Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda

Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510173/bmid_audrey-hepburnova-a-jeji-zariva-hve-g1a-510173.png 5 75 21

Holandsko, 1944. Zatímco Evropou otřásá druhé světová válka, mladá Audrey Hepburnová nachází lásku k tanci. Mezi válečnými hrůzami a všudypřítomným hladem sní o tom, že se stane primabalerínou. A třebaže tento sen brzy ztroskotá, nenechá se odradit. Jejím novým cílem jsou americká filmová studia! A mimořádný talent Audrey skutečně Audrey přivede do Hollywoodu. Již brzy hraje po boku filmových velikánů jako Gregory Peck a Humprey Bogart. Zářivá budoucnost jejích snů od ní vyžaduje vše. Může však Audrey zářit jako hvězda na hollywoodské obloze, aniž by přitom ztratila sama sebe?... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Audrey Hepburn und der Glanz der Sterne , 2020


více info...

Přidat komentář

MilaJ
12.04.2024 4 z 5

Krásná kniha o mimořádné a skvělé ženě!!!

Markett
19.03.2024 5 z 5

Audrey Hepburn mám moc ráda a její filmy jsou naprosto božské, tato herečka je pro mě velikou ikonou a tak trošku vzorem.
Knížka nás provází od Audryina dětství během druhé světové války, přes její dvě manželství a hvězdnou hereckou kariéru, až k její dobročinné práci pro UNICEF, ale tato část je tam už spíše okrajově. Audrey na mě vždy působila jako skromná žena, a v této knížce tomu tak skutečně i bylo. Ačkoliv byla velkou herečkou a módní ikonou, jejím největším přáním bylo stát se matkou, což se nakonec splní, a tomuto tématu se autorka hodně věnuje.
Zároveň se mi tady líbí dějové momenty, kde vystupuje Givenchy, jeho přátelství s Audrey bylo opravdu pevné a jedinečné.
Za mě je tato knížka příjemnou oddechovkou, kde vystupuje má velmi oblíbená herečka. A teď si asi pustím Prázdniny v Římě... :)


LucaM.
03.03.2024 3 z 5

I další kniha z edice Významné ženy mi rozšířila obzory. O Audrey Hepburn jsem toho před přečtením tohoto beletrizovaného životopisu moc nevěděla.
Autorka se nás snaží seznámit s celým jejím životem. Od malé šestileté holčičky vyrůstající v Holandsku, přes dospívající slečnu snící o kariéře primabaleríny až po zářící hvězdu filmového plátna. Popisuje ji jako velice skromnou, milou, místy až nesebevědomou ženy, toužící hlavně po lásce a mateřství.
Příběh je čtivý, vystihuje Audreyiny problémy v manželství, se kterými se potýkame i my všichni, komplikovanější vztah s matkou i mateřskou lásku k vlastním dětem.
Bohužel mi hodně vadil překlad, některá slova jako by vypadla ze středověku a postavy spolu v přímé řeči mluvili jako v 18. století. Škoda.
Ale na Prázdniny v Římě se ráda brzy podívám, právě díky této knížce.

avokado4
29.02.2024 1 z 5

Já se k obdivovatelům této knihy nepřidám. Čekala jsem seriózní životopis a dostal se mi románek, založený na pár faktech z úseku života herečky, vyplněný smyšlenou omáčkou, připomínající nekvalitní červenou knihovnu. Podle mě je styl psaní opravdu velmi amatérský, někdy až legrační.
Jedině za cenu přeskakování se mi podařilo knížku dočíst.

vendulanovotna
18.02.2024 5 z 5

Tohle byla báječná kniha. Četla se s lehkostí, nutila mě pouštět si Audreyiny filmy a dohledávat si další informace ohledně jejího života... a outfity od Givenchyho <3

Audrey je bezesporu ikona filmového plátna, málokdo však ví, že v soukromém životě neměla na růžích ustláno. Krásná kniha vystihující jak slávu a lesk, tak i dřinu a odříkání Audrey kariéry herečky. Byla úžasná hvězda, skromná a disciplinovaná. V osobním životě vrhající se bezhlavě lásce do náruče... Milující a pečující matka, stejně tak věrná přítelkyně na celý život...

MI-LU-JU.
DO-PO-RU-ČU-JU.

