Atentát na Ježiša - Koniec jedného príbehu

Atentát na Ježiša - Koniec jedného príbehu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229106/atentat-na-jezisa-koniec-jedneho-pr-229106.jpg 5 23 5

Strhujúce rozprávanie o Ježišovom živote! Nové skutočnosti, o ktorých ste doteraz nečítali. Bezmála dvetisíc rokov odvtedy, čo rímski vojaci kruto popravili Ježiša Nazaretského, kontroverzného revolucionára, viac ako dve miliardy ľudí nasledujú jeho učenie a veria, že je Boh. Na stránkach tohto strhujúceho a faktami podloženého rozprávania o Ježišovom živote od autorov úspešného diela Atentát na Kennedyho sa objavujú aj historické postavy ako Julius Caesar, Kleopatra, cisár Augustus, Herodes Veľký, Pontský Pilát, Ján Krstiteľ a mnohí ďalší. Kniha Atentát na Ježiša nielenže uvádza čitateľov do tohto nadmieru nepokojného obdobia; ale oboznamuje ho s prelomovými politickými a historickými udalosťami, ktoré nevyhnutne viedli k smrti človeka, ktorého posolstvo dodnes formuje myslenie ľudí na celom svete. Kniha neprezentuje Ježiša ako mesiáša, ale ako človeka, ktorý rozbúril verejnú mienku v jednej z odľahlých častí Rímskej ríše, a hlásaním filozofie mieru a lásky si narobil veľa mocných nepriateľov.... celý text

Náboženství Literatura naučná Historie
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Killing Jesus


více info...

Přidat komentář

Klamm
29.12.2019 5 z 5

Občas jsem měl pocity jako při sledování dokumentu BBC. Co se týká Ježíšova učení, tak v podstatě nic nového. Obohacují je ale snaha o zachycení tehdejších reálií, okolností a pohledu na to, co se dotyčným asi honilo hlavou.
Pokud mám autorům věřit, tak odvedli dobrou práci. Primárně čerpali z evangelií a Josepha Flavia. Dále pak z mnoha různých historických zdrojů, které jsou v závěru uvedeny. Přínosem je i doslov, kde se dozvídáme následné osudy osob, participujících kolem Ježíše.
Pro umocnění jsem ještě shlédl kontroverzní film Umučení Krista, kde nám Mel ukázal, že to opravdu bolelo. I když z mého pohledu, to v určitých momentech přeháněl. Například kříži, který si zubožený Ježíš nesl, bych více věřil tomu, který je uveden v knize. Tam se jednalo pouze o příčný trám o váze cca 25kg. Nebo při křižování ve filmu, Ježíše už přibitého, i s křížem otočili, aby mohli zahnout hřeby. V knize se oproti tomu uvádí, že ohýbat hřeby se nesmělo, páč měli být z úsporných důvodu znovu použity atd.
90%

jan0504
09.10.2018 4 z 5

Pre tých, ktorý majú prečítaný Nový zákon, bude veľa veci známych. Je to historicky detailne popísaný Ježišov život na pozadí historických a politických udalostí tej doby. Ale autori si dali ozaj záležať na presných detailoch, dátumoch, okolnostiach...klobúk dole.


Rade
13.04.2017 4 z 5

Zajímavá četba k Velikonocům.
Přiznávám, trochu víc na mě zapůsobila kniha J. Bishopa „Den, kdy zemřel Kristus“, kterou jsem četla nedávno. Tady jsou zase plusem návaznosti na dějiny Říma a šikovné mapky.

laepus
28.10.2016 4 z 5

Nadpis je trochu zavádějící - kniha se totiž netýká pouze posledních Ježíšových dní, ale zpracovává celý jeho život, což ale rozhodně není nevýhoda, naopak výhoda. Čtivě a napínavě napsaná literatura faktu (kterou jinak moc nemusím), která nepostrádá jak zápletku, tak i spoustu zajímavých informací o římských vládcích, jeruzalémském chrámě či způsobu tehdejších poprav.

Babouš
26.04.2015 5 z 5

Čtivá, lehce napsaná kniha, která přináší nové poznatky a zajímavosti snad na každé stránce. Navíc je doplněna o ilustrace a nákresy, které přibližují život nejslavnějšího muže v dějinách. Nejlepší mi na knize přišlo, že je psaná v přítomném čase a objevuje se v ní přímá řeč, takže si připadáte, jako když skutečně putujete s Ježíšem od jedné rybářské vesnice k druhé a sledujete reakce svědků.