Druhá sestra

Druhá sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488082/bmid_druha-sestra-EzO-488082.jpg 4 35 17

Agent John Adderley série

< 2. díl

Doufal, že nechal minulost za sebou – teď se ho ale chystá dohnat a on se s ní musí vypořádat jednou provždy. Před znetvořeným obličejem Alicie Bjelkeové couvne každý, kdo jí pohlédne do tváře. Její geniální mozek sice stojí za průkopnickou internetovou seznamkou, záře reflektorů je však namířena na její spoluzakladatelku – Alicinu krásnou sestru Stellu. Tedy až do chvíle, než ji jednoho dne naleznou mrtvou. Alicia se ocitne až na samém okraji propasti a brzy je jasné, že další obětí se má stát ona sama. Případ dostane na starost bývalý agent FBI John Adderley, který žije pod novou identitou ve švédském Karlstadu. I tady ho ovšem dohánějí stíny minulosti a on zjišťuje, že jestli Švédsko okamžitě neopustí, nevyvázne živý. Okolnosti se ale mění ze dne na den a nakonec mu nezbývá, než se namísto útěku s minulostí jednou provždy vypořádat. Vyšetřování vraždy se tedy ukáže jako nečekaně vítaná příležitost. Pokud svůj plán dokáže provést, má jedinečnou šanci konečně získat tolik vytouženou svobodu. Ale není už příliš pozdě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Den andra systern , 2021


více info...

Přidat komentář

essene
04.01.2024 4 z 5

Moc pěkná kniha která nutí číst dál a dál až do konce)

Artep25
15.04.2023 3 z 5

Mám to jinak.Prvni díl série se mi líbil víc.Tenhle byl na můj vkus překombinovaný.John,který mně v prvním díle bavil svou lidskosti se mi tady jevil, jako pěknéj parchant i ,když k tomu možná měl důvod. No uvidíme u třetí části série pokud vyjde.


Pája699
14.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak tato kniha, mě mile překvapila. Neskutečně mě to bavilo a čtení jsem si maximálně užila :-)

Děj napínavý, vynikající zápletka, kde všechno na konci do sebe krásně zapadne jak puzzle. John mi k srdci přirostl velmi rychle. Za to u Alice jsem místy měla problém s tím jejím alkoholem. Stella, ač se to na první oko nejevilo, byla manipulativní mrcha. Vraha jsem vážně neuhádla….

Pravda a spojovací článek se nachází hodně v minulosti. Jak tento příběh dopadne? Neváhejte a dejte se do čtení.

konicekbily
22.11.2022 5 z 5

Propracovanost zápletky a propojení dvou dějových linií je dokonalé! A objasnění nemá chybu. Uvítal jsem umírněnější vylíčení napínavých scén a také úvahy autorů prostřednictvím významných postav. Například o seznamování, o těžkostech při rozhodování v kritických situacích, o vině a trestu, o případných nutných obětech. Špičková severská - tedy švédská krimi!

stonelady
29.08.2022 5 z 5

V této detektivce byl pro mě vrah velkým překvapením. Příběh je napínavý od začátku do konce, kdy se můžete se těšit na dvě dějové linie, které vás svým rychlým tempem vtáhnou a knížku jen tak neodložíte. Budete řešit dokonale popletenou vraždu, u které nebudete věřit, že v závěru vše do sebe zapadne.
První dějová linie se točí kolem bývalého agenta FBI, který žije pod skrytou identitou kvůli své minulosti tajného špeha v drogovém gangu. Ta ho dohání a je nucený se s ní vypořádat. Další dějovou linkou je příběh Alice, jejíž krásná sestra Stella byla brutálně zavražděna. Když Alice zjistí, kdo by za vraždou mohl stát, zpanikaří a v sebeobraně zabije vraha. Je přesvědčená, že byla její sestra zabita kvůli jedné událasti z mládí. V panice se snaží zbavit těla, ale celou akci komplikuje její závislost na alkoholu. Druhá sestra mě prostě bavila!

ctenarkaEva
23.07.2022 4 z 5

Čtivý napínavý příběh, líbil se mi. Ještě si musím přečíst 1. díl.

čef
03.07.2022 5 z 5

Upleteno je to opravdu přímo brilantně. Jak obě hlavní postavy, tak jejich pohnuté osudy jsou vrcholně zajímavé a příběh je také naprosto strhující. Dilema policistů, zda odhalit celou pravdu a tím ublížit těm dobrým, se také dá pobrat. Překvapení je zde také dost a tak mohu s dobrým pocitem fanouškům toho detektivního žánru knihu jen srdečně doporučit.

soukroma
19.06.2022 3 z 5

(SPOILER) První díl se mi líbil, ale tady hlavní vyšetřování vraždy ustupuje do pozadí soukromému zastírání zločinu hlavního vyšetřovatele (a jakoby to nestačilo, amerického policejního detektiva přesunutého do Švédska v rámci ochrany svědků?!). Tolik lží a zastíracích manévrů, odbíhání od faktů a pravd a ono se to ani v závěru uspokojivě nedořeší. Hlavní hrdina, vrah, se zase chystá posunout někam dál, zeměpisně, možná. Aspoň že od policie odešel.
Tentokrát hlavně z morální stránky věci (nevinné a zbytečné oběti, křivá svědectví, podstrčené důkazy, chybná obvinění a držení se v šachu důkazy mezi skutečnými pachateli) a celého běhu příběhu přes 65% jít nemohu.

