Ani za nic!

Ani za nic! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499057/bmid_ani-za-nic-6gW-499057.png 4 33 6

Přežijte období vzdoru ve zdraví a s humorem A je to tady: první den ve školce. Vyrážejí tam všichni, většina se těší, někdo se možná bojí, ale přesto jde. Jenom Paskalína, malá svéhlavá netopýrka, nepůjde nikam. Cože, do školky? A sama bez rodičů? Ani za nic. A vůbec ji nezajímá, že všichni ostatní do školky míří. Paskalína není jako všichni ostatní. Argumenty rodičů ji leda rozzuří: do školky nepůjde — A BASTA! Co se stane s rodiči, když se na ně moc křičí? Pssst, nikomu to neříkejte (a hlavně to ani ve snu nezkoušejte!), ale oni se úplně scvrknou, že se vám vejdou třeba do… do kapsy! S rodiči v kapse se do školky vykračuje až podezřele snadno. Ale jak asi sami tušíte, ono to nebude jen tak… Pro všechny děti, které se chystají na svůj velký den. A nezáleží na tom, jestli se těší, nebo naopak bojí. Tahle knížka se bude líbit jedněm i druhým.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Host
Originální název:

Manco per sogno , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzvil
10.07.2023 4 z 5

Roztomilý příběh pro nejmenší děti o nástupu malé netopýřice Paskalíny do školky. Je to takové usměvné jak si netopýřice bere do školky rodiče, ve zmenšené podobě, a jak tam spolu zažívají průběh celého dne ve školce. Graficky je knížka taková neutrální, úplně na zadek si z obrázků nesedám, ale zároveň jsou takové poutavé svým specifickým způsobem. Knížku doporučit můžu, dětem se bude určitě líbit.

muchomurka
22.05.2023 4 z 5

Mě zase tak moc nenadchla, ale Bambulce se hodně líbí. Nechala si ji číst x-krát po sobě a hodně se u toho nasmála. Asi ji budeme muset koupit i domů, jak to tak vypadá.


bibi.r
10.03.2023 5 z 5

Milé a vtipné a fakt se mi to líbilo.
Pro děti cca od 2-3 let.
Ilustrace velmi hezké.

TerJac
30.01.2023 4 z 5

Pěkná knížka, která zajímavým způsobem pomáhá dětem překonat strach z odloučení při jejich putování do školky :)

Šebestová3
16.01.2023 5 z 5

Kouzelná knížka o netopýřici Paskalíně, která odmítá chodit do školky a pak vlastně zjistí (jako většina dětí :-), že je to vlastně moc fajn.

Sansli
28.11.2022 5 z 5

Tahle kniha je klenot:) a to od obálky až po poslední stránku. Miloučký příběh o netopýrce Paskalíně, který přečtete do 15 minut, doplňují naprosto fantastické ilustrace od Beatrice Alemagni - zároveň i autorky knížky.
Její knihy se vydávají po celém světě a když teď konečně jedna z nich vyšla česky, tak jsem neváhala ani minutu. Vlastně, když jsem v knihkupectví narazila na tenhle titul, tak jsem opravdu žasla a s otevřenou pusou a se zatajeným dechem jsem zírala na to, co právě držím v ruce, opravdu jsem se cítila jako by se stal zázrak:), no tak jsem si ji hnedka koupila.
Teď jen doufám, že dojde na vydání i dalších titulů (a že jich tedy opravdu není málo:). O tuhle autorku by děti totiž rozhodně neměly přijít.

Autorovy knížky

Beatrice Alemagna
italská, 1973
2022  88%Ani za nic!