AllatRa

AllatRa https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199350/allatra-199350.jpg 3 32 12

AllatRa – kniha, na kterou čekali tisíciletí! Stará proroctví na různých kontinentech, v různých dobách a v různých náboženských systémech vypovídala o tom, že v dnešní době, v době globální změny epoch, se objeví kniha, která změní svět. Bude silná v každém svém slovu a znaku. Díky informacím, které přinese, lidé ztratí pochybnosti a strach a uvidí pravdu. Starověké Znalosti budou obnoveny z popela, a síla, kterou nese, naplní každého, kdo s ní přijde do kontaktu. Kniha AllatRa obsahuje unikátní vědecké poznatky, které moderní věda objeví až v budoucnosti. Nicméně, tyto znalosti jsou schopné už teď obrátit představy lidí o světě a o sobě samých. Tato senzační kniha odhaluje umělost vnějšího světa i informace, které vytvářejí hmotu. Je to astrofyzika budoucnosti. Víceúrovňová struktura vesmíru, tajemství černé díry, exkluzivní podrobnosti o elektronu a tajemství jeho okamžitého přechodu ze stavu částice do vlnové podoby; obsahuje jedinečné prvotní znalosti o vícerozměrné konstrukci člověka v neviditelném světě, o spojení člověka s jinými dimenzemi a o výjimečných schopnostech mimo třetí dimenzi. Odpovídá na otázky, k čemu člověk potřebuje výkonný mozek a víceúrovňové vědomí, co je to změněný stav vědomí a jak probíhá postupné ponoření se do něj.Kniha poskytuje starobylé praktiky pro duchovní sebezdokonalování a spojení se svou Duší, radí, jak rozvinout šestý smysl a kontakt s neviditelným světem. Popisuje povahu nadpřirozených schopností (jasnozřivosti, jasnoslyšení, čtení myšlenek, předvídavosti) a dvojakost jejich projevů i proč je tak důležitá práce na sobě a pochopení procesů neviditelného světa. Kniha AllatRa dává univerzální klíč k dešifrování starověkých symbolů, které v sobě uchovávají Znalosti starodávných civilizací a jsou zafixovány v petroglyfech z dob paleolitu. Je bohatě ilustrovaná kresbami archeologických artefaktů z různých starověkých civilizací (protoindické kultury, tripolské kultury, různých kultur staré Evropy, Balkánu, Blízkého Východu, Uralu, kultur Afriky, Asie a Severní a Jižní Ameriky), což dokazuje přítomnost stejného duchovního poznání v různých dobách u různých lidí, kteří žili na různých kontinentech. Odhaluje tajemství tisíciletí, příběhy o znacích a symbolech, jež v masách aktivují agresi nebo pocit naděje pro budoucnost. Příklady jejich využití kněžími nalezneme jak v historii vojenských expanzí na vlajkách a štítech, tak v současné době v náboženských institucích. Dává možnost hlouběji pochopit, jak se buduje pevný vztah muže a ženy, manželství, jaký je význam rodiny, co je to sexuální energie a jak ji ovládat, co je to opravdová Láska i co je důležité při výchově dětí. Kniha AllatRa nabízí bezprecedentní model lidské společnosti, která dokáže fungovat bez politického a kněžského systému. Je to životní encyklopedie prapůvodních Znalostí o světě, společnosti a člověku, fundament pro duchovní probuzení a radikální transformaci Člověka i celého Lidstva.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Ibis
Originální název:

ALLATRA , 2013


více info...

Přidat komentář

ZaS
11.02.2024 2 z 5

Terva a vlkcz už vše podstatné napsali, tak jen krátké zhodnocení: jsou tam zajímavé myšlenky ale současně to celé zavání manipulací, přičemž údajný ukrajinský původ tomu taky nepřidá. Osobně raději zůstanu u víry albigenských alias bogomilů.

