Akta Snowden

Akta Snowden https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354718/mid_akta-snowden-DHJ-354718.png 5 27 6

Poznejte úplný příběh Edwarda Snowdena a největšího úniku informací v dějinách špionáže. Hrdina dnešní doby? Nebo naopak vlastizrádce, který má být souzen? Názory se různí. Kdo je však ve skutečnosti Edward Snowden? Jaká je jeho motivace, jak se odvíjel celý příběh vynesení přísně tajných informací, které otřásly nejen občanskou veřejností, ale i politickou scénou? Odpovědi na tyto, ale i další otázky naleznete v knize renomovaného novináře Luka Hardinga, jenž stvořil fakty nabitou publikaci, která se čte jako napínavý špionážní román.... celý text

Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: ekniha , CPress
Originální název:

The Snowden Files , 2014


více info...

Přidat komentář

NarcisSamec
16.08.2021 5 z 5

Tahle kniha nemá chybu. Ale někdy si říkám, až kam zašli někteří lidé s mučením terroristů. Ošklivá pravda, která vyšla na světlo.

DeepSea21
23.05.2021 5 z 5

Skvělá, čtivá kniha, popisující Snowdenův život před i poté co zveřejnil tajné dokumenty o sledování NSA.
Charakter.


PietroGrencik
27.03.2021 5 z 5

Orwellowo 1984 sa stalo skutočnosťou, ajkeď nikto si to nepripúšťal.
Neuveriteľný ale skutočný príbeh muža ktorý sa postavil proti Veľkému Bratovi - USA.
Mám z toho husiu kožu.

Teším sa aj na jeho autobiografiu, ktorá vyšla pomerne neskoro od samotného Aktu.

ut.la
09.04.2020 2 z 5

Téma je hodně zajímavé. Bohužel jsem nečetla v originále, ale český překlad, který je dost odbytý. U spousty vět jsem se zastavovala a snažila pochopit, co tím chtěl překladatel říci - často jsem dedukovala, co byl jejich anglický originál (pak to smysl dávalo mnohem více). Ty větné konstrukce prostě v češtině často drhly - a přitom bychom to určitě česky říct dokázali, jen by ten překlad do české jazykové logiky dal víc práce. Nepříjemná byla také nekonzistence v překladech názvů tajných projektů - některé přeložené byly (asi když to šlo hezky přeložit), některé ne. Až se mi dostane do ruky anglicky, přečtu si ji ráda (znovu), ale česky už prosím ne.

ondrej.b
09.03.2018 5 z 5

No, člověk žasne, co a kdo o nás (nebo zrovna o nás ne?) lze všechno zjistit při prostém online připojení. Tahle kniha nás musí určitě poněkud zneklidnit a po přečtení bychom si měli uvědomit, jak lze vystopovat prakticky kohokoliv. Otázkou je, jak hodnotit postavu Edwarda Snowdena, to asi musí každý zhodnotit sám. Já ho spíše obdivuji, jak se vzepřel systému. Co ale bude dál? Jak chce dál žít? Doporučuji i neméně zajímavý film Snowden.

jan6775
14.12.2017

Opravdu jsou všichni pod dohledem a nedá se s tím nic jiného dělat, než to přijmout jako fakt.