Szilvia1
05.02.2024 5 z 5

Příběh byl krásně napsaný,i když život Audrey Hepburnové někdy nebyl.Už jako dítě musela překonat odjezd otce a pak i přežít válku.Měla ale i své vitoužené děti,u kterých se musela vzchopit.Od autorky je to už druhá přečtená knížka,ale je stejně pěkná,a doufám,že ne posledná.

jaroiva
16.01.2024 5 z 5

Kniha je úžasná, stejně jako byla Audrey.
Jen mě občas zarazilo nějaké divné slovo v českém překladu, které podle mě nemělo úplně přesný význam v kontextu. Původně bych myslela, že je to chyba překladu, ale když jsem zjistila ročník překladatelky, přehodnotila jsem to a domnívám se, že jde spíš o vývoj jazyka a generační záležitost.
Od autorky si ale ráda přečtu něco dalšího.

zandu
09.12.2023 5 z 5

Nádherná kniha! O Audrey jsem toho moc nevěděla. A musim říct, že autorce se podařilo její životní příběh zpracovat naprosto úžasně čtivě. Jsem nadšena.

Mandlevest
25.08.2023 5 z 5

Začnu asi tím, že autorku si dávám do oblíbených a jsem moc ráda, že mám od ní doma ještě beletrizovaný životopis tanečnice Josephine Baker a moc moc bych se přimlouvala, jestli by u nás nemohly vyjít i její další díla, a to o Zeldě Fitzgerald a nejnověji i Elizabeth Taylor, které zpracovala, jde jí to totiž skvěle. Kniha o životě charismatické herečky, Audrey Hepburn, kterou jsem přečetla raketovou rychlostí za dva večery, je prostě výborná. Tak jak to život často zařídí, o co víc tato diva zářila na filmovém plátně, stala se módní ikonou pro celou generaci žen a zapálenou vyslankyní pod vlajkou UNICEF, její soukromý život nebyl jako z pohádky. Kniha je psána velmi poutavě, nenudí ani chvilku, připomene hereččiny velké role, slavné filmové partnery, ale i nepodařená manželství a velkou touhu po mateřství, která pro ni byla nad všechny slavné filmové role. Krásný příběh, velmi hezky , srozumitelně a čtivě napsaný, který určitě doporučím. A obálka je také nádherná.

Čenichnaknihy
24.08.2023 5 z 5

Prázdniny v Římě, Snídaně u Tiffaniho nebo My Fair Lady. Ať je vám kolik chce, ať jste muž či žena, určitě jste na hereckou hvězdu Audrey Hepburnové museli někdy narazit.

A asi jste netušili, jaký životní příběh se za jejími něžnými gesty z filmových pláten skrývá. Jak kvůli válce trpěla hladem, jak toužila po kariéře baletky, jak se trápila v nevydařených vztazích

Bohužel zemřela moc brzy na to, aby celý příběh pořádně odvyprávěla sama. Ale Juliana Weinbergová její život poměrně zdařile zbeletrizovala. Jen k tomu tak musíte i přistupovat. Autorka v doslovu přiznává, že některé věci trochu přifoukla, dialogy jsou často imaginární, aby byl příběh čtivý a zároveň udržel základní informace.

A když se smíříte i s faktem, že se to v textu zrovna nehemží historkami z natáčení, čtení si moc užijete. Poznáte Audrey jako ženu poznamenanou otcovskou zradou, jako dívku věčně hledající pravou lásku či jako matku, která trpí kdykoli má dítě opustit kvůli natáčení.

Nutno dodat, že příběh nesleduje Audrey až do její smrti, takže to, abychom si domysleli, jestli nakonec našla všechno to, co v životě hledala, už je na nás na čtenářích.

Lalina3
23.08.2023 5 z 5

Moc pěkná, čtivá, odpočinková kniha.

Aleen
16.08.2023 4 z 5

Poznám hezky psanou knihu tak, že po pár stránkách zjistím, že vůbec nemyslím na to, jak je kniha psaná. Příběh mě pohltí a já jen pluji stránkami. Až během dalšího čtení mi dojde: Páni tahle knížka je ale pěkná!
Děj mě chytil a po většinu času nepustil, až ke konci jsem měla pocit, že se opakují stále stejné vzorce, jak chování, tak životních zvratů. Nicméně tak to prostě chodí jak v životě nás obyčejných smrtelníků, tak v životech hvězd. A Audrey je ta NEJ hvězda. Alespoň v mých očích. Tento román mi potvrdil, že byla nejen báječná herečka, ale i krásný člověk.