AdkaLe
28.11.2023 5 z 5

Hovoriť o knihe kníh, najlepšej, najobľúbenejšej alebo najdôležitejšej knihe sa môže zdať klišé, no u tejto knihy súhlasím so všetkými pozitívnymi prívlastkami "naj". Je vôbec ťažko vyjadriť slovami, čo táto kniha človeku dáva. Vymyká sa zo všetkých bežných kníh. Je v nej obsiahnutá neuveriteľná hĺbka poznatkov, ktorá nie je vstrebateľná na prvýkrát, preto môžeš knihu čítať niekoľkokrát a vždy dosiahneš inú úroveň pochopenia, podobne ako je to aj u ďalších kníh od A. Novych. Prečítala som mnoho kníh vedeckých, psychologických, motivačných, duchovných, ezoterických, ale u tejto som našla oveľa viac, ako som hľadala. Kniha je pre mňa najlepší dar, ktorý ma v živote postretol a ľutujem iba, že som sa k nej nedostala skôr.


Medvěd1987
27.01.2023 odpad!

Manipulativně psaná filozoficko-ezo-vědecky ruské sekty, která má záminku sloučit slovany.

knihyKeMne
14.02.2021 4 z 5

Začátek knihy je poněkud nešťastný, na to, že to má být taková bomba. Jen lehké (a neúplné) nastínění, kdo je Rigden. A rovnou lup, rozhovor s autorkou. A první téma jsou černé díry. Vědecky pojaté. Na to, že jde vlastně o ezo čtení, je to jakoby od věci. Pak se konečně začne hovořit o duši a toho se kniha drží až do konce, ačkoli různě propojuje astronomii, kvantovou fyziku, archeologii, mytologii, molekulární biologii, symboliku, různá náboženství, lingvistiku a heraldiku.

Těch informací ohledně seberozvoje je opravdu hodně a nevím, zda je svět na všechny připraven. Ani já jsem připravená nebyla. Některé informace jsem slyšela poprvé v životě. Kniha pak hledá různé důkazy pro svá tvrzení ve výše uvedených odvětvích a vykládá vše v zajímavých souvislostech, jak jsme se na to dosud nepodívali. Zda je to pravda, je už druhá věc, každopádně za přečtení stojí už jen to, že je to zas jiný pohled na věc.

Anastasia je zde oproti dřívějším knihám vyspělejší, úspěšně sekunduje Rigdenovi, přidává různé informace a vhledy. Celá kniha je vedena formou rozhovoru. Hodila by se určitá strukturovanost, nadpisy nebo aspoň rejstřík, aby se člověk mohl k daným pasážím vracet a pracovat s nimi.

V celé knize je kladen důraz na seberozvoj, na spásu své duše, na to být lepším člověkem, a to je doporučeníhodné.

Leč hlavně v závěru slyšíme čím dál častěji, jak mocní zatajují, zkreslují informace, a nejen mocní, též kněze nemá toto učení moc v lásce, vyzývá k vlastní cestě a rozhovoru s Bohem bez prostředníků. A nejen to. Nakonec nepotřebujeme ani politiky. A je tu předkládána vize nové samosprávné světové společnosti a výzva ke hnutí, které ji nastolí. A tady už pozor. Tohle je už trochu moc.

Takže, čtěme opatrně a vezměme si z toho to hlavní - buďme dobrými lidmi.

Bafy
09.02.2021 5 z 5

Člověk věří rozumem, ale zná Duší .....

vlkcz
13.05.2020 3 z 5

Ke knize jsem se dostal víceméně náhodou a až během četby jsem zjistil, že jí nějaké knihy předcházely. Takže mi možná chybí základy. Začátek mě zaujal, jenže po zhruba 100 stránkách přišla na řadu témata, která mě až tolik neoslovila. Respektive, možná by mě i zaujala, jenže formát rozhovoru se v té době stal už poněkud nudným a umělým. Stejně tak stálé opakování zřejmých věcí jako v nějaké americké příručce osobního rozvoje. I když možná ani Američan by asi to opakování nevydržel. Krásně idealistický závěr dojem zase trochu napravil, ale i tak mi Marešova Cesta člověka přišla zajímavější. Ale já vím, ta byla diktována Rozumem, takže s Pravdou toho moc společného nemá. Už mlčím.

