Den hněvu

Den hněvu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481253/bmid_den-hnevu-b64-481253.jpg 4 11 5

Adam Black série

1. díl

Jednoho večera se Adam Black vydá na svůj běžecký trénink a je napaden skupinkou tří mladíků. Díky výcviku, který získal během působení v elitní jednotce SAS, se Black dokáže ubránit. Avšak dva útočníci to zaplatí životem. Jednou z obětí je syn neblaze proslulého gangstera Petera Granta, který rozpoutá hotové peklo, aby syna pomstil…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Unleashed , 2020


více info...

Přidat komentář

lenka.g
05.06.2022 5 z 5

Detektivka ne, spíš thriller. Thriller, který se nejspíš bude líbit příznivcům Lee Childa, Chrise Ryana nebo třeba Vince Flynna. Takže nic pro citlivky. Pro mne super objev a těším se na další pokračování.

Fifth Element
24.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Dočetla jsem už jen na autopilota. Příběh by nebyl špatný, vícemene i uvěřitelny se zkušenostmi, kterými si hlavní postava prošla a s takovou vůli k životu, byť se smířením se smrtí.. Ale ten styl psaní v krátkých větách bez jiskry a zájmu, to je jeho smrt. Rozhodně bych tento počin ale nenazvala detektivkou, a tou to mělo skutečně málo společného, spíš by se dal zařadit mezi thrillery. Na další díl to nevidím, i když se konec zdál z jedné strany neukonečný, autor dokončení ponechal čtenářove fantazii.

@soukroma: nepopotahovali, za prvé jiná zem, jine zákony, neodehrává se to v Čechách a za druhé, podplacene oddělení policie, ktere mělo za úkol Blacka "přenechat" bez potíží


soukroma
23.11.2021 3 z 5

(SPOILER) S nechutí dočteno: nevěřícně jsem jen sledovala kam až se takovýhle příběh může vyvinout. Autor nezklamal, trochu to opepřil zevnitř, jakoby nestačily rodinné vraždy a ta asi dvacítka poprav, kterou Adam Black spáchal.
Nechuť nejen z nepravděpodobností a nedořešeností (včetně závěru) doprovázejících celou knihu, ale zejména toho základního principu pomsty - jakkoli se citovalo z průprav specialistů vzdušné obrany, zapomnělo se na tu obecně známou a tisíciletími prověřenou poučku o tom, komu se má nechat pomsta. Místo toho se spíš operovalo s její sladkostí, nikoli vykopáním rovnou dvou hrobů (tady by tento počet ale vyvolal jen cynický úsměv). Nicméně opět měl poslední slovo Shakespeare:
"Nikdy se nezastavím, nikdy nezůstanu stát,
dokud mi buď smrt nezavře oči,
anebo štěstí nedopřeje díl pomsty."
Dočetla jsem, takže pod 50% jít nemůžu.

Pozn.: autor se zcela vyhnul tomu zásadnímu, co mi celou dobu vrtalo hlavou od počáteční akce - nepopotahovali by ho za nepřiměřenou sebeobranu, jako v každé civilizované zemi a v Británii zvlášť, když byl vycvičen jako zbraň (speciální armádní složky) a přitom nedokázal svoji obranu držet pod kontrolou a rovnou zabíjel (a to byl "hrdina" navíc právník!)? Autor tohle zcela opominul a uhnul raději stranou do vod thrilleru, co nejdál od reality... Že by takové obvinění nakonec stejně bylo smeteno pod koberec, to je úplně jiná věc - jak uvádí spoiler u následujícího komentáře.

hana1039
05.11.2021 5 z 5

Tak tohle vypadá na skvělou sérii, pokud se dočkáme i dalších dílů.. Ano, je to o zabíjení, pomstě a zradě, ale to vše patří k takovému žánru a kdo ho rád čte, nebo i sleduje podobné filmy, tak si to prostě užije, já si to užila...

biki
20.10.2021 4 z 5

Vůbec to není příjemné čtení. Mimořádně krutá krvavá vyvražďovačka. Neúprosný mstitel versus brutální gang se širokou působností, špinavé prachy a také zrada z nečekané strany. A přesto jsem nemohla přestat číst, až jsem nakonec knihu zvládla prakticky na jeden zátah.

Autorovy knížky

2021  87%Den hněvu

Kniha Den hněvu je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x