Žížalí pomazánka pro Davida

Žížalí pomazánka pro Davida https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219879/bmid_zizali-pomazanka-pro-davida-v8G-219879.jpg 4 7 2

Valerie, David, Klára – tři příběhy, jedno léto. Co se v červenci přihodilo? Děti si prázdniny představovaly rozhodně jinak, nechtěly zůstat doma na sídlišti. Ale už se to tak seběhlo, a protože všichni bydlí blízko sebe, nakonec se potkají. A co se stalo dál? Valerie to píše do deníku, Klára v dopisech své nejlepší kamarádce, David o všem vypráví. Kdo má však pravdu?... celý text

Přidat komentář

Janizoun
04.02.2024 4 z 5

Příběh dětí ze sídliště - Val, Davida a Kláry, kteří zůstávají doma o prázdninách, společně se setkávají a jejich pohled na události, které prožívají.
Val s Davidem se znají letmo ze školy a Klára se přistěhuje zpět na místo, kde dříve bydlela. Spolu s Davidem se znají ze školky, kam dříve chodila, ale s Val se teprve seznámí.
Val píše své zážitky do deníčku, David je vypráví, Klára píše kamarádce. Příběh nám ukazuje, jak každý z nich vidí stejné zážitky jinýma očima.
Dětem se čtení líbilo, na večerní čtení se těšily.
Dnešní doba si žádá moderní příběhy pro děti, s mobilem, s psaním sms..., raději se nebudu rozepisovat :-)
S nostalgií jsem si jen vzpomněla na úplně jiné čtení, na Vojtěcha Steklače a partu kluků z Holešovic, která mi leží v hlavě i v srdci dodnes.

akcinel
28.02.2019 4 z 5

Ke knize mne navedlo vyhlášení Velké soutěže pro třídy k 70. výročí Albatrosu. Jedním z úkolů bylo najít knížky, jejichž hrdinové se jmenují Rudolf, Valerie nebo Anastázie. Zde vystupují Valerie, David a Klára. Valerie si píše deník, Klára se svěřuje své kamarádce v dopisech a David vše vypráví. Jedná se příběh dětí, které se potkávají o prázdninách.


Autorovy další knížky

Blanka Čapková
česká, 1955
2011  87%Babi, ty máš nápady!
2009  93%Jak jsem dostal ségru
2013  84%Zpívající kuchyň
2014  71%Žížalí pomazánka pro Davida
2015  89%Ostrovní přátelé

Kniha Žížalí pomazánka pro Davida je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x