Archa úmluvy

Archa úmluvy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396066/bmid_archa-umluvy-xIy-396066.jpg 1 1 1

Biblické příběhy převyprávěné Ivanou Pecháčkovou dětem ilustrují talentovaní čeští výtvarníci nejmladší generace – a z každého jednotlivého biblického příběhu vytvářejí originální umělecké dílo. V edici MANAMANA nepředkládáme biblické texty dětskému čtenáři za každou cenu, tedy i za cenu nepřiměřeně velkého zjednodušení nebo zastření původního smyslu textu, ale snažíme se o co nejmenší úpravy – citlivé a k dětskému čtenáři empatické. Organickou součástí biblických vyprávění edice MANAMANA jsou tvořivé otázky a úkoly pro děti, a to ke každé z knížek.... celý text

Přidat komentář

Bája89
25.07.2022 1 z 5

Katechismus pro prťata. I tak by se dala označit tato série knih z Meandru. Přesto bych zrovna této konkrétní knížečce vytkla její obsah. Jedná se primárně o knihu pro malého čtenáře a zrovna zde se na to úplně zapomnělo. Malé děti nezajímá jaké rozměry nebo z čeho byla archa vyrobena. Nikdo nestojí o technické údaje. Děti chtějí ten uhrančivý příběh, který i nás dospělé fascinuje už po tisíciletí. Po dočtení vám v hlavně nezvoní otázka, proč se nesmím dotknout Archy? Prostě nic.

Možná, že jsem až moc zatížená svými dětskými zážitky a dobrodružstvím spojeným s Indanou Jonesem a Dobyvateli ztracené archy.