Alice

Alice https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269736/bmid_alice-b1R-269736.jpg 2 10 3

Alici je dvacet let, prý krásný věk… Ale je tady dramatický rozvod rodičů, dvě mladší sestry, o něž se stará, toto klišé u ní tedy není zrovna na místě. Alice se statečně vyrovnává se situací, žije se sestrami ve velikém pařížském bytě, kde kdysi žila celá rodina, v bytě plném vzpomínek na krásné časy, který pro ni znamená současně svobodu i vězení. Rodiče a zhroucení rodinného života pro ni představují silné trauma, z něhož se dostává psaním románu. Setká se s Emmanuelem, jenž je o dvacet let starší, a oba okamžitě podlehnou silnému smyslnému kouzlu, které je k sobě přitahuje. Jejich vztah, zpočátku ryze živočišný, prochází peripetiemi, osciluje mezi láskou, vášní a nenávistí. Alice v tomto vztahu s mužem a také díky němu dospívá v ženu.... celý text

Přidat komentář

Miška935
02.08.2020 4 z 5

Docela se mi líbila, ale nijak mě neoslovila, že bych ji musela číst znovu, to ne.

anet8843
12.05.2020 1 z 5

Jako první bych měla říct, že nemám ráda erotické romány pro ženy. Ne, protože by mi vadila erotika, perverznost, ale většinou mě uráží tupost, erotika je v nich pro mě zcela asexuální a za hlavní hrdinky mi je hanba. Ale Pana S. jsem si zamilovala! Jedna z mála erotických knih, která měla pro mě všechno, co jsem od žánru chtěla.
Proto jsem se těšila na Alici, ale pravda je taková, že jsem ji ani nedočetla, přeskočila jsem na konec, jestli nebude nějaký závratný závěr. Problém, proti Panu S je pro mě asexuálnost tématu - 22 letá holka se nedokáže smířit s rozvodem. Tak spí s postarším chlápkem, který rozhodně nemá charisma Pana S. Kniha je hodně filozofická, to se mi líbilo, ale na divná témata. Hlavní hrdina je taková uňouraná, tak trochu do sebe zahleděná a nemá pro mě půvab a důvtip Ellie.
Takže jedno velké zklamání.


Sireen
30.05.2016 4 z 5

Kdybych mohla dát tři a půl hvězdy, tak dám, bohužel to nejde. Může se to zdát jako málo, jako hodnocení špatné knížky, ale nenechte se zmást. Stejně tak se nenechte zmást podtitulkem Erotická zpověď, protože nic takového to rozhodně není. Detailní a přímé popisy sexu a hrátek se sice vyskytují, ale nijak zvlášť, a určitě nejsou hlavním tématem.
Knížka je trochu zmatečná, to přiznávám, a Pan S. byl svým způsobem lepší. Příběhovější. Jasnější. Alice je knížka hlavně filozofická, psychologická a velmi hloubavá, někdy až tak moc, že by člověk nejraději přeskočil pár odstavců nebo i stran, ale já jakožto milovník češtiny jsem si velmi vychutnávala styl psaní autorky a jedinečné metafory a trefná přirovnání. Příběh je především o hledání se, ztrácení se a hledání směru v životě. Myšlenky bych rozdělila hlavně na hloubání nad vztahy rodinnými a partnerskými. Mladá zmatená Alice žije po rozvodu rodičů sama ve velkém bytě se dvěma sestrami a má pletky s o dost starším Emanuelem- tak bych shrnula děj. Ale jak jsem řekla, děje tam mnoho není a spíše je to knížka filozofická. V první polovině se autorka snaží nalákat čtenáře na sex téměř na každé druhé stránce, ale brzy se to zlepší. Konec je trochu nedotažený, ale autorce to odpustím, vvzhledem k (opravdovému) zaměření knihy. Alice se mi nečetla lehko, protože lehká ani není a člověk u ní musí přemýšlet, ale včera v noci jsem dočetla a nelituji toho, přestože bych se k ní asi už nevrátila.

Autorovy další knížky

Emma Becker
francouzská, 1988
2012  49%Pan S. – Erotická zpověď
2015  42%Alice

Kniha Alice je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce75x
Chystám se číst22x
Chci si koupit2x