Ahoj mami

Ahoj mami https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16382/ahoj-mami-16382.jpg 2 11 6

Hlavní hrdinku - slečnu K. - určitě znáte, nebo jste ji přinejmenším někde potkali. Jen se Vám nesvěřila se svými úvahami o životě, smrti, jídle sexu, celebritách a všech základních otázkách bytí. Kniha nabízí legální možnost nahlédnutí do jejího nitra a to prostřednictvím dopisů, která slečna K. píše své matce po příchodu z českého maloměsta do "velkého města" pražských reklamních agentur, castingů, večírků a zcela zpitomělých postaviček ze všech koutů naší vlasti. Během svých tragikomických životních eskapád a kotrmelců stihne několik pokusů o lásku, kariéru, sebevraždu, náboženskou sektu, hospitalizaci v Bohnicích, dovolenou v Tunisu, účast v televizní soutěži, cestu do Indie a nakonec cestu k sobě samé. Kdo je ale ona sama, ví jen Bůh. Případně její psychoanalytik. Není-li to ten samý.... celý text

Přidat komentář

Ivabel
16.08.2019

Poslouchám v rádiu úžasně namluvené Gábinou Osvaldovou a je to celkem zábavné. Samozřejmě žádné intelektuální řeči nečekejte. Této knize asi sluší jen audioverze ;-)

medlovice
13.03.2019 3 z 5

Ahoj K,
Možná jsem jediná, kdo tvou knihu, tvé dopisy matce, přečetl celou a já se u toho i bavila . Někdy je potřeba se začíst do něčích úvah , nahlédnout do cizích myšlenek a bavit se tím, jak je ten druhý naivní ale upřímný. Vždyt je to taková Bridget Jones, normální holka, která pořád řeší , že je sama a je tlustá a hubne a cpe se piškoty, pak má chlapa ale je ženatý . Tohle je relax a chvilková zábava.
Gábina Osvaldová je výborná textařka , kolikrát až nechápu jak může něco tak krásného napsat , třeba muziká Johanka , tady je ilustrátorkou a její kresby působí dojmem, že je maluje někdo jen tak bezděky při telefonování.


tereskalicka
08.01.2017 odpad!

za me taky hrozny, neslo to docist. a nevim, co s ni, .. knihy se nevyhazuji, ze jo, ale tohle ...?
(zacala chodit se simonem, o dve strany dal to byl robin. 'na mrazak' daly rajskou a vytahly svickovou. jestli tyhle dva triky na prvnich deseti stranach mely nejaky vyznam pro pointu, dejte mi, prosim, vedet, mozna knizku vytahnu z kose.)

dulenka
02.07.2015 4 z 5

pohoda na jedno prázdninové odpoledne...

HDosoudilová
23.08.2013 1 z 5

Tato kniha mě tedy absolutně nezaujala... o stylu psaní ani nemluvě, se čtením jsem měla problém, myslím, že tam byly i pravopisné chyby.... nedoporučuji....

Špinková
30.11.-0001 odpad!

S největší pravděpodobností jsem se nenaladila na vlnu spisovatelova "skvělého" humoru,(jak bylo napsáno v úvodu knihy) který je tak neskutečně jednoduchý, že by něco podobného byl schopný napsat každý, ale dosud to nikdo neudělal, pro ušetření své důstojnosti. Knihu jsem dočetla do strany 50 a musela jsem se vysloveně držet, abych jí nehodila někam daleko, nevím, jak se něčím tak stupidním může někdo pobavit. A nejhorší na tom všem je ta trapnost, která nezůstává pouze na hlavní hrdince, ale je soustavně přenášena na čtenáře.. Možná mi nenáleží právo, hodnotit knihu, kterou jsem nedočetla, ale popravdě i ta půl hodina, co jsem s knížkou strávila mi připadala zoufale promrhaná, že dočíst to až dokonce, mě už nikdy nikdo nedonutí.. Škoda.

Autorovy další knížky

Vít Pokorný
česká, 1966
2009  35%Ahoj mami
2010  17%Na náš pohřeb do smrti nezapomenete