Armabetton III

Armabetton III https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451215/bmid_armabetton-iii-PjK-451215.jpg 3 9 6

Armabetton série

< 2. díl >

Počítače jsou naši pomocníci a bez nich bychom snad již ani neuměli existovat. Pokud se ale umělá inteligence vymkne kontrole, co bude horší? Člověk s nelidskou povahou, počítač s lidskými vlastnostmi anebo prostě rozzlobený robot? Asi nejhorší by bylo, kdyby se objevili všichni tři najednou. Stačil by pak na to hrdina, který si poradil s obřím asteroidem z betonu či s totálním znečištěním atmosféry? Willyho Waltera čeká nová výzva.... celý text

Literatura česká Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Armabetton III - Vzpoura robotů , 2020


více info...

Přidat komentář

RobertLizer
13.03.2023 odpad!

Abych pravdu řekl, tak vůbec nechápu, že měl autor odvahu něco takového publukovat. Po první knize naprosté zklamání. Trapné vtipy na úrovni 4. cenové kategorie. Pokud si nechcete zkazit dojem z první knihy, tak tuto knihu raději vynechte.

Terva
28.12.2020 4 z 5

Armabetton nás nezhubil,
ač mířil přímo na Zemi,
a přes problém,
copak tu byl,
nezhynuli jsme mrazem.

Je to zvláštní, ale tohle se mi líbilo víc, než předešlé dva příběhy. Asi to bude tím, že pan Martin Chval se do toho dal sám a nebo to je tím, že po přečtení Armabettonu I. a II. jsem si na specifický druh humoru trochu zvykl a je pro mě stravitelnější. Ano, Vzpoura robotů se mi zdá humornější. Není tu tolik šílené nelogické akce a děj je tak nějak přehlednější.

Citát: No, neuraz se, ale ta továrna se ti moc nepovedla. Málem kvůli tomu zaniklo celé lidstvo.

U tohoto pokračování jsem se bavil. Dozvíte se, jak dopadl megapočítač Karel a co se stalo po jeho znovuvzkříšení a co s tím vším provede Willy Walter. Opět je tu část toho podivného humoru, kterému moc neholduji, ale jak bylo napsáno, už jsem si zvykl. Rozhodně doporučuji těm, co už mají předchozí příběhy, protože finále je strhující. A dost možná ještě dál, protože klidně bych to viděl i na IV.

Citát: ...nějakou dobu se snažil branku přelézt, než zjistil, že je otevřená.

Ještě musím dodat, že došlo i na pěknou píseň, nebo báseň a pan spisovatel k příběhu nakreslil i pár obrázků, kterými se v průběhu čtení můžete pokochat. A já do jeho profilu přidal pár citátů, které si tam můžete přečíst. Kniha je vytisknutá v malém množství a já jsem rád, že jí vlastním, Až na nás přijde nějaký ten Armageddon nebo Armabetton, určitě jí každý bude hledat, jako možnou příručku k přežití.

Citát: ...chceš ho rovnou zastřelit, přivést anebo pouze zjistit, kde teď je?


Sobolosh
12.11.2020 4 z 5

Knížku jsem četl v návaznosti na předchozí dvoudílnou, při které jsem se výborně bavil (a ani nevím, proč jsem tenkrát nehodnotil). Knížka je nápaditá až k absurdnu a svižně pádí. Nejcennější je ovšem mazlení a žonglování s jazykem. Dovolím si ochutnávku: "...řada odhodlaných bojovníků (robotů) s železnými svaly, ocelovými nervy, kovovým pohledem a plechovými hubami." Některé perly se musí hledat: "Zasunul (robot) svůj konektor PY74 do nejbližší síťové zásuvky a spustil komunikační program." Tady jsem si nápad musel ověřit ASCII kódovací tabulkou. Ponouká to dát 5 hvězdiček, ale přeci jen nemohu knížečku vložit do etuje světových perel. Pokud si chcete vyztužit odolnost proti blbé náladě doporučuji Betton nejlépe Armovaný.

olívoil
06.11.2020 5 z 5

Přišla mi poštou..........od mého úžasného přítele z dob študijních a zároveň autora knihy...........děkuji.
Stejně jako u Armabettonu jsem si dobře oddychla u příjemné knihy s laskavým humorem (opět jsem se moc nasmála)
Autor byl vynikající matematik a fyzik, což se v knize projevuje, ale je vidět, že nezapomněl nic ani z české literatury a dokonce ho políbila na čelo i múza poezie......
Víc takových knih..............děkuji Martínku

"Jaké je vaše jméno a praxe?" dotazovala se slečna (na pozici zahradníka)
"Jmenuji se Král. Král Miroslav."

jaroiva
26.10.2020 5 z 5

Jestli u prvního dílu jsem psala, že obsahuje nepřeložitelné hlášky, tak v tomto pokračování se nic nezměnilo, ba naopak, je snad ještě nepřeložitelnější a ta nepřeložitelnost není způsobena jen češtinou, ale i nutnou znalostí české kultury. Přečetla jsem jedním dechem, přesně tento styl humoru jsem teď potřebovala.
Knížka, která vás vytrhne z každodenního stresu, příjemným a vtipným způsobem. Založím si ji do své knihovničky srdcovek hned za první díl. A jsem si jistá, že jsem ji nečetla naposled.
Příště si dám za sebou oba díly, abych měla lepší návaznost. Tentokrát jsem si od doby, co jsem četla první díl, už moc nepamatovala jména některých postav.

Paulmain
19.10.2020 4 z 5

Navzdory dramatické synopsi se jedná o laskavý a humorný příběh. Autorova fantazie je opravdu bezbřehá, oceňuji dobré tempo děje a příběh, ve kterém není nic problém a vše má (kupodivu jednoduché) řešení. Největší devizou knihy je však styl použitého jazyka. Celá kniha je (stejně jako přecházející dvou-díl) psaná hezkou češtinou a je plná chytrého humoru a dvojsmyslných obratů. Myslím však, že tato kniha nebude atakovat přední příčky zahraničních žebříčků, protože je do značné míry nepřeložitelná – což je zde samozřejmě pochvalou.

Autorovy další knížky

Martin Chval
česká, 1965
2016  81%Armabetton
2020  69%Armabetton III

Kniha Armabetton III je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x