Královna noci

Královna noci https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33135/kralovna-noci-33135.jpg 4 25 5

Ancient Rome série

< 4. díl >

Tato kniha je ze série o starověkém Římě. Opět se setkáváme s Augustou Helenou a její "malou myškou" Claudií. V Římě dochází k únosům dcer a synů vlivných osob říše. To ovšem není vše, zároveň dochází k smrtelným útokům na bývalé příslušníky vojenského oddílu, který dříve střežil Hadriánův val. Claudia musí najít pachatele a znovu si udobřit císařovnu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historie
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The queen of the night , 2006


více info...

Přidat komentář

madem
24.01.2022 3 z 5

Vadí mi překombinovanost knihy. Únosy dětí senátorů, vraždy vysloužilců, nalezení nedotčené posvátné mrtvoly, ... Proč do jedné knihy dát tolik zločinu a pak násilně dokázat, že mají všechny něco společného? Nešlo by to hezky jednoduše?

princeznaaura
24.11.2021 1 z 5

Vybrala jsem si tuto knihu na zaklade recenzi,a musim rict,ze jsem sahla vedle. Pribeh se vlece, plno omacky kolem, preskakuji pasaze, abych se dostala k jadru pudla, a musim se do cteni nutit. Proste to vubec neodcejpa. Autor me svym psanim nepresvedcil.nedoporucuji.


midlajs
16.03.2015 5 z 5

Tato kniha se mi libilo, dokazala me uplne pohltit az jsem zapomnela na vnejsi svet. To kazda knizka neumi.
Pribeh byl vyvedeny. Precetla jsem jiz mnoho pribehu s dektetivni zapletkou, takze jsem vedela, kdo byl vinikem. Myslim si, ze by bylo pekne, kdyby to skoncilo tak, ze by se prisli podivat jestli teda budou zprosteny vinny nebo ne :-) trocha cerneho humoru by neuskodila teto knizce :-)

braunerova
18.10.2014 3 z 5

Po předchozích knihách autora jsem k této historické detektivce přistupoval se značnou nedůvěrou, ale nakonec jsem ji přečetl na jeden zátah. Není to sice Lindsey Davisová, ale je to zručně napsaný příběh.

Honey0105
12.02.2012 4 z 5

Tak konečně jsem se také dostala k téhle knížce, kterou mám v knihovničce už aspoň rok. Jelikož jsem nedávno přečetla předchozí díl (Píseň gladiátora), tak jsem byla příběhem poměrně uchvácena a nutně jsem potřebovala pokračování.

Další vyšetřovací díl. Musím říct, že se jednalo o poměrně krutý příběh. Znovu jsem se snažila najít viníky a tak trochu se mi to pro tentokrát povedlo, avšak stejně došlo nakonec k hodně zvratům, které jsem opravdu neočekávala.
Musím přiznat, že tenhle díl mě možná bavil i trochu víc než ten předchozí. Beru to, ale jen z hlediska rychlého přečtení. Když se nad tím totiž zamyslím, tak předchozí díl měl možná trochu lepší zápletku.
Ve finále stejně musím pochválit autora, že sepsal tuto povedenou knížku do které se člověk umí s radostí začíst (tak to funguje u mě).

Autorovy další knížky

Paul Doherty
britská, 1946
1998  75%Ve znamení bílé růže
2004  77%Domina
2008  87%Kacířská léta
2010  89%Vraždící Anubis
2010  90%Setovi zabijáci