Na velikosti záleží

Na velikosti záleží https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358570/bmid_na-velikosti-zalezi-kXo-358570.jpg 4 196 51

A Perfect Fit série

1. díl >

Lea Martinová bojuje celý život s nadváhou a chutí na sladké. Už má plné zuby dietních sušenek, počítání kalorií a matčiných kritických poznámek. Nedávno si otevřela pekárnu, se kterou sklízí jeden úspěch za druhým, ale její sebevědomí, zvlášť ohledně mužů, je pořád nízké. A na takového fešáka, jako je Sam Cooper, by si nikdy netroufla, kdyby jí ho drzá kamarádka nepřihrála v baru rovnou do náruče. Jak ale přesně došlo k tomu, že ho před rodinou vydává za svého snoubence? Jejich malá lež se může brzy změnit v jednou velkou sladkou pohromu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Size Matters , 2016


více info...

Přidat komentář

TeJ
15.11.2023 4 z 5

Velice povedena kniha. Nechapu to nizke hodnoceni. Smejete se od zacatku do konce

tess.de.veles
04.08.2023 2 z 5

Prumerny az podprumerny...,zkratka nic moc...


dooky
03.07.2023 4 z 5

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Je to totiž takový ten klasický příběh, který mě bavilo číst, ale bohužel si na něj za pár dní už nevzpomenu. Je jako tisíc dalších, které vyplní odpoledne, nicméně bez nějakého přesahu. Za občasný humor a čtivost dávám nakonec tu jednu hvězdu navíc.

ardeas
26.11.2022 1 z 5

Chvalim námet a celkovu myšlienku. Skvelý zaver, top moment a asi jediný z knihy co ma vzal za srdce bol v bare. Ale to je asi tak vsetko. Oceňujem snahu autorky podať pribeh s zenou, co nie je ako papek :)
Krátky časový ramec, slovenský nemastny preklad a k tomu slaba chémia, v kombinácii červenej knihovne so slabym humorom to u mna nefungovalo.

georginaa
10.11.2021 5 z 5

V takovýchto knihách nesmíte klást větší váhu a hledat něco ví co nemá. Pro mě je to ale opět skvělé počteníčko. Též jsem zažila něco podobného s ex, dokud člověk nepozná muže, který upřednostňuje i jiné hodnoty než útlý pas. Díky jeho nerozhodnosti a jejímu nízkému sebevědomí, často vznikalo nedorozumění. To vedlo k jejich špičkování, poznávání se a opravdu jsem se dost nasmála. Jelikož jsem četla i druhý díl, tak můžu říct, že tento díl je vtipnější a klidnější, druhý díl je akčnější ve vztazích. Oba jednoznačně přidávám do oblíbených a určitě se k nim vrátím.

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Pekný romantický príbeh ❤
Taký koláčik ku kávičke. :-)

Lucy6827
13.02.2021 5 z 5

Kniha mě nejprve nalákala obálkou a potom komentáři. Přirovnala bych ji ke své oblíbené knize L. Lanczové - Náhradní princ, jen trošku pro starší než náctileté (díky věku hlavních postav) :) Děj vypráví jak Lea tak Sam a protože ten se rozhodl, že si zahraje na jejího snoubence, tak sem tam dojde k určitým nedorozuměním a veselým situacím. Docela jsem se pobavila a na konci knihy jsem se dozvěděla, že... Na velikosti záleží :) :) :)

Myška43
12.01.2021 5 z 5

,,Než se do něčeho pustíš, dopředu si to promysli, ty troubo!

No, jsem ráda, že si to Sam nepromyslel a já si mohla přečíst tento velmi vtipný příběh.
,,Tvůj bejvalej je kokot k pohledání." Ano, také jsem měla před 22 lety takového vola, co mě pořád peskoval, ať hubnu, více cvičím a jeho nejoblíbenější přezdívka pro mě, byla otesánek.
Takže vím, co to s vašim sebevědomím udělá a naprosto jsem Lee rozuměla a věděla, jak se cítí.
Pak jsem potkala svého ,,Sama", jako ona a bylo po starostech.

Teď mám chuť zajít do hospůdky ,,U Rezavýho kýblu", dát si pár drinků, odebrat se se svým ,,Samem" domů a přát si jediné, aby ,,zakukal do lesa".

To už nikdy z paměti nevymažu. Až mi bude někdy ouvej ráda opět sáhnu po této knize, protože bezpečně vím, že mi zvedne náladu.

maryska09
13.12.2020 odpad!

Velmi nerada nechávám knihu nedočtenou alespoň kvůli úctě k papíru, na kterém je vytištěná, ale tady to vážně nešlo. Hloupoučký příběh o krásné, ale zakomplexované dívce a o neméně krásném, ale nerozhodném muži jsem po půlce vzdala. Po neustálých narážkách na velikost pohlaví na to v polovině vlítli, a ačkoliv bylo vše úžasné, tak on se stále nechce vázat a ona si stále myslí, že je odporně tlustá. Opravdu nechci vědět, co vše se ještě musí stát, než se dostanou do vysněného závěru a nemám chuť to na dalších 150 stranách zjišťovat.

Kessy1990
17.11.2020 5 z 5

Konečně příběh o ženě která není anorektička ale pořádný kus ženy jak se po našem říká krev a mlíko :) Strašně jsem se u této knihu posmála a odpočinula si. Příběj Sama a Lea se mi líbil. Určitě doporučuji a v mé knihovně bude mýt i tato kniha místo a určitě si ji zase přečtu. