Štvanice: Díl první

Štvanice: Díl první https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510023/bmid_stvanice-dil-prvni-epQ-510023.jpg 5 7 3

Amazing Spider-Man (2018) série

< 4. díl >

Lovec Kraven se vrací a Spider-Man se stal cílem jeho štvanice! Sergej Kravinoff a jeho poskoci už celé měsíce unášejí superpadouchy i superhrdiny se zvířecím motivem. K dokončení sbírky jim chybí už jen jediný exemplář – Spider-Man. Ale k čemu je všechny Kraven potřebuje? Co se chystá? Uprostřed Central Parku začíná divoký hon, ale Kraven překvapivě není mezi lovci. Kdo má tedy Spider-Mana na mušce? A jaký plán rozjíždí ďábelský Vulture? Vítejte v jedné z největší pavoučích událostí posledních let! Obsahuje sešity Amazing Spider-Man (2018) č. 16–19, 16.HU od Nicka Spencera, Ryana Ottleyho, Alberta Alburuerque, Humberta Ramose, Cliffa Rathburna a Edgara Delgada.... celý text

Přidat komentář

Jajiinka
03.08.2023 5 z 5

Hodnocení 5/5

Kraven je vykreslen jako nemilosrdný lovec, který se rozhodne vytvořit neuvěřitelný lovecký závod, ve kterém jsou Spider-Man a další hrdinové jeho kořistí. Je fascinující sledovat, jak Kraven zneužívá své bohatství a geniality k tomu, aby zajistil, že lovecký závod dosáhne naprostého vrcholu. Jeho cílem je nejen porazit Spider-Mana, ale také dokázat, že je on sám největším loveckým mistrem.
Perspektiva Black Cat přidává do komiksu hloubku a emocionální napětí. Její snaha o znovunavázání vztahu se Spider-Manem a hledání odpovědí na otázky ohledně jejich minulosti a jejich vzájemného propojení dodává příběhu další vrstvu.

Vizuální stránka komiksu je nádherná. Ilustrace od talentovaného umělce skýtají detailní a dynamické obrazy, které skvěle zachycují akční scény i emoční okamžiky. Barevné palety jsou bohaté a přispívají k celkové atmosféře příběhu.

Už se nesmírně těším na další část této štvanice.

_____________________________________celou recenzi najdete v záložce Recenze / Amazing Spider-Man 4: Štvanice od autora Nicka Spencera vás strhne do nekompromisního souboje ____________________________

GoodGames
12.06.2023 5 z 5

Skvelé! Táto séria od Nicka Spencera ma zatiaľ nesklamala a zatiaľ to bolo vždy príjemné čítanie. Štvrtý diel to však posúva na vyšší level a záporák v podobe lovca Kravena je poriadne charizmatický. Celé je to naviac zaujímavo vymyslené, lebo Spidey je tu chorý, nebezpečenstvo hrozí ako Mary Jane tak aj jeho bývalke Black Cat a okrem toho sú lovení všetci záporáci, čo majú niečo spoločné so zvieratami a aj samotný Spider-Man. Plusom je aj príjemná kresba a celkovo ma to veľmi bavilo.


fvalek
02.04.2023 5 z 5

Zpočátku jsem se nedokázal úplně začíst a nebavilo mě to nějak extrémně moc. Střídání vypravěčů od Kravena, přes Black Cat až ke Spider-Manovi bylo velmi pomalé, nedynamické a nudné. Kravenovy osudy jsou pro mě nemoc světlá kapitola Marvelu a sice mi je jako záporák sympatický, ale nijak fatálně mě neodzbrojuje. Black Cat je pro mě velká neznámá, protože zjevně má se Spider-Manem minulost, ale v Crew komiksech to nebylo nijak zpracované, to spíš v nějakých kompletech. Stejně tak celé ty zkazky ohledně vymazání vzpomínek na Spider-Mana apod., které bych asi rád viděl, ale v českém reading order těžko.

Co se týče celkové zápletky, je nakonec dost dobrá. Vracíme se do dob starého Amazing Spider-Mana, který pracuje s totemovými zvířaty a zvířecími padouchy, ale jsou oživeni v moderním duchu. Tedy popravdě tam je takových zvířecích padouchů, že se v nich ani nevyznám a většinu jsem jich viděl prvně, ale to je jedině výhoda. No a to, co s nimi Kraven provede... je originální, drsné a podle mě naprosto super. Takže druhá půlka mi uběhla naprosto rekordním tempem a už se těším na pokračování, protože tohle je hodně dobře rozjeté. Jo a jen tak mimochodem... postava MJ jako vždy úplná slepice, už by jí taky mohli dát nějakou pořádnou roli...