Ach, vy dívky mládím zmítané 1

Ach, vy dívky mládím zmítané 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524012/bmid_ach-vy-divky-mladim-zmitane-1-652447de4a624.jpg 5 30 8

Věnuj mi své poprvé. Kazusa je společně se svými kamarádkami členkou literárního klubu. Když jednoho dne probírají, co všechno by chtěly vyzkoušet před smrtí, jedna z nich nadhodí... „sex“. Od té doby na tohle téma narážejí na každém kroku.

Přidat komentář

spencer
13.03.2024 4 z 5

Ach, vy dívky mládím zmítané je velmi překvapivou mangou, která se otevírá poměrně důležitá témata a rozebírá období, kterým si musel projít každý z nás.

Pojednává o skupině dívek, které mají ve škole literární kroužek, ve kterém čtou převážně klasickou literaturu plnou erotiky. Není divu, že díky tomu začnou objevovat svou vlastní sexualitu a zjistí, že v tom vlastně nejsou samy. Podobné „probuzení“ totiž prožívá většina jejich spolužáků a spolužaček.

Šanci zaujmout má zejména explicita a fakt, že Mari Okada jde v rámci tématu poměrně do hloubky. Jednotlivé postavy mají na problematiku odlišný názor, zažívají odlišné problémy a líbí se mi, jak dobře popsané jsou jejich emoce. Budete mít tak šanci si sami zapřemýšlet nad jejich situací a třeba se ve vzpomínkách vrátit do doby, kdy jste na tom byli podobně.

Jedinou poznámku mám k zápletkám, které nejsou nijak extrémně originální. Avšak možná právě proto se v některých z nich můžete najít. Je tedy na každém čtenáři, jaký k nim bude mít postoj.

Za sebe tedy tuto mangu moc doporučuju a těším se na pokračování!

Atlantis
08.02.2024 5 z 5

Tohle by se mi asi nemělo tak moc líbit. Ale "Dívky" jsou neuvěřitelně povedená manga. Skvělý humor, luxusní nadsázka, milé postavy. A hlavně - jejich myšlenkové pochody. Podobné období měl ve svém životě snad každý (aspoň z klučičího pohledu), kdy máte pocit, že se všude jen sexuje a vidíte to prostě všude, myslíte na opačné pohlaví dennodenně. A právě tahle schíza je tady zachycená brilantně. Za mě nejlepší manga, která minulý rok vyšla.


fvalek
16.11.2023 5 z 5

Tohle byla taková sranda! nejsem úplně fanda nudných společenských mang, které mapují něčí život a sociální vztahy. Jsem spíš na fantasy, sci-fi a různá kouzla a příšery. A tady je největší příšerou s prominutím mladistvá vagína. Holky se dostaly do věku, kdy začínají řešit puberťácké věci a asi nelze říct, že by ty naivní rozhovory nějak odrážely reálnou pubertu, ale takhle ve čtenářské verzi je to vtipné. Je škoda, že hlavní roli schytala možná ta nejnudnější z pětice dívek, ale zase jí po prvním díle ještě nesmíme křivdit. Rozmanitost čtenářské skupiny je skvělá a každá holka tam má svoje. Co mě zaujalo jsou některé směšné, trapné, ale vlastně hrozně vtipné dialogy, monology, myšlenky nebo jen představy. Třeba jak se tam hroutí, když vidí penis apod. Úplně nevím, kolik dílů tahle manga má, ale doufám, že zase tolik ne a je uzavřená, protože bych rád nějaké hlubší rozuzlení dříve než za třicet dílů. Ale potenciál to má pěkný! :)

trudoš
15.11.2023 3 z 5

Úsměvné povídání o proměně dívky v ženu a snech o prvním sexu, které má daleko k dvojsmyslné erotické komedii jako je třeba Láska ve střihu cosplaye. Scenáristka Mari Okada je sympaticky civilní, zároveň vtipná a s nonšalancí pouličního vypravěče umí perfektně vystihnout ty nejtrapnější okamžiky puberty, aniž by to celé sklouzlo k nějakému obhroublému pitvoření. Právě tohle se mi na komiksu líbilo nejvíc, třebaže je jinak dívčí obsahem i formou. Ještě štěstí, že holky jsou o tolik zajímavější než kluci, takže se nemám za co stydět, když něco podobného čtu.
Naneštěstí jednotlivé zápletky sklouzávají ke krapet obehraným motivům, ale při něčem podobném vám absence originality zas až tolik nevadí. Hrdinky jsou správně střelené, žádná nevyčnívá nad ostatní a každá má nějaké vlastní vnitřní trápení, o kterém ostatní nic netuší. V rámci toho se však trochu děsím délky série, protože jestli je hrdinek pět a každá má nějak dospět k naplnění svého „snu“, čeká nás ještě dlouhá osmidílná cesta.

lena.o.knihach
13.11.2023 4 z 5

Ach, vy dívky mládím zmítané je má první přečtená manga po dlouhé době a nemohla jsem si vybrat lepší, protože tohle byla pecka. Skvěle jsem se u toho bavila a věřím, že každý čtenář nejen erotických romancí by to měl stejně.

V literárním klubu čtou dívky knihy, ve kterých jsou pikantnější scény dost detailně popsané. A právě na to téma začnou narážet úplně všude - u jídla, ve škole, při běžné konverzaci.. prostě všude. Jak se s tím vším dokáží poprat, to si sami přečtěte.

