Ako som dostal sestru

Ako som dostal sestru https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239973/bmid_ako-som-dostal-sestru-D0J-239973.jpg 5 20 6

Knižka pre začínajúcich čitateľov o tom, aké je dostať súrodenca z detského domova ...

Přidat komentář

Bonda
24.02.2024 5 z 5

Dost věrohodné vyprávění sedmiletého chlapce o pocitech, které zažívá ve škole, v rodině, s kamarády. Nejvíce prožívá svou potřebu pozitivní zpětné vazby od rodičů a učitelky, která toho zneužívá a manipuluje děti metodou cukru a biče. V tomhle směru je kniha portrét dítěte závislého na hodnocení ostatních. Může nám dospělým pomoct uvědomit si křehkost a vnitřní nesamostatnost dětí, a to i těch relativně "zlobivých".

m.zirhut
03.01.2020 5 z 5

Skvělá knížka, kterou jsem četl před spaním svým dcerám(7 a 8let). Mladší dcera knihu prožívala celkem emotivně. Chvílemi se zájmem poslouchala, jak se bude osud Kuby dál vyvíjet. Jindy ale zase odmítala dál poslouchat, protože špatně snášela jakékoli křivdy a složitější sociální problémy v rodinách. Zato starší dcera dychtivě hltala každé slovo a nedočkavostí si knihu četla napřed sama. Já na knize hlavně chválím plno složitějších socálních témat, která holky podněcovala k následným zajímavým diskusím.


Barza
04.12.2018 4 z 5

Je zajimave, ze moji synove, kteri navstevuji skolu v Rakousku, pouzivaji bezne obrat "dostali miminko" ve smyslu narodilo se jim mimminko, jako doslovny preklad z nemciny. A ja je to stale ne a ne odnaucit! Pekne cteni pro druhaka/druhacku. mohou porovnavat sve skolni zkusenosti s hrdinou knihy.

lenkaabooks
15.05.2017 4 z 5

Roztomilá paní učitelka nazve druháka Kubu rozmazleným jedináčkem. A od té chvíle se mu změní život. Do rodiny přibude čtyřletá Alenka. Jak má Kuba strach, že ho rodiče přestanou mít rádi, co znamená adopce a proč se perník dává do nosu, to je citlivě popsáno v této milé dětské knížce pro čtenáře od 6 let.

MartinaF
24.11.2015 5 z 5

Knížka, která má příběh jako ze života. O tom, jak se změní život v rodině, když přibude nový člen. O tom, jak někteří dospělí dělají chyby. O tom, co může cítit malé dítě po příchodu sourozence.

Knížka, která svádí k tomu, abyste se nad tím vším zamysleli.

babyboar
26.03.2013 5 z 5

Knížka pro mladé čtenáře, která laskavou formou zpracovává ožehavá témata adopce, rozvodu či závislostí.