Katka2382
14.08.2023 5 z 5

Audrey Hepburn je pro mne ztělesněním ženské krásy,něhy a jemnosti.
Vždy jsem ji obdivovala nejen jako herečku tak hlavně jako úžasnou lidskou bytost.
Kniha je velmi,velmi čtivá a jen těžko se odkládá.

kalinkacz
08.08.2023 5 z 5

Audrey Hepburn je moje nejoblíbenější herečka, ikona!
A přesto jsem i přesto, že ji zbožňuju a zbožňuju i zbeletrizované životopisy, tento z nějakého nepochopitelného důvodu odkládala. Měla jsem strach, že budu zklamaná, navíc když jsem zjistila, že má kniha přes 500 stran...
Zároveň mi ale do karet hrál fakt, že od autorky jsem už jeden zbeletrizovaný životopis četla - Josephine Bakerová: tanec jejího života a ten byl za jasných 5*.
No řeknu to narovinu, obavy byly zbytečný, tohle bylo fantastický čtení od první do poslední strany! Autorka popsala celý život Audrey Hepburn, včetně všech ikonických rolí, osudových lásek i momentů, kdy se cítila na dně... Ze stránek jde cítit autorčina pokora a to, jak čtivě vše popsala, měla jsem pocit, že se mi celý život herečky odehrává před očima.
Tohle byl jeden z nejlepších zbeletrizovaných životopisů, který jsem kdy četla a nemám mu absolutně co vytknout. Wow!

intelektuálka
31.07.2023 5 z 5

Velmi pěkně sestavený životopisný román - o původu této elegantní herečky, o jejím vzestupu, o jejích rolích - ale také nelehkém soukromém životě ....

Spoustu úsilí věnovala naplnění mateřstvím - a snažila se roli matky skloubit se svojí profesí ....
Hezky zde vyznívá osobnost GregoryhoPecka - který ji uvedl do velkého světa filmu v roli princezny v Prázdninách v Římě ....

Pěkná vzpomínka na tuto statečnou ženu - a také její charitativní činnost v UNICEF....

A na památku jsem si poslechla Moon River ....

Doporučuji.

Majka1979
26.07.2023 5 z 5

Tento príbeh je niečím výnimočný, pre mňa určite. Je pravda, že som knihu čítala dlhšie. No nie preto žeby nebola dobrá, ale hlavný dôvodom bol čas. No dnes som ju dočítala a musím povedať, že je to jedna z tých kníh, ktorá si získala moje srdce. Je v nej niečo, čo ma oslovilo a určite si ju ešte minimálne raz prečítam.
Nejde o žiadnu romantiku, v ktorej je všetko zaliate slnkom a možno je to dobre.
Ide o príbeh ženy, zo začiatku dievčaťa, ktoré sa pretĺka životom so svojou matkou. Vždy túžila byť baletkou, no vďaka praktikám jednej neľudskej osoby sa jej sen nemohol splniť. A možno práve táto osoba jej dopomohla k tomu, aby sa z nej stala slávna herečka. Ale ani tam nemala na ružiach ustlané. Hoci hrala úžasne, tak v súkromnom živote si toho zažila viac než dosť neúspech v láske, neustále sťahovanie sa, výchova detí.
A či nakoniec dokázala svoj život dostať tam, kde chcela, to už sa dočítate v jej príbehu, v príbehu Audrey Hepburnovej.
Ak ste nečítali, tak odporúčam všetkými desiatimi.

verculka
02.07.2023 5 z 5

Velice příjemná oddechová knížka. Tu jemnost Audrey cítíte z každé strany. A já jsi jdu pustit Prázdniny v Římě a Snídani u Tiffanyho..

Renike
14.05.2023 5 z 5

Neznala jsem její život, ale miluji její filmy. Byla překrásná, vyzařovala klid a profesionalitu. Neměla lehký život již od dětství, ale během čtení jsem jí fandila. Škoda za její tak krátký život. Během čtení jsem občas nějaké filmové ukázky pouštěla. Kdo chce o Audrey vědět víc, určitě knihu doporučuji.

iceVS
07.05.2023 5 z 5

Budu naprosto nekritická, Audrey miluju od první minuty, kdy jsem ji viděla, od první minuty Prázdnin v Římě. Nikdo ji nikdy nepřekonal a když chci brečet, pustím si právě tenhle film. Je tak jiná, je tak stejná...
A abych se vrátila ke knize - mám pocit, že i autorka to má podobně :-)
Můj osobní pocit je, že je to oslava Audrey.

Jéžišku, tuhle knížku chci.
A taky parfém L´Interdit

:-)

Le Chat
03.05.2023 5 z 5

Tak touto knihou se Juliana Weinberg definitivně zařadila mezi mé oblíbené autorky. Uděluji 5 hvězdiček a rozhodně doporučuji, stejně jako autorčinu předchozí knihu o Josephine Bakerové. A myslím, že se o víkendu na některý z filmů, které Audrey natočila, podívám. ;-)

Štítky knihy

herečky Audrey Hepburnová, herečka, 1929-1993

Autorovy další knížky

2022  93%Josephine Bakerová: Tanec jejího života
2023  93%Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda

Kniha Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda je v

Právě čtených5x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených9x
Knihotéce93x
Chystám se číst169x
Chci si koupit38x
dalších seznamech4x