roman44
29.01.2020 5 z 5

AllatRa je posledná kniha od autorky Anastasie Novych. Najprv som sa dostal k sérii kníh Sensei ze Šambaly, potom k ďalším knihám a knihu AllatRa som čítal ako poslednú. Nedá sa popísať, čo mi táto a ostatné knihy dali. Nerazadil by som to ani do kategórií "esoterika", "okultusmus", ako je to zaradené na databáziknih. Zaradil by som to do kategórie "čisté znalosti" či "pravda"...
V knihe sa opisujú rôzne oblasti: kvantová fyzika, heraldika, akustika, psychológia... Aj keď by som to takto nevymenovával - táto kniha práve ukazuje vzájomnú spojitosť všetkých týchto oblastí, pričom v centre je človek.
Najpodstatnejšie sú informácie o duchovnom rozvoji človeka, pričom sa to opisuje prekvapivo jednoducho a jasne. Zaujalo ma veľmi, že všetko vychádza z duality človeka - jeho materiálnej a duchovnej časti. Najmä veta:
"Duchovnímu duchovní, materiálnímu materiální"
mi dala pochopenie, že dnes mnohé smery, ktoré sa nazývajú duchovnými, sú v podstate materiálne a duchovné spočíva jedine v láske k Bohu. Tu to zaváňa náboženstvom, avšak v knihe je to akoby oddelené, pochopil som, že tieto Znalosti o Bohu, o človeku a zmysle života človeka, sú akoby samy osebe, prinášali ich (tie isté) v rôznych dobách rôzni proroci a náboženstvo je už ako skreslenie tej prvotnej čistoty.
Pri čítaní som pochopil, čo to je ten pojem "čisté Znalosti" - to je "kľúč", ktorý človeku dáva možnosť samostatne sa duchovne rozvíjať v Láske k Bohu a v konečnom dôsledku sa duchovne spasiť - spojiť sa s Bohom. Teraz mi to neznie už ako banálna náboženská rozprávka... Tiež mi došlo, že keď máme tieto Znalosti, tak v podstate náboženstvá sú zbytočné, lebo človek sa môže sám spasiť, čo nám niekto zatajuje. Ktovie prečo a čo za tým je :) V tejto knihe je cítiť Pravda, to, čo prekonáva rozum a chceš sa len ponoriť do tej Lásky.

Knihu určite odporúčam, ako aj ostatné knihy od autorky, mne osobne to zmenilo život. Pochopil som, že zmysel života je v neustálom prebývaní v pocite lásky k Bohu - nebojím sa to tak napísať, aj keď rozum hovorí, že to bude znieť nábožensky a odpudivo, ale vďaka tejto knihe aj toto sa stáva jasným, že to, čo sa v človeku bráni, aby človek vyjadril svoje úprimné pocity, je tá jeho materiálna podstata :)

Jelitovna
22.11.2019

Knize by se jistě dalo vytknout mnohé, ale víc mě zaujaly zdejší komentáře, tak jsem se při čtení zaměřila na text, který v čtenářích - a s podivem i v těch, co knihu ani nedočetli - vyvolal potřebu se na Databázi vyjádřit, a ten bych zde částečně citovala.
K závěru, že se má člověk zbavit všech materiálních věcí, a návrhu ke zkoušce zahodit klíče a nejít do práce, zřejmě dovedl komentátora Tervu názor autora ze str. 811 „V bohatství by měla existovat zřetelná omezení! Maximální kapitalizace jedné rodiny jako buňky společnosti by neměla v peněžním ekvivalentu (podle současných cen) s veškerým movitým a nemovitým majetkem převyšovat deset milionů dolarů. A i to je hodně!“ Jasně, někdo může mít pocit, že je to totéž, jako bydlet v zemljance. Ale Terva přece nemá ani auto. :-)
A nebo ty drogy a alkohol. Danilov tvrdí, že: „Alkohol a drogy dělají z člověka poslušného otroka Živočišného rozumu a v nevelkých dávkách v něm zabíjejí jakýkoliv zárodek duchovna.“, dále: „U lidí, kteří se vážně zabývají svým duchovním rozvojem, tělo prostě nemůže tolerovat fyzické toxiny (alkohol, drogy).“ a na závěr poznamenává, že „…pokud člověk přestává užívat alkohol nebo brát drogy, organismus se časem regeneruje a člověk získává šanci pro duchovní rozvoj.“ Chápu, že se se svými názory v Čechách nepotká s pochopením.

