Ahoj, strachu!

Ahoj, strachu! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498420/bmid_ahoj-strachu-Vmb-498420.jpg 5 22 9

Kdo by se nechtěl dostat do školy, ve které vás naučí, jak zvládnout svůj strach? Lištička Umu, vlček Blesk, šneček Felix a sourozenci ještěřičky Lolo a Lili zažívají svůj první den právě v takovéto škole života. Zvířátka jsou zvědavá a velmi se těší, ale zároveň každé z nich prožívá ve svém nitru strach různého druhu. Ještěřičky se bojí tmy, šneček má svoji příšeru, vlčka trápí obavy zůstat bez mámy a lištička se až příliš zajímá o názor ostatních a bojí se, že se jim nebude líbit. Naštěstí je tu moudrá paní učitelka, která svým žákům pomůže potkat se s jejich strachy, poznat je a pochopit, a ukáže jim, že jejich zvládnutím v sobě najdeme sílu, kterou máme ve svém nitru. Žáci tak zažijí jedinečnou zkušenost. Věřili byste, že to dokáže každý z nás? Knížka je určena nejen malému čtenáři, ale může se stát inspirací i pro rodiče.... celý text

Přidat komentář

potesenicist
27.11.2023 1 z 5

U nás do přečtení žádné strachy nebyly, ale od té doby se starší dcera bojí strašidel. Rodičům, kteří zatím žádný strach s dětmi neřeší, nedoporučuji.

lucakuca
27.05.2023 5 z 5

Krásné a milé.
Takovou školou života bych chtěla projít. :-)


Luciluc
20.05.2023 5 z 5

Knížka čtená dceři. Dostala ji jako dárek, zrovna tuto knihu jsem chtěla mít doma, abychom se k ní mohly vracet. Je z recyklovaného papíru, formát má tak akorát do ruky a obsahuje krásné ilustrace! Líbilo se mi i barevné zvýraznění určitých slov v textu. Školu života vede paní učitelka medvědice Žofie a jejími žáky jsou šnek Felix, vlček Blesk, lištička Umu a ještěřičky-sourozenci Lolo a Lili. Každé zvířátko čelí určitému druhu strachu: z opuštění, z toho, že se nebudeme líbit ostatním, ze tmy a z příšer. Autorka téma zpracovala opravdu velmi dobře, určitě doporučujeme k přečtení!
P.S. oceňuji i čtyři stránky na konci knihy věnované přímo rodičům

jasminecka
21.01.2023 5 z 5

Moc se mi libi nejen ilustrace, ale taky cele pojeti emoce strachu v tehle knizce. Myslim, ze kniha ma potencial v tom, aby ditko (ehm, a taky rodic samozrejme) dovedlo pochopit pricinu strachu a prijmout ji - coz je ulehceno tim, ze jsou priciny popsany jako v zasade prirozene a v poradku. Napr. u lisky je pricinou strachu touha se zalibit - zijeme ve spolecenstvi, kde jeden na druhem zavisime. Zaroven u toho neskonci, natukne se i to, ze se strachem ma cenu neco delat, protoze i kdyz nas ma primarne chranit, tak nas muze dost omezovat a prestavame byt sami sebou.

Bubo19
09.01.2023 5 z 5

Moc pěkná a zajímavá kniha nejen pro děti, jak "bojovat" se svým strachem, ať už je z čehokoli. K tomu je vše doplněno krásnými obrázky. Můžu jen doporučit.

Jančislava
08.01.2023 5 z 5

Opět moc hezká kniha a setkání s postavami z předešlých knih. Syn i já jsme moc spokojeni.

Luigi1
08.01.2023 5 z 5

S vnučkou která chodí do druhé třídy jsme ji přečetli za jedno odpoledne.,

kotatkoz
11.11.2022 5 z 5

Knížku si přinesla moje prvňačka z knihovny, aniž by ještě uměla číst, protože ji zaujaly ilustrace. A mě potěšila tématem i zpracováním, přečetly jsme ji za jedno odpoledne a určitě se k ní občas i vrátíme. Moc hezká knížka pro děti...

Lucisatko
25.07.2022 5 z 5

Krasna kniha s nadhernymi ilustracemi. Zviratka se v ni uci jak zvladat svuj strach, kazde z nich ma strach z neceho jineho. Je to velmi ctive napsano, lehce pochopitelne pro deti. Pro nas je to uz nekolikata knizka o pocitech a tuhle bych zaradila mezi ty nejlepsi :-)

Autorovy další knížky

Iryna Zelyk
ukrajinská
2020  95%Miluju tě
2022  95%Ahoj, strachu!
2019  93%Kto je rýchlejší?
2018  90%Príbeh o dvoch jašteričkách a slnku
2020  79%Ja a pánko Hnev

Kniha Ahoj, strachu! je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x