Akta X - Nevěřte nikomu

Akta X - Nevěřte nikomu https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82801/akta-x-neverte-nikomu-82801.jpg 4 26 3

Průvodce třetím obdobím. Obsahuje např. zákulisní informace o tom, jak se točila Talitha Cumi, podrobný popis epizod, spoustu černobílých fotek, odpovědi na časté otázky, ohlasy, ocenění, ...

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Trust No One - The X Files , 1996


více info...

Přidat komentář

Terva
03.08.2020 5 z 5

ÉÍ ´AANÍÍGÓÓ ´ÁHOOT´É
Řečí indiánského kmene Anasazi:
Oni přicházejí



Začalo to posledním dílem druhé řady (02x25) nazvaným Anasazi. Jak jsem již psal dříve, všechny příběhy, kde se vyskytuje „kuřák“, maj obrovský politický podtext, převážně se v nich dějí sice šokující, ale nijak doložené situace, a jsou to většinou velmi nudné příběhy. Ne jinak je tomu i v prvních dvou dílech třetí řady. Povídky 03x01 – 02 jsou pokračováním Anasazi. Proto jsem si to jen přečetl v této knize a přetočil dvd až na třetí příběh. Pak to teprve začíná. V Aktech X mám rád spíše hororové příběhy a psychotrilery. Protože vždycky, když se objevují mimozemšťané jsou příběhy neprůkazné a beznadějné.

Zásadní věc, která vás potěší je fakt, že v této knize je oproti předcházající, více informací a zajímavostí. Je to hlavně tím, že předcházející kniha obsahovala jak první, tak i druhou řadu. Tato kniha má stejný počet stran, ale zaobírá se jen řadou třetí. Proto je tu tolik prostoru. U této knihy jsem se rozhodně bavil více. Střípky z natáčení, vysvětlení spousty jmen použitých v příbězích, taky se dozvíte, kdy a v čem ten který herec či herečka hráli. Například Glynis Daviesová si v Aktech X zahrála už třikrát. A mnoho dalšího.

A nejenom to. Obecně mám třetí řadu za nejlepší v celé sérii. Jsou to unikátní příběhy, plné strachu, humoru, satanismu a krve. Mezi ty nejlepší, které nepočítám do TOP5 bych jmenoval povídky 03x07 Cesta (Willie Garson je borec), 03x08 Hladomorna (Tracy Ellis mě bylo líto), hororově naladěné Zjevení (03x11) a krásně humorné sci-fi Válka Koprofágů (03x12) – posílám pozdravy z planety Země......a další velmi povedené povídky.

Následuje seznam TOP5 mých nejoblíbenějších příběhů ve třetí řadě:

Povídka D.P.O. (03X03) je první v této řadě, která mě velmi zaujala. Má tak trochu romantický nádech (hudba na začátku příběhu) a hororový podtext. Příběh Darina Petera Oswalda vám tak trochu připomene film Bělásek. V příběhu muže, jenž ovládá blesky si vedlejší roli zahrál ještě mladý Jack Black.
Citát: Já vám neublížím!

Následující povídka (03x04) Poslední odpočinek Clydea Bruckmana je vtipná a zároveň mrazivá. Někdo vraždí jasnovidce a to dost brutálně. Jasnovidec Bruckman a oba agenti FBI hledají vraha. Příběh je smutný a veselý zároveň.
Citát: Ten vrah má pocit, že nemá kontrolu nad svým životem.

Hororový nádech má příběh 03x06 nazvaný Dva cíle. Pojednává o muži jménem Virdil Incanta, který k životu potřebuje tuk. Ten si obstarává vraždami silnějších (obéznějších) žen, ze kterých si tuk obstarává vstřebání přes látku, kterou vylučuje ústy. K tomuto příběhu je tu spousty vedlejších informací. Úplně jsem je hltal.
Citát: Jste víc než zrůda.

Příběh u kterého si jistě zasmějete se jmenuje Jose Chung – Z vesmíru (03x20) Vtipně pojatý příběh únosu dvou mladých lidí. Povídka je spíše něco jako speciál protože se vlastně jedná o parodii. Příběh obsahuje i zcela nefalšovanou pitvu mimozemšťana, kterou provádí Dana Scullyová.
Citát: Muldere, je to zip?!

Příběh „Bažina“ (03x22) obsahuje hodně mrtvol, jak lidí tak i zvířat. Je napínavý, srandovní, smutný i veselý. Ale je to možná jediný příběh, který mě nejvíc bavil. Big Blue jsem fandil, i když měla na svědomí tolik mrtvol. Bylo mi líto Queequega, ale Scullyová „tu věc neměla brát sebou“.
Citát: Myslím, že jsem chtěl, aby Big Blue existoval.

mulderka
30.09.2017 4 z 5

Stejně jako první část.

Informativnost: za plný počet :-)
Úroveň překladu: za mínus nekonečno :-(


Dandulka
21.02.2015 3 z 5

Myslela jsem, že mám v ruce příběh a on to zatím byl průvodce! velká škoda, příběhy Akt X jsou moíc hezké a čtu je moc ráda.

Štítky knihy

FBI průvodce krimi zfilmováno – TV seriál Akta X

Autorovy další knížky

1996  79%Akta X: oficiální průvodce
1997  78%Akta X - Nevěřte nikomu

Kniha Akta X - Nevěřte nikomu je v

Přečtených36x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x