Dále třeba dojem Kasiuse, že všechno je jen zástěrka islámu a islamizace. Z čeho je možné k takovému závěru dojít, jestliže jste knihu četli? Z návrhu na spolupráci? Protože jedna z Danilovových vizí pro budoucnost zní:
„Dále je nutné odstranit samotnou strukturu kněžství, ten kolos nejrůznějších religiózních hierarchií, armády kněží, vykonávajících obřady obětování a považujících se za prostředníky mezi lidmi a Bohem (ať už Ho nazývají různá náboženství, jak chtějí) a ve skutečnosti žijících na účet lidu. Pro mnohé z nich je náboženství pouze profesí a zdrojem příjmů (získaných díky práci řadových věřících), prostředkem manipulace masovým vědomím skrze víru, a to kvůli politickým cílům. Pro to, aby se odstranila struktura kněžství, není třeba uskutečňovat revoluce, organizovat krvavé bitky, rozepře a podobné provokace Živočišného principu. Odstranit tento systém je možné mírovou cestou.“
Zdůvodňuje ji: „Člověk dává milodary kněžím a jejich armádě nájemných služebníků a přitom se mylně domnívá, že jsou svatější než on sám, že tito lidé v jiném oblečení jsou blíže Bohu a také že jejich modlitba je účinnější. Ale kněží jsou také lidé a stejně jako všichni svou duši ještě nespasili, tak jak by mohli spasit ostatní?“
A dodává: „Bůh nepotřebuje ani peníze, ani jiná bohatství materiálního světa. Vztahy mezi člověkem a Bohem se zakládají pouze a výhradně na hlubokých, osobních pocitech člověka, objevujících se na základě přiblížení se duchovnímu světu, jeho upřímné Lásky a vděčnosti k Bohu. Tyto hluboké upřímné pocity člověka k Bohu jsou tou nejopravdovější a jedinou cenností, která může být oním světem od člověka přijata. Tyto vztahy s duchovním světem se přitom uskutečňují bez jakýchkoli prostředníků.“
Jedno je jisté, Danilovovy názory dokážou podráždit hodně velké skupiny lidí.

morell2437
15.11.2019 odpad!

Allatra je ambiciózní kniha snažící se probírat velká životní témata, všechna čest za ambice, ale tam to končí. V těchto tématech se také trochu vyznám a mohu bezpečně říci, že i když staví na dobrých základech, dochází ke špatným závěrům, které jsou bohužel zcela zcestné a vedou místy až k logickým nesmyslům. Mohu uznat, že lidi neprobuzené, kteří ještě nemají povědomí o duchovnu může kniha trochu posunout, ale, stejně jako každá duchovní kniha, by neměla zůstat jediným zdrojem, jinak vede poze k dogmatizmu.
Pro vědomého člověka zajímavý náhled do myšlení této skupiny lidí a jejich dogmatu, pro hledající by měla být brána s odstupem.
Na to, že je psána dialogem se místy opravdu blbě čte a občas až okatě překrucuje.

Kasius
08.11.2019

Knihu som začal čítať kvôli známej, ktorá sa k hnutiu pridala. Prehrýzať sa zmäteným vyjadrovaním, nezmyselnými prirovnaniami a antivedeckým vysvetľovaním teórii mi robí dosť veľký problém takže postupujem pomaly. Avšak už teraz mám pocit nebezpečenstva a hrozby vzniku nového kultu osobnosti, manipulácie ľuďmi, ktorý hľadajú svoje miesto, nemajú dostatočné sebavedomie ani vzdelanie. Naviac nadobúdam dojem, že to všetko je zásterka Islamu a islamizácie.

Terva
05.04.2019 4 z 5

Otroctví nikdo nezrušil,
pouze ho zdokonalil
a dobře zakamufloval za demokratickou svobodu,
když právě tím vytvořil
pouze iluzi svobody a rovnosti.

Každý člověk je vlastně sám sobě Bohem.

V této knize vás nechtějí přesvědčovat, že je snad jen jeden Bůh, i když je trojjediný, ne tak to není. Toto je kniha o reinkarnaci a nebo o uvědomění si duše. Lidskou mysl tak v tomto svazku čekají jen dvě věci. Buď je to neustálá reinkarnace, bez toho, že by si člověk pamatoval, co prožil dříve, nebo si člověk musí uvědomí svou duši, zřeknout se materiálních věcí a tím přetrhne šňůru reinkarnací a může tak postoupit o level dál.

Citát: Materiální podstata – to je diktatura mrtvoly!

