A přece se setkali

A přece se setkali https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 5 1 1

Příběh, který začínáte číst, bude pro někoho skutečností a pro jiného pouhým výmyslem.Příběh se odehrává v Izraeli, v době , kdy byl tento stát součástí Osmanské říše. Ale to bychom začínali někde uprostřed děje. Nejprve musíme na začátek příběhu a tedy do součastrnosti.

Přidat komentář

medlovice
07.03.2024 5 z 5

Tohle vypadá na splněný sen dvou žen , snad kamarádek Věry Nedbalové a Jitky Nevřavové. Možná, že každá napsala kousek ,nebo část knihy .
Příběh zralé ženy, která jede do Jeruzaléma, něco ji tam táhlo a tam zjistí, že má nějakou vazbu na ta místa , tak pomocí zkušené léčitelky odhalí svůj minulý život , znovu to prožijeme s ní, osud dívky , která byla provdána, za muže, kterého nemilovala. Nahlédnutí do muslimského sběta, do postavení muže a ženy, jak rozdílné je jejich postavení, žena je brána jen jako objekt, musí poslouchat, posluhovat. Abbasova duše je po jeho smrti zakleta do náramku a on prostřednictvím kamenů v náramku pozná životy jiných evropanů, kde lidé můžou žít v lásce a rovném vztahu.
Když si pomyslím, že napsat knihu o muslimech vyžaduje i znalosti tohoto světa, vědět jak muž chápe svá postavení a jak ho má vidět žena a napsat to správně, beru knihu jako dobrou , dobře napsanou a líbí se mi i minimalistická obálka.
Knihu mám z obrovského knižního daru knihovně, je dokonce podepsaná jednou z autorek , osobní věnování ještě přikryto ubrouskem, ale vypadá, že ji nikdo nikdy nečetl. Velká škoda. Je tu láska, život po životě , dobrodružství , líbila se mi.

Štítky knihy

muslimové minulé životy

Autorovy knížky

2019  100%A přece se setkali

Kniha A přece se setkali je v

Přečtených1x
Chystám se číst1x