Kalibr .45

Kalibr .45 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106976/kalibr-45-106976.jpg 4 129 129

Agent JFK série

< 8. díl >

Souboj magie proti revolveru na prašné ulici před saloonem. Tak by se dal charakterizovat další díl dobrodružství agenta JFK. Pouštní svět ve svém vývoji ustrnulý na úrovni divokého západu má tu smůlu, že disponuje vzácným minerálem, na který si někdo brousí zuby. Někdo velmi mocný, kdo kvůli svému cíli neváhá destabilizovat křehkou rovnováhu mezi dimenzemi. Agentura musí zasáhnout, ale není možné vyslat tým specialistů. Černý Petr padá na oddělení Interrealitního pašeráctví. A tak František Kovář - vlastně John Smith - obléká pončo a nasazuje si obnošený Stetson.... celý text

Přidat komentář

Poeta.kno
14.07.2023 2 z 5

Cítím, že z prostředí divokého západu šlo vymyslet hlubší příběh ...

lyriq
29.11.2018 5 z 5

Mistr Schink mě baví a JFK mu hodně sedl. Svůj styl přizpůsobil potřebám série, ale jeho rukopis je stále znát. Kalibr .45 je pro mě zatím nejlepší epizodou tohohle literárního seroše.


martin6849
26.09.2018 2 z 5

Tohle je bohužel dost úkrok stranou a první díl série, který se mi opravdu nelíbil. Postavy se chovaly hloupě (a hlavně jinak, než v předchozích dílech), příběh mě nezaujal. Jediné plus je za úchylného šerifa.

NightGepard
09.03.2018 4 z 5

Další se zajímavých paralérních světů, kde se odehrává už několikátá mise JFK. Z mrazivých výšin vzducholodí v poušti vyprahlé sluncem. Ale pořád tam bylo něco, co mi chybělo a až do konce jsem nepřišel na to, co to je.

NemmamSlov
08.05.2017 4 z 5

Zaujimavy pribeh na styl westernu. Zaciatok som mal riadne tazky z touto knizkou. Do pribehu som sa vzil az niekde v polovici. Zaujimavy koniec nova postava pomocnika von Wondera je tiez celkom zaujimava. Johna celkom vystihol, nechybala ani akcia a aj srandovne hlasky nechybaju.

T800
18.01.2017 4 z 5

Nebylo to zase tak převratné, ale prostě Petr Schink se do této série teprve vžívá. To my, JFK fanatici zatím věříme jen dvojici Žamboch - Procházka a není jednoduché přijmout někoho jiného. Ale, chce to důvěřovat a prověřovat a toto je velmi dobrý příběh. Má sice pár much - mušek - ale je to čtivé a do komplexu této série to prostě zapadá.

Terva
29.07.2016 4 z 5

V pořadí je Kalibr .45 již osmou knihou v sérii JFK (John Francis Kovář), druhým příběhem, který nenapsal Miroslav Žamboch a první pokus Petra Schinka, vyrovnat se mistrovské dvojici Žamboch & Procházka.
Celkem se mu to povedlo, vybral si klidný humor Miroslava Žambocha a zvláštní prostředí, které spíše vyhovuje Jiřímu W. Procházkovi.
Nutno však dodat, že je to první příběh ve kterém nezazní hlavní heslo společnosti E.F.
– místo „Svůj svět si musíte zasloužit“ tu zazní něco podobného - „Víme o tom sice houby, ale nakonec spasíme svět“ , ale mě to nespasilo.
Ovšem příběh je to dobrý. Vše se odehrává v jakési dimenzi, kde převládá forma Divokého západu, ale tak trochu jinak. Samozřejmě se nabízí spousta provokujících a vtipných přirovnání ke spaghetti westernům našeho světa.
A naštěstí je tu ústy Johna F. Kováře opět zmíněno i pivo, což je panu Petru Schinkovi k dobru a nezastřelím ho za to Pepřovkou, tamní dimenzionální bubínkovou zbraní kalibr .45.