Kam postoupí není zas až tak důležité, mě spíš napadlo, že to vlastně znamená konec těch reinkarnací. Tak mi pak řekněte, co je život věčný. Třeba se mi ty reinkarnace líbí. V tomto životě mám třeba tak trochu strach z pavouků. Jsme arachnofobik. Podle této knihy se tak v příštím životě pravděpodobně převtělím do pavouka. A mě to docela láká. Já budu zlej a jedovatej pavouk. Akorát netuším, jakou fóbii mají pavouci. Možná mají někteří strach z much, možná mají strach, že jim dojde semeno na pavoučí sítě nebo mají strach z lidí. A možná to znamená, že až mě nějaký idiot arachnofobik zašlápne, budu v příští reinkarnaci inkubovat do člověka – hurá, už jsem zase tady, světe boj se!

Malá ochutnávka:
Když počet skutků pro dobro kvůli poznání pravdy bude mnohem větší, než počet slov od rozumu v zájmu ega, pak poznáš to jediné zrno pravdy.

Ta podstata ukončení reinkarnačního cyklu je však podivná. Musí se člověk zbavit materiálních věcí jako jsou peníze, drogy, chlast a všechny další ty věci kolem. Což je ve své podstatě neuskutečnitelná věc. Dám příklad: vyzývám vás, aby jste zítra ráno nešli do práce, zahodily klíče od bytu, hodili auto ze skály, spálili kreditní karty a...... no a jste v prdeli. Co asi budete tak na tomto světě dělat? Logické, budete mít hovno, žít na ulici, smrdět – budou z vás bezdomáčka, sociálka po vás ani neštěkne. Reinkarnace nereinkarnace.. To je diléma, co?

Citát: Bohužel si dnešní svět zapomíná přát lepší svět.

Ať mi spisovatelka Anastasia Novych netvrdí, že žije na Ukrajině v zemljance a knihy píše na papyrus černým uhlím. Nějak se živit musí a materiálně právě získala další peníze už jen tím, že jsem si knihu koupil. V knize se však dá najít spousty rozumu, poučení a dost věcí z historie různých náboženství, států a nauk z celého světa. Je to taková povedená příručka a když vynecháte ty věci okolo duše a reinkarnací, získáte z této knihy i dost dobrých rad, jak žít a přežívat. Zajímavá je například část o voňavkách. Tady se mnohému o vůních přiučíte. Vrcholem toho všeho pak je tvrzení skoro na konci knihy, že ti co pijou a berou drogy jsou určeni k neustálým reinkarnacím a nikdy nesplynou se svou duší. No a je to. Jsem v prdeli. Ať si paní spisovatelka myslí, co chce, já se piva nikdy nevzdám!!!!! V příštím životě ze mě bude asi chmel.
A nebo Groot. Ale jedno vím zcela určitě. Já se vrátím!!!!

Citát: Znaky, to je právě ten nástroj vlivu, který zaručeně působí na podvědomí jakéhokoli člověka.

S obrovskou částí věcí v této knize nesouhlasím, ale z velkou částí zase jo. Je to takové na vahách. Nejdříve jsem knihu nechtěl vůbec hodnotit, z prvu jsem jí chtěl dát odpad, ale po kompletním dočtení musím uznat, že to má něco do sebe. A přinejmenším ráno nepřijdu o auto, žádné nemám. A tak dávám tomuto naučnému příběhu čtyři hvězdy a jdu hledat ten bod ve Vesmíru, kde se....vožeru jako prase.

nothing_forever
16.10.2017 4 z 5

Zásadní kniha, která dává odpovědi na otázky kdo nebo co jsem, co mám dělat a co se stane se mnou, když to neudělám anebo udělám. Taky se dozvíte, že křesťanská teze o jediném lidském životě zde na Zemi se se nijak nevylučuje s teorií o reinkarnaci. Všechno do sebe překvapivě zapadá. Kniha mi poskytla odpovědi a vysvětlení mnoha zásadních otázek, ale taky přinesla otázky nové.
Prvotním kritériem toho, že někdo zná Pravdu, nabízí vám ji a nemusí to být podfuk, je to, že za to nechce nic. A tato kniha to splňuje, protože když se spokojíte s elektronickou formou, můžete si ji oficiálně zdarma stáhnout ze stránek vydavatelství ve vícero jazycích a taky jako audio knihu. Já jsem však ještě nepřekonal svou materiální touhu tuto knihu vlastnit jako hmotný objekt.