/Shodou okolností pro mne třetí thriller v pořadí o sesterských vztazích. Všechny hrozné, tento nevyjímaje, byť do třetice jinak
a odjinud./

Knižnítoulky
31.05.2022 3 z 5

Druhý díl severského dua Mohlin - Nyström je příjemná detektivka, ale bohužel kvality prvního dílu "Poslední na seznamu" nedosahuje ani náhodou. Na druhou stranu, co čtenář to názor a rozhodně stojí za přečtení.

alzbeta4340
21.05.2022 3 z 5

Co čtenář, to jiný názor - pro mě byl tento druhý díl méně zábavný a čtivý než předcházející. Nejspíš to bylo tím, že mi nikdo nebyl sympatický (a to bohužel včetně Johna - narozdíl od minula). Příliš jsem tedy srovnávala, možná, že čtenáři, kteří přečetli zatím jen tuto knihu budou spokojenější. 2,5 hvězdičky

Katania
17.05.2022 5 z 5

Lepší než první díl. Napínavé a vůbec jsem netušila, co se stane.

Zuzulinka
04.05.2022 5 z 5

Nejprve jsem se nemohla do knihy začíst. Trvalo mi to až K straně 100. Pak nastal zlom. Děj příběhu se začal roztáčet a nabral plné otáčky. Mně se kniha moc líbila!

kneslova
01.05.2022 3 z 5

Tak tohle mě moc nebavilo, sotva jsem to docetla..

mikika
19.04.2022 4 z 5

po celkem slušném prvním dílu jsem čekala něco podobného, ale autoři mají v rukávu pár překvapení a příběh rozhodně nešel přímou cestou obvyklé detektivky. vražda Stelly tu byla na druhé koleji a v podstatě si žila vlastním životem, zatímco "detektiv" řešil spíš své problémy na úkor všeho - včetně morálky a pravidel. docela síla a nečekaný vývoj. zklamal mě John, ale kniha ne...

nada3314
19.04.2022 4 z 5

Ale joo, jedná se o severský thriller se vším všudy – k dokonalosti mu něco malinko chybělo, ale i tak tento počin hodnotím velmi pozitivně. Jak jsem se dozvěděla, jedná se o druhý příběh švédské spisovatelské dvojice. Možná kdybych četla i 1. díl vytvořila bych si k hlavnímu hrdinovi agentovi Johnovi větší pouto. Já jsem si to pouto vytvořila k jedné ze sester a celý příběh jsem ji fandila, i když teda úplná slušňačka nebyla, a vlastně ani nevím, jestli si tolik pozornosti z mé strany zasloužila 

Mezi mé nejoblíbenější a nejčtenější žánry pořád patří thrillery a zvláště holduji těm severským – mají takovou tísnivou atmosféru, kterou při čtení cítíte. I tady tomu tak bylo, ale příběh dle mě není jeden z těch rychlejších, tím, že je hodně propracovaný a napětí se postupně rozvíjí, tak i ty zvraty potom stojí za to! Moc se mi líbilo, jak pánové děj uchopili – kvalita těchto autorů je opravdu velká! Určitě doporučuji milovníkům klasických skandinávských thrillerů, pokud máte chuť na něco pomalejšího – tady nešlápnete vedle. A možná bych si podle konce i tipla, že pánové pro nás už chystají 3. díl…?

ArwenAragorn
16.04.2022 5 z 5

85%

Skvělý thriller! Přečetla jsem si ho jen díky hodnocení mé oblíbené čtenářky Danago a za to jí moc děkuji. Normálně bych si ho nevybrala. A bylo to na jeden zátah, i když má kniha skoro 400 stran. Je velice čtivá, napínavá, plná zvratů, má vynikající zápletku a směrem k závěru napětí graduje.
Agenta Johna Adderleye jsem si hned zamilovala, samozřejmě má své chyby (alkohol to kupodivu není), ale má lidský přístup a moc se mi líbilo, jak se snaží vymyslet co nejlepší řešení případu, ale o tom už si přečtete sami. Pokud budete chtít - a to vám rozhodně doporučuji.

Danago
13.03.2022 5 z 5

Druhý díl nové série Agent John Adderley mě rozhodně nezklamal. Už první díl byl skvělý a přesto se zdá, že série má vzestupnou tendenci.
Musím přiznat, že jsem si první díl pamatovala jen velice rámcově, ale naštěstí mě autoři celkem elegantně uvedli do obrazu. Knížky na sebe navazují hlavní postavou což je právě agent John Adderley , který pracuje v utajení ve Švédsku. Detektivka je sice severská, ale nebojte se hlavní klišé a to démoni hlavní postavy se zde neřeší alkoholem. Podle mě jde o dost originální přístup ke krimi. Tento díl je opět směsicí vyšetřování nového případu a boj o život agenta Johna, který rozhodně není typická postava ze severu Evropy. Také to není bezchybný a neomylný svatoušek a i když se chvílemi může zdát , že je bez svědomí, tak jeho jednání rozhodně nezůstává bez emocí.
Detektivka je opravdu plná napětí a zvratů a s každou další stránkou napětí vzrůstá. Děj se zamotává stále víc a nečekaně , takže se kniha velice špatně odkládá.