Vánoční zloděj

Vánoční zloděj https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26791/vanocni-zlodej-26791.jpg 3 59 18

Alvira a Willy série

< 5. díl >

Lidé, kteří vybrali nádherný čtyřiadvacetimetrový smrk z městečka Stowe ve státě Vermont, aby se stal slavným vánočním stromem v Rockefellerově centru, nemají ani ponětí, že podvodník světového formátu Packy Noonan, kterého právě propustili z vězení, v něm před více než dvanácti lety ukryl drahocenné diamanty. Když se Packy dozví, že tento vzácný strom bude druhý den ráno na cestě do New Yorku, ví, že musí jednat rychle. Neví však, že ve Stowu právě pobývá detektiv amatér v sukních, někdejší výherkyně v loterii Alvira, bystré soukromé očko Regan Reillyová a jejich přítelkyně Opal, kterou Packy kdysi připravil o všechny peníze. A zrovna když se chystají na cestu domů, zjistí, že strom se pohřešuje… a že Opal zmizela.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Příběhy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Christmas Thief , 2004


více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
15.12.2023 3 z 5

Možná už je to dnes jinak, ale za mých mladých let schovat něco na strom by byla totální blbost, neboť my byli na nějakém vylezlí co chvíli. Jednou se mi dokonce podařilo spadnout v lednu ze stromu do potoka, takže bylo i otužování. Námět tím pádem považuji za slabší. Autorky sází na lehkou úsměvnost příběhu a postupný nárůst náhod. Taková dost naivní americká pohádka pro dospělé, ale princezna to není, jasný pane.

Misan1993
15.09.2022 3 z 5

Myslím že před Vánoci pěkné čtení co navodí atmosféru, dějově slabší.


čef
26.08.2022 4 z 5

Taková trochu delší povídka o chudácích okradených milionářích – výherců loterií apod. Myšlenkově komedie o hlouposti lidí, ale moc jsem se těm hlupcům na obou stranách zákona nezasmál. Před spaním nic lepšího.

Knihozrout177
15.01.2022 1 z 5

Předvídatelný příběh s prvoplánově nahozenými postavami šustí všudypřítomným klišé. Čtivost zachraňuje vysoký podíl přímé řeči, a to přesto, že účinkující postarší manželské dvojice jsou způsobem konverzace od sebe stěží rozeznatelné. Snad jen atmosféra blížících se Vánoc a krása zasněžených vermontských lesů (kterou si ovšem musíte představit sami, autorky se příliš nenamáhají ji čtenářům přiblížit) vám zabrání kratičkou knihu nedočíst. Asi jako dojíte podprůměrný hamburger, když už jste se zastavili v restauraci rychlého občerstvení. Možná vás lehce pobaví sedmašedesátiletá nesportovní uklízečka, která se poprvé v životě postaví na běžky a okamžitě sviští krajinou. Na vtip hlavního padoucha a jeho kompliců raději nesázejte.

DvěTéčka
06.05.2021 3 z 5

Příjemné poklidné detektivní krimi :)

jarkaska
01.01.2021 3 z 5

Jedna z těch slabších knih co jsem četla. Má napínavější knihy.

Pivísek
16.11.2020 3 z 5

Oddechová kniha od autorek, které nezklamou! :-)

lucie2371
29.12.2019 odpad!

Knihu jsem dočetla jen proto, že nerada nechávám nedočteno! Hrozně nudná a nezáživná kniha to byla...

toni-az
04.11.2018 1 z 5

Tak tohle bylo zlý. Opravdu zlý. Jedním slovem to bylo prostě plytké. Plytký děj (v podstatě po pár stránkách bylo jasné o čem to bude a jak to dopadne), plytké charaktery (všechny postavy až na Packyho a Mila byly naprosto totožné, většina se až do konce pletla a u některých jsem vůbec nepochopil, proč tam byly, protože nehrály žádnou příběhotvornou roli), plytké dialogy (na úrovni základní školy). Naprosto jsem nepochopil prvek puštěného plynu, když s ním nakonec nic nebylo.

Na téhle knížce mě zaujalo jedině to, že mě na ní nic nezaujalo. Žádné napětí, žádný humor, žádný nápad, snad jen náznak řemeslného zpracování. Nic než prázdná slova a ztracený čas. Jediný pozitivní aspekt - je to naštěstí celkem krátké.

slaska77
29.04.2018 3 z 5

Taková milá detektivka, nenadchne, neurazí, přiměřeně dlouhá, čtenář vidí vše i z pohledu zločince, takže o nějakých překvapeních nebo rozuzleních to není. Četla jsem kvůli čtenářské výzvě, jinak bych ji asi minula.

Chesterton
03.01.2018 1 z 5

Přečetla jsem za den na čtenářskou výzvu. To byla výzva - před očima mi ubíhal ten nejhorší americký film:(
Neuvěřitelné. Na druhou stranu velice barvité vyprávění, byť celkem o ničem:)

EvikU.
07.04.2017 5 z 5

Čte se to výborně. Chválím, super, dobrá spolupráce s dcerou v psaní.

Bar16
15.12.2016 3 z 5

M.H. Clark mám velmi ráda - sice jsem od ní zatím přečetla jen pár knih, ale poličky mám plné jejich příběhů. Knihy její dcery jsem zatím nečetla, proto mi přišlo fajn začít společným dílem. Příběh byl zajímavý, nic co by nutilo mé oči vypadnout z důlků, ale četlo se to dobře. Takový klasický průměr. :-)

Pajina68
12.04.2016 4 z 5

Nejprve jsem se nemohla začíst a hlavně se mi pletla jména hlavních aktérů, ale později jsem se do ní začetla a konec se mi moc líbil.

ivousek92
21.08.2014

Upřímně se musím přiznat, že kniha Vánoční zloděj byla mou první knihou, kterou jsem dočetl do konce pokud nepočítám krátké (dvaceti stránkové) povídky a několik novinových sloupků. Už od prvních stránek mě kniha zaujala a nadšení vydrželo až do samotného konce. Celý obsah byl čtivý a nebýt toho, že jsem zrovna v době "hltání stránek" byl na víkendovém pobytu v jižních čechách u příbuzných, pravděpodobně bych knihu dočetl za jediný den. Takhle mi to trvalo dny tři. Pokud se někdy ke čtení této knihy znovu vrátím, určitě si pohlídám čas vánočních svátků, který se tématicky hodí k dílu.
Jsem potěšen, že zrovna tato kniha odmazala nulu na mém kontě v počtu přečtených knih.

Marthas
11.04.2014 3 z 5

Myslím, že na této knize je až příliš patrné, že ji psaly dvě autorky, buď to anebo si nedával dost dobrý pozor korektor!!
Spoiler: Pasáž, kdy zloděj stromu na něj šplhá, a pak tam najednou je nepatrný přeskok v ději a pak zase návrat, děs!!!Spoiler
Myslím, že se jedná v celé serii o nejslabší díl - on a Vánoční plavba -a pár dalších chyb v ní serii rozhodně nedělají čest!!

rtesarova88
03.08.2013 5 z 5

Napínavé, rychle se čte.

bovinka
30.11.-0001 2 z 5

Tentokrát holky Clarkovy velmi slabé.