Tajná dohoda: Jak Rusko pomohlo Trumpovi získat Bílý dům

Tajná dohoda: Jak Rusko pomohlo Trumpovi získat Bílý dům https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384318/bmid_tajna-dohoda-jak-rusko-pomohlo-trum-Sai-384318.jpg 4 27 10

Volby ve Spojených státech v listopadu 2016 otřásly americkou i mezinárodní scénou. Jejich výsledek šokoval nejen poraženou Hillary Clintonovou, ale i vítěze voleb Donalda Trumpa. Zaskočil též americké spojence v NATO. Překvapil i Kreml a snad jen tam se radovali. Podle Dmitrije Peskova prý kremelští oslavovali Trumpův triumf pitkou, která trvala tři dny. Od vstupu Trumpa do Bílého domu už uplynul víc než rok, ale stále není jasné, jak mohl právě on vyhrát. Hardingova kniha přináší existenčně důležité informace. Částecně i díky ní dnes nikdo na Západě nepochybuje o ruské zpravodajské operaci ve prospěch Donalda Trumpa. A v racionálních momentech o ní ve skrytu své duše nepochybuje ani on sám.... celý text

Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Prostor
Originální název:

Collusion: Secret Meetings, Dirty Money, and How Russia Helped Donald Trump Win , 2017


více info...

Přidat komentář

Dandulka
25.11.2022 2 z 5

Tak by mě docela zajímalo, kdo mohl sepsat takovou snůšku lží a překroucených polopravd! Za vším hledej Putina! Kdyby to byla pravda, musel by se naklonovat!!!!! Je potřeba takové knihy číst i mezi řádky.

timelady
09.12.2020

Nedočteno. Kvalita překladu je do nebe volající. Navíc mi zde chybí zdroje a citace a autorova poznámka o zdrojích "hovořil jsem s mnoha zdroji... během čtyř let života v Moskvě a po desetiletém psaní o Kremlu Vladimíra Putina jsem získal mnoho ruských přátel..." mi nestačí. Rozumím, že autor do svého pátrání nechtěl nikoho "zatáhnout" a proto svoje zdroje udržuje v anonymitě. Ale co se týče dokumentů,na které v knize odkazuje či je cituje, bych uvítala alespoň nějaké ozdrojovaní. Takhle knihu nemohu brát vážně.


Richard Skolek
02.12.2020 5 z 5

Skvělá a velmi dobře napsaná kniha, která zasazuje do kontextu několik větších Trumpových afér. Ačkoliv čtu každý den Washington Post a americkou politiku sleduji velmi pozorně, dozvěděl jsem se řadu nových věcí. Jednoznačně doporučuji.

hanavka
13.11.2020 4 z 5

Při čtení takových knih musí člověk neustále myslet na to, že jednoznačné a usvědčující důkazy neexistují. Přesto ale věřím velké části přednesených výsledků dlouhodobého pátrání špičkového investigativního novináře.
O osobnosti Trumpa se moc nedozvíme, dostaneme ale jasnou představu o tom, jakými lidmi se veřejně i neveřejně obklopuje. To má samo o sobě vysokou vypovídací hodnotu.
Pokud odečteme lidský faktor, touhu po moci a intriky, tedy věci, které do politiky neodmyslitelně patří, je v této knize zajímavě podané celosvětové praní peněz v největších světových bankách a offshorových peněžních rájích. Až člověk dostane chuť přelévat korunky pomocí Deutsche Bank přes Rigu, Island, Moldavsko až do Moskvy a zpátky do Londýna.

ch.p.korb
12.11.2020 odpad!

Něco na způsob protokolů sionských mudrců pro 21. století.

nai.ivka
08.11.2020 5 z 5

Po těch zkušenostech s našimi politiky nemám důvod nevěřit, že se tahle kniha hodně dotýká pravdy. Od poloviny 70.tých let kdy jsem začala brát rozum mám Mordor stále na stejném místě. Moskva Kreml.

bejan
17.03.2019 2 z 5

Kniha se zaměřuje hlavně na lidi okolo Trumpa a na jejich chování. Z toho odvozuje vazby na Rusko a jeho zasahování do amerických záležitostí. Přímé důkazy v knize samozřejmě nenajdete, vše
je vyvozeno a odvozeno od nepřímých indicií a právě z chování jednotlivých aktérů. Po přečtení tak nebudete mít jasno, pokud však máte podezření, kniha ho posílí, ale nevyjasní. Čtení českého “překladu” bylo naprostým utrpením, to bych v Prostoru nečekal...

raidmnoid
11.02.2019 5 z 5

Zajímavý náhled na osoby kolem Donalda Trumpa (ať už minulé, tak současné) a na způsob chování politiků - první reakcí musí být zapírání, následně snaha zdiskreditovat ostatní a nakonec zlehčování. Druhá linie je ještě temnější - jakou moc mají sociální média - taková kuchařka Dobromily Rettigové - trochu nenávisti, dezinformace, k tomu špetka očerňování a podávat ve správném poměru správným lidem a vítězem může být kdokoli. Smutné, ale aktuální.

Poetika_slov
05.01.2019 5 z 5

trhující příběh o skutečných vztazích Trumpa s Ruskem. Jedná se komplexní a hloubkové zpracování ruské infiltrace v USA. Kniha stojí nejen na kvalitním výzkumu britského důstojníka z MI6, ale i různých svědeckých výpovědí a odhalených emailů. Díky tomu nám autor poskytuje ucelený příběh "ruského přátelství". Jedná se tedy o knihu pro náročnější čtenáře, ale i přesto bych ji doporučila všem, jenž mají zájem dozvědět se více o ruské politice či o Donaldu Trumpovi a jeho obchodních machinacích.

Pavlaj
10.11.2018 4 z 5

Pokud pravidelně sledujete např. CNN, tak kniha nepřinese až tak moc nového. Příšerný překlad.

Štítky knihy

Rusko tajné služby CIA prezidenti USA Vladimir Putin Donald Trump

Autorovy další knížky

Luke Harding
britská, 1968
2018  76%Tajná dohoda: Jak Rusko pomohlo Trumpovi získat Bílý dům
2017  90%Akta Snowden
2017  80%Jed pro Litviněnka
2023  90%Invaze: Ruská krvavá válka a ukrajinský boj o přežití

Kniha Tajná dohoda: Jak Rusko pomohlo Trumpovi získat Bílý dům je v

Právě čtených2x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x