Austrálie: (do) duše kontinentu

Austrálie: (do) duše kontinentu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172751/australie-do-duse-kontinentu-172751.jpg 4 3 1

Tentokrát zde strávil dva podzimní měsíce a nacestoval 20000 km. Své poutavé vyprávění, které nabízí i fakta z reálií, doplňuje mnoha vlastnoručně pořízenými fotografiemi, kterými se snaží přiblížit krásu a nevšednost tohoto kontinentu.

Přidat komentář

valda
19.08.2013 3 z 5

Vlastimil Tichý není nějaký velký cestovatel a objevitel. Prostě si v roce 2000 půjčil starého Forda a vydal se na cestu kolem Austrálie. Taky z toho naštěstí nějaké velké drama nedělá. "Pomóc, útočí krokodýli, a teď klokani a házejí po nás pavouky, které vytahují z kapes a krvelační koalové jedoucí na emu. Australská buš je nebezpečná. Áno."
Podobnou cestu již jednou podnikl a napsal o ní v předchozí knížce. Tu jsem nečetl, ale přišlo mi trochu zvláštní, že přibližně čtvrtinu textu cituje z předchozí knihy. Autor je také vášnivý fotograf, takže kniha obsahuje pěkné fotografie. Není nějaký znalec Austrálie, ale za těch několik měsíců, které tam strávil cestování, už má celkem přehled. Takže kniha funguje dobře jako taková inspirace, pokud chcete cestovat po Austrálii a nechcete číst nějakého nudného průvodce. Z textu bylo taky poznat, že se autor celkem zajímá o floru a faunu Austrálie.
Kniha ničím nějak zvlášť nevyniká, ale není ani nudná, takže pokud patříte mezi australské začátečníky, a chcete trochu nasát místní atmosféru, tak doporučuji.

Autorovy další knížky

Vlastimil Tichý
česká, 1964
1999  88%Austrálie : skrz naskrz zemí nekonečna
2004  73%Austrálie: (do) duše kontinentu
2011  100%Tříbarevná Austrálie

Kniha Austrálie: (do) duše kontinentu je v

Přečtených3x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x