Malá ochutnávka:
Taky máš dojem, že za tamtím kaktusem už prostě musejí číhat hodný, zlý a ošklivý?..........
Dal bych hrst dolarů za studený pivo a ještě studenější sprchu......................

Příběh je protkán magií a láskou a opepřen trochou smutku a beznaděje. Není to sice to pravé ořechové, ale dobře se to čte, příběh vás zaujme a možná i pobaví, i když to není žádná sranda.

Na konci knihy je opět přidána malá povídka ze života Vincenta Vegy.
A jak už je skoro zvykem, je brutální, krvavá a je v ní spousty krásných holek.
Povídka se jmenuje Svatba a protože nikde v Databázi knih není, vtisknul jsem její obsah, komentář i hodnocení do sekce „Povídky“ a přiřadil ji k této knize.
Protože povídka nenese jméno tvůrce, je nepřímo jasné, že ji napsal Petr Schink.
A pokud ne, není to nic interdimenzionálního a KILLERovi to nebude vadit.

Na úplném konci této,160 stránek, „dlouhé“ knihy je opět malá ukázka z připravovaného devátého příběhu nazvaného „Zatmění“, který napsal Jan Hlávka.
Hurá ne něj.

Citát – Občas se věcí musí řešit nekonvenčně.........

fmash
17.12.2015 3 z 5

Obstojný díl, hra na western s příměsí magie. V důsledku sice patlanina, ale neurazí.

Yarwen
23.11.2015 3 z 5

John Francis Kovář dostane tentokrát za úkol zavřít dimenzionální bránu v paralelním světě, který ze všeho nejvíce připomíná Divoký západ - a tato podoba bude také do puntíku naplněna.
Série JFK se svou kvalitou pohybuje kolem průměru a když jsem viděl mně neznámého autora, přistupoval jsem k tomuto dílku s mírnou skepsí, nicméně byť je čtení jednoduché, je zábavné a vtáhlo mě do děje - nakonec tedy za sebe hodnotím kladně.

metalmaus
23.02.2015 4 z 5

Od tohoto 8. JFK změnili obálku i u 1. vydání 2006?

kokosek
02.03.2014 4 z 5

JFK jako rodokaps. Pravda, poněkud ulítlá představa, ale nakonec proč ne.
Není to určitě nejlepší díl, ale taky není nejslabší. Prostě na spravení nálady po Brownovi všechno dobrý.

Fuksinka
03.12.2013 3 z 5

Že by to bylo úplně špatné, to nemohu říci. Ale děj byl poněkud zmatený a linka se Zoe a její dřívějším pobytem ve "westernu" poněkud zbytečná a nedotažená. Zatím nejslabší díl. Jinak samozřejmě JFK jako pistolník byl skvělý.

Ronin Roujin
24.06.2013 3 z 5

povedenější kousek z knih o JFK, zejména svatební scéna je výtečná xD

Budulman
12.06.2013

Ač nejsem úplně fanouškem westernů, tenhle JFK to s tím až tak moc nepřeháněl, takže jsem tento díl docela dobře vstřebal.
Oproti předchozím dílům mi tady trošku přišlo, že autor trochu vaří z vody a místy se ztrácí v ději.
Nebyla toho spousta vysvětlena, tak uvidím, jestli se něco dozvím v některém z dalších dílů.

OldaB
16.02.2012 3 z 5

Před lety se mi to hodně líbilo, dnes už hodnotím střízlivěji. Na konci až moc vaty, bod přidávám za postavu ďábelkého šerifa.

pajonek
30.11.-0001

........za knihy JFK bych nedal ani korunu........ALE - 21 knih JFK jsem si stáhl z internetu a čtu a čtu ....
......kurec palec ku překvapení se docela dobře chvílemi bavím ....... docela by se hodilo tak 50-60%

Štítky knihy

česká fantastika

Část díla

Autorovy další knížky

Petr Schink
česká, 1979
2010  83%Století páry
2014  80%Excelsior, gentlemani!
2006  70%Kalibr .45
2015  71%Jak lvové
2011  77%Vylévání krve