text

Literatura naučná Obrazové publikace Encyklopedie
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The World of Avatar: A Visual Exploration , 2022


více info...

Přidat komentář

Terva
07.01.2024 5 z 5

Jak říkají Na´vi:
„Irayo“
„Děkuji“
Užijte si výlet
zpátky na Pandoru.

Avatar a jeho svět je obrazová encyklopedie podle příběhu, postav a světa stvořeného Jamesem Cameronem. Krátkou předmluvu k obsahu této knihy má Zoe Saldana a úvod producent Jon Landau. Zoe Saldana si ve filmu zahrála Nyitiri, partnerku JakeSullyho. Ale tohle není jen o těchto dvou. Je to o všem, a o všech. Je to vlastně geniálně vytvořený svět se všemi myslitelnými detaily. Najdete tu věci geografické, fyzické, vojenské, zvířecí, rostlinné a mnohé další. Tuto kompletní encyklopedii doporučuji všem fanouškům Avatara a Pandory, světa ve kterém se odehrává toto velké dobrodružství.

Malá ochutnávka:
NAVŽDY SPOJENI
Utraya Mokri, neboli Strom hlasů, osvětlený zářícími bioluminiscenčními úponky, je místem klidu a útěchy. Mocné spojení s Eywou na tomto posvátném místě zajišťuje, že sliby nebo přísahy zde učiněné jsou závazné na věky.

Myslím, že spousta lidí tu najde i mnohé vysvětlující, co jim třeba ve filmu uniklo. Je tu spousta informací. A pozor, do této knihy prosákne i několik situací, které jste neměli zatím možnost vidět. Jedná se o odhalení pro další nadcházející filmové počiny z tohoto světa. Obrazová encyklopedie je vlastně oslavou světa Pandory a spojuje tu i spoustu nitek z různých odvětví, u kterých byste to ani nečekali, nebo by vás to snad nikdy ani nenapadlo. Po přečtení a prostudování této knihy budete o mnohé moudřejší, než jste byli na počátku.

Citát: Oel ngati kameie – zřím tě!

Lejčís
30.12.2022 5 z 5

Když vezmu v potaz, co u nás o Avatarovi knižně vyšlo, je tahle encyklopedie rozhodně nejlepší. Text není vyčerpávající, vlastně je poměrně dost stručný, přesto osvětlí snad veškeré nejasnosti, které Vám první film nenabídne. Tvůrci odvedli s vytvořením světa neuvěřitelně precizní práci a já tento svět nikdy nepřestanu obdivovat :)


Štěpinambura
26.12.2022 5 z 5

Krásná kniha! Líbí se mi formát, když se dostanete k obrovskému obrázku, máte pocit, jakobyste tam skutečně byli - DOPORUČUJI!

Štítky knihy

pro děti zfilmováno sci-fi o natáčení filmu

Autorovy další knížky

Joshua Izzo
americká
2022  96%Avatar a jeho svět - Obrazová encyklopedie
2023  100%Avatar - Cesta vody - Obrazová encyklopedie

Kniha Avatar a jeho svět - Obrazová encyklopedie je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x