Tahle manga mi skvěle sedla do nálady. Hlavní hrdinky se dostávaly do trapných situací, takže to bylo velmi vtipné. Neměla jsem problém je od sebe rozeznat, protože každá byla jiná. Jedna je zakoukaná do svého souseda a kamaráda z dětství, po kterém teď prahnou všechny studentky ve škole, druhá se chce stát spisovatelkou, další nemá o zájem kluků nouzi.. zkrátka zde sledujeme několik linek a já se moc těším, jak se budou vyvíjet dál.

#spoluprace @crew_komiks

Áňa 998
12.11.2023 5 z 5

Tahle manga mě zaujala už před delší dobou, takže jsem se na české vydání moc těšila. Konečně jsme se ho dočkali, a musím říci, že jsem dost zvědavá na pokračování!
.
Manga Ach, vy dívky mládím zmítané je klasická oddechovka z prostředí školy. Skupina dívek tvoří literární klub a kromě klasiky, čtení a školy narazí na ožehavé téma. Sex a dospívání.
.
Malinko jsem se bála, aby manga nezabíhala do trapnosti, ale téma ti bylo popsané z hlediska mladých lidí, kteří řeší problémy, poznávání sama sebe i druhých. Zkrátka objevují novou stránku života a sami neví, kudy do toho.
.
Myslím si, že se v knize najde nejeden dospívající. Je to skvělá ukázka toho, že všichni jsou na stejné úrovni a všichni objevují něco nového. Že všichni jsou na tom stejně a je jen na nich, jakou cestu si zvolí k tomu, aby se s dospíváním popasovali.
.
Kromě vážnějších témat je tu i dost znatelný humor, který tomu všemu dodává lidštější nádech.
.
Kresba se mi moc líbila, přehledná, hodící se k školnímu prostředí.
.
Už teď se moc těším na další díly a jsem zvědavá, jak se postavy posunou. Myslím, že tahle manga má velkou šanci zasáhnout obří skupinu čtenářů, kteří se mohou vcítit do postav a třeba i zavzpomínat!

PrincaListicka
07.11.2023 5 z 5

Hlavní hrdinkou této oddechové a vtipné mangy je Kazusa, která je členkou literárního klubu, kde spolu se svými kamarádkami debatují o knihách. Jak už to však bývá, dospívající děvčata v určitém momentě narazí na knihy s er*tickými a s*exuálními scénami, které je rozhodně nenechají chladnými. Najednou začnou s*x vidět všude a ve všem, jakkoli se mu snaží vyhnout. Nebo vlastně možná nesnaží?! Jedna z dívek se stane objektem zájmu svého spolužáka, druhá má za kamaráda z dětství toho nejatraktivnějšího kluka z celé školy, třetí chodí na pochybná internetová diskusní fóra... A tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Zvládnou se dívky s touto tématikou vypořádat a stát se součástí „dospělého“ světa?

Musím říci, že jsem se při čtení této mangy opravdu bavila. Není zde nouze o vtipné a trapné scény, při kterých vám bude hlavních hrdinek vysloveně líto, ale zároveň nebudete moci potlačit smích. Jednotlivé postavy jsou od sebe poměrně jednoduše rozlišitelné, což pro mě bývá u některých mang zkraje problém. Tady jsem se naštěstí neztrácela nikde, kresba je opravdu povedená a celkově se mi manga četla velmi příjemně.

Myslím, že cílovou skupinou tohoto příběhu jsou nejen dospívající, kteří se s dívkami jistě dokáží ztotožnit a najdou v jejich historkách útěchu, ale také dospělí, kteří mají podobné období už dávno za sebou a rádi si na něj zavzpomínají. Koneckonců, nejspíš nikomu z nás se v období puberty podobné trapasy nevyhnuly. Těším se na další díl!

EvikU.
02.11.2023 5 z 5

Dočetla jsem tuto mangu a potřebuji další, druhý díl, ale on ještě nevyšel. Mám chuť ji číst znovu od začátku. Ty kresby jsou návykové. Ale já jsem v téhle hltala i děj.

Skvěle vystihnuté chování mladých lidí. Jejich otázky ohledně sexu, dospívání, emoce na každém kroku. Tápání a to vše s vtipem a grácií. Smějí se a nevědí čemu, touží po milování a zároveň mají strach. Ve svých starých kamarádech hledají to malé dítě, které znali

Troufám si říct, že nejeden teenager se v komiksu najde. Ba i já jsem se v něm našla a vzpomněla si na své dospívání. V tomto věku jsou tak zranitelnýurčitě mohu doporučit, hlavně náctiletým ukáže manga, že to co prožívají, prožívají i ostatní. A že i ti s velkýma řečma okolo nejsou žádní machři, ale je to mnohdy jenom póza.

Konec se mi moc líbil. Pocity, které si Kazuso uvědomí k Izumovi. Jediný, co mi v těch mangách dělá problém, jsou jména. Také vám přijdou všechna japonská jména tak podobná?

Takže tato manga řeší sex (eseiks) a knihy. Čtenářský klub, hodnocení knih, vždy když je kniha o knihách, tak mě zaujme.

Autorovy další knížky

Mari Okada
japonská
2023  92%Ach, vy dívky mládím zmítané 1
2024  88%Ach, vy dívky mládím zmítané 2
2024  93%Ach, vy dívky mládím zmítané 3

Kniha Ach, vy dívky mládím zmítané 1 je v

Přečtených37x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x