Astrologie a psychologie

Astrologie a psychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62103/astrologie-psycholog-62103.jpg 4 13 3

V sedmi lekcích se čtenář postupně seznámí se systémem psychologické astrologie. Tím, že každou lekci vztáhne na svůj horoskop, bude moci rozpoznat strukturu své osobnosti a pronikat tak do tajemství svého osudu, který s touto strukturou koresponduje. Psychologická astrologie poskytuje nejen možnost sebepoznání, ale slouží i k therapeutickým účelům.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Sagittarius
Originální název:

Astrologie und Psychologie , 1981


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
25.01.2024 3 z 5

Už jen kvůli snaze skloubit astrologii a psychologii se jedná o velmi "odbornou" publikaci, která vás možná zaujme svým obsahem, ale bude vás nudit jazykem. Z některých výkladů nebo formulací jsem třeba úplně nadšený nebyl, jelikož mi nepřišly nejvhodněji uchopeny (třeba úvod, jak nás hvězdy ovlivňují). Rozhodně zajímavá publikace, která stojí za přečtení, pokud se o astrologii zajímáte... ale jazykově vás zřejmě bavit nebude.

vodnář
26.01.2018 5 z 5

Velmi dobře napsaná kniha, která vám ukáže psychologický přístup k výkladu horoskopu. Jde do hloubky a poskytuje odpovědi nejen na otázku jaký je člověk, ale i proč je právě takový. Bohužel je dnes na trhu velmi málo knih, které by k astrologii přistupovaly z takovéhoto hlubšího pohledu.


vesirena
01.02.2012 5 z 5

Velice zajímavě udělaná kniha, při prvním čtení jsem zprvu nechápala jak že to všechno funguje....asi mi ještě chyběly některé informace z astrologie ;o)
Dnes je to jedna z mých nejoblíbenějších knih, které beru často do ruky. Je tam velmi dobře vysvětleno jak se který aspekt projevuje v životě človíčka pokud jeho vliv není ještě zpracován. To je potlačen (zakleté vlohy), jak se to projevuje ve formě zábran a nebo na druhou stranu ve formě kompenzace. Zábrany jsou prožívány ve formě dětské pasivní role a kompenzace naopak ve formě tzv.rodičovské role.
Nechybí ani kapitola o somatických příznacích jednotlivých hvězdných konstelací. Zaujalo mě, že právě kompenzované vlastnosti se časem projevují na našem zdraví a donutí to člověka zastavit se a trochu si svůj život uspořádat. Tady mi chybělo označení co k čemu patří a malý nedostatek byl odstraněn, to ale asi běžnému čtenáři nevadí, protože projev je popsán zcela jasně.
Například:
"Jestliže se nám nedaří vytvářet a dále rozvíjet partnerské vzahy...nebo rozvíjet své vzdělávání, může to mít za násedek onemocnění kyčlí nebo jater. Jestliže je omezována naše svoboda, může to být zdrojem nervových potíží. Jestliže nedokážeme dávat najevo své city a projevit svoji přirozenost, může to vyvolat střevní potíže."

Není to kniha na přečtení a odložení, ale na stálé studování....mě se moc líbí a dávám jí 5 *

Štítky knihy

astrologie astropsychologie

Autorovy další knížky

1995  86%Astrologie a psychologie
2004  89%Harmonický život s feng-šuej

Kniha Astrologie a psychologie je v

Přečtených13x
Doporučených2x
Knihotéce19x
Chystám se číst17x
Chci si koupit17x