Arrow: Kniha první

Arrow: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336057/mid_arrow-1-3cs-336057.jpg 3 42 12

Provázejte Diggla během jeho vojenské služby v Afghánistánu, sledujte vyzvednutí ztroskotané jachty Queen’s Gambit ze dna moře a buďte svědky tragické události, která vedla Helenu Bertinelliovou k přijetí identity Huntress. Především se však přidejte k Oliverovi na jeho hlídce nejen v ulicích Starling City, ale i mnoha dalších měst po celém světě – na seznamu jeho otce je uvedeno mnoho jmen a všechna musí být škrtnuta.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Arrow: Volume 1 , 2013


více info...

Přidat komentář

knizninadsenec
08.03.2023 5 z 5

Příběh byl zajímavý, četl se dobře.
Nádherné ilustrace.

Zajímavý začátek příběhu, vývoj událostí, vlastně řeší vše neuvěřitelně rychle . Ale to nevadí. Líbilo se mi.

Hezký doplněk k seriálu.

trudoš
07.03.2022 2 z 5

V rámci toho, kolik lidí se na komiksech podílelo, je až s podivem, jak obyčejné jsou – plné klišé a očekávaných zvratů. Všechno je jen různou variací na Batmana s Punisherem, aniž by to do žánru přinášelo cokoliv novějšího než sympatického hrdinu, který zde navíc nedostane žádný prostor. Jsou tu sice i povedenější epizodky, ale v celkové šedi ostatních příběhů velice snadno zapadnou. Největším problémem alba však je, že jakmile neznáte stejnojmenný seriál, jednotlivé povídky vám toho moc neřeknou. Některé detaily člověk pochopí z kontextu, něco zas ze všeobecně známé historie Green Arrowa, ale z větší části je to pro neznalé jedno velké hnědé…
Takže za mne zklamání, tohle bylo zmatené skákání odněkud někam a komplikované přemýšlení, jak která postava s čím souvisí, nemluvě o nulové představě o chronologii. Jedinou světlou stránkou jsou přímočaré scénáře, kdy se hrdina postupně vyrovnává se všemi, kteří mu v minulosti ublížili. Ale s tímhle málem se o Cenu Willa Eisnera bojuje těžko.


Deimos
01.01.2021 4 z 5

Můj oblíbený hrdina u nějž mám seriálově nakoukáno. V komiksu jsem ho četl prvně. Tento první díl (škoda, že dosud nevyšel druhý) a toto zpracování mi sedlo. Vychází přímo ze seriálu (má stejné tvůrce) a díky tomu má podobnou kresbu a "grafiku postav" jako hraný seriál. Výhodou je, že nekopíruje seriál, ani jeho scénář po příběhové stránce, naopak přináší jakoby dějové vsuvky, které se také staly, ale v seriálu jsme je neviděli - tedy si zde můžeme přečíst a prohlédnou tzv. fabuli ze seriálu Arrow. Nevýhodou může být, že to může působit jako "zbytek ze scénáře", který se pro seriál nehodil, ale bude fajn ho zpeněžit. Jednotlivé kapitoly knihy jsou hodně útržkovité, krátké, ale díky tomu taky úderné a hodně dobře se to četlo a byla to zábava. Pro fanoušky seriálu určitě mohu doporučit. (80%)

Kate18
07.03.2020 3 z 5

Příběh Arrowa a jeho přítele Diggla, nahlédneme do jejich minulosti a dozvíme se o jejich životech, čím si prošli a jak se dostali až sem. Stejně tak o Oliverově rodině (Oliver je Arrow, ne Pažout). Seriál jsem zatím neviděla, ale že jsem přečetla komiks jako první asi vůbec nevadí. Třeba to naopak při seriálu pomůže a některé věci budou dávat větší smysl. Nemůžu si pomoct, ale je to prostě jako Batman s lukem, pohnutý životní příběh a snaha o nápravu společnosti...

Hwaelos
22.03.2017 odpad!

Po komerční stránce tomu celkem rozumím - jak ze strany DC, tak BB artu - ale po všech ostatních tomu moc rozumět nejde. Už jenom způsob propagace: "Televizní epizody jsou jen polovinou celého příběhu. Ponořte se hlouběji do děje seriálu s devatenácti dalšími, dosud nepublikovanými událostmi..." Jak někoho může napadnout, že bude vyprávět příběhy, jež se nevešly do seriálu, kterému došly nápady někde u třetího dílu první série - a ještě se tím pochlubí na předsádce? K tomu ještě připočtěme kresbu vystresované bezruké opice s huntingtonem a máme zaděláno na úspěch...

JajaCZ
04.03.2017 2 z 5

Samostatný komix, bez seriálu, by ma asi neoslovil. Ale kresby sú fajn.

petra4080
03.02.2017 2 z 5

Tak toto opravdu není žánr pro mě :-(

Pazďa
18.01.2017 1 z 5

"Nevypovězené příběhy světoznámého TV seriálu" je velmi trefná definice knihy protože kdyby tyto naprosto zbytečné příběhy někdo v seriálu vypověděl, diváci by si zíváním vykloubili čelist, Kniha obsahuje 18 párstránkových povídek které mají buď přiblížit nějakou seriálovou postavu což by bylo fajn kdyby bylo vyprávění zajímavé nebo naprosto zbytečné příběhy které opisují šablonu "Green Arrow přijde- Green Arrow zastaví záporáka - Green Arrow odejde". Seriál Arrow není ani v česku tolik populární aby zde byla špatná kniha úspěch tak doufám že místo druhého pokračování udělá Arrow místo nějaké lepší sérii.

orangerose
31.10.2016 5 z 5

úžasný komix o Arrow- bavil mně moc :)

P.S: určitě půjdu do dalších dílů tohoto komixu

IvankaM
11.07.2016 5 z 5

Přečtením této komixové knihy jsem i udělala strašnou radost, hlavně v pauze seriálu. Záchvaty fangirlingu byly pokaždé, když jsem viděla známou tvář, která byla podobná herci či herečce. Zavzpomínala jsem na staré časy, hlavně na Moiru. Pro mě dokonalost! Ale pochybuji, že to ocení někdo, kdo seriál neviděl.

Lenka.Vílka
11.05.2016 4 z 5

Stále jsem na vážkách, jestli knihu označit jako naprostou blbost a zbytečnost, která kdyby nevyšla, nikomu by nechyběla. Nebo jako dokonalý sběratelský kousek pro milovníky Arrowverse. Tak jak teda? A nebo B? Kniha Arrow 1 je určiná pro úzkou skupinu čtenářú lomeno sledovatelů a to je její hlavní problém. Je složená ze střípků, dovětků a episodek, které skalnímu fandovi udělají radost a něco řeknou, ale jinému ne (natož někomu, kdo seriál neviděl), protože tady není děj. Jednotlivé výseky dávají smysl pouze v celku. Já seriál žeru (a tím myslím, že žeru jako doslova), ale v opačném případě by mě určitě kniha tak nebavila. Nejvíc mi jednoznačně udělaly radost kapitoly Huntress.
A potom je tady ta druhá stránka. Je to jenom o prachách? Možná v Americe, ale u nás si prodejností tak jistá nejsem. Ale dokud jsou kupci...neříkám, nekupujte, ale celkově z mého pohledu je přínosnější kniha Green Arrow-Rok jedna.
Takže jak? A nebo B? Kašlu na objektivitu, jsem sobecká a budu myslet pouze na sebe. Jsem rozhodně pro B. A jestli vyjde Arrow 2, knihu si určitě koupím.

martinstefko
05.04.2016 2 z 5

Kniha Arrow 1 není krokem vedle, ale prostě je určená jen omezené skupině čtenářů, kteří ji skutečně mohou ocenit.

Štítky knihy

komiksy DC Comics Arrow

Kniha Arrow: Kniha první je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x