Odysea

Odysea https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423302/bmid_odysea-31M-423302.png 4 33 10

Assassin's Creed série

< 11. díl >

Řecko, 5. století před naším letopočtem. Kassandra je žoldačka spartské krve, odsouzená na smrt vlastní rodinou a poslaná do exilu. Nyní se vydává na epickou výpravu, aby se stala legendární hrdinkou – a odhalila pravdu o svém tajuplném původu.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Odyssey , 2018


více info...

Přidat komentář

DraculasLady
31.07.2023 3 z 5

Relativně rychle mi stránky příběhu utekly pod rukama, protože mě dokázal udržet v pozornosti. I přes některé trošku nudnější pasáže to mělo spád a když se člověk oprostil od toho, že v pozadí je pořád dost cítit postava počítačové hry, která musí postupovat příběhem úspěšně, tak bylo podání řeckých válek vcelku příjemné. Ale chybělo mi provázání s linkou assassíni X templáři, byť již od počátku bylo jasné, kterou stranu má Kassandra a její rodina reprezentovat.

HockeyGirl
30.06.2023 3 z 5

Tento díl ze série Assassin's Creed nebyl ten nejlepší. Někdy se pasáže moc opakovaly, byly nudné a zdlouhavé, některé tam byly zbytečné. Kassandra, jakožto hlavní postava, neměla s asasíni vůbec nic společného, jenom to byla válečnice, ale neměla s nimi nic. Takže bych to k sérii ani moc nepřirovnávala, např. knížky s Altairem nebo Eziem byly 100% asasínské. ;) Takže dávám 3*, nebylo to hrozné ale taky to nebyla bomba.


markinho962
12.06.2023 2 z 5

Nuda, zbytečné házení slovíček aby natáhl pasáže, zbytečné rozšíření postavy AC O, která byla nejnudnější v sérii AC

xbenakk
09.10.2022 4 z 5

Ano, je to novelizace známé počítačové hry, která patří mezi mé nejoblíbenější gamesky. Mnoho lidí novelizace ze zásady nečte, ale mě to nedalo a do knihy se pustil. A vážení, ono to vůbec není špatné! Ano, Kassandra je tu trošku "přesílená", nakonec, ve hře vyjde najevo její původ, ale co mě opravdu dostalo a ze hry to až tak neplyne, je hledisko času, které se Gordonu Dohertymu podařilo poměrně pěkně zachytit. Nejedná se o žádné veledílo, ale velmi příjemně překvapí.

MartinV.123
10.04.2022 5 z 5

Já bych uvítal, kdyby napsali i Odkaz první čepele. Když tu část hraju na PC tak na konci pokaždé brečím.

StarPopcorn
24.05.2020 5 z 5

Trošku jinej styl než u Bowdena, některé postavy se mi ze začátku pletly, ale je to solidní Assassin's Creed

NightGepard
18.03.2020 4 z 5

Dopředu jsem neočekával vůbec nic, protože je to už x-tá kniha ze série Assassin's Creed, ale četlo se to poměrně rychle a dobře. Oceňuji, že se autor nevyžívá v dlouhém a nekonečném popisování bitev. Tím pádem děj rychleji odsýpá a nezačne kniha nudit. V knize se objevuje hodně známých i méně známých historických postav, značný počet specifických výrazů, cestuje se po celém území tehdejšího nejednotného Řecka. Proto oceníte v knize přehlednou mapku tehdejšího území s názvy měst společně se slovníčkem postav a výrazů, které daná hesla vysvětlí blíže.
Hlavní postava Kassandry mi byla sympatická a padouši byli hnusáci, jak mají být, aby k nim člověk cítil odpor. Zároveň tu byly i nevyhraněné postavy, které se během příběhu promění. Čeká nás pár zajímavých odhaleních během celé knihy. Myslím, že zase skvělý doplněk k již tak obsáhlé hře. Ale i jako samostatný příběh kniha obstojí. A můžu to tvrdit o to více, že hru jsem tentokrát ještě nehrál. Předtím jsem vždycky odehrál hru, a pak teprve četl doprovodnou knihu.

RoseDadas
08.03.2020 3 z 5

Čtenáři této knihy se zákonitě budou dělit do dvou táborů, a to na ty, kteří ke knize přistupují bez předešlých znalostí, a ty, jež hráli hru. Kdybych neznala hru, tak by se mi příběh možná líbil o něco více, přeci jen je zde vykreslen starověký svět, kde nechybí slavná jména jako Sokrates či Pythagoras, ale takhle mi kniha nepřinesla de facto nic nového, žádný nový pohled jiné postavy, sequel nebo prequel, zkrátka se jednalo o převyprávění děje hry bez zdržujících odboček. Pro porovnání, v knize Pouštní přísaha, jejíž události dějově předcházejí hře Assassin's Creed Origin, se o postavách alespoň dozvídáme nové informace. Přesto si myslím, že se nejedná o úplně nejhorší příběh, který jsem kdy četla.

Pitbullka
19.12.2019 4 z 5

Čtivé, napínavé, jen občas byla hrdinka až moc nezranitelná.

KubaHanzelin
28.11.2019 3 z 5

Po povedené Pouštní přísaze přišla Odysea v knížní podobě (hru jsem nehrál), která je ASI opět opisem herní předlohy, ach jo, mám rád když se ten příběh rozvine a dozvíme se něco navíc, od začátku bylo jasné, kdo je zloduch a jak se bude příběh vyvíjet, Kassandra byla otravně nesmrtelná a neporazitelná, ale abych tomu jen nekřivdil..
Délka cca 300 stran je akorát, příběh se nikde nezasekne a příjemně plyne a i přestože knihu hodnotím velmi slabým průměrem, mě minimálně nalákala abych se znovu kouknul na Bitvu u Thermopyl a třeba někdy i zkusil herní Odyseu

Štítky knihy

herní adaptace Assassin's Creed

Autorovy knížky

2019  73%Odysea

Kniha Odysea je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Knihotéce97x
Chystám se číst31x
Chci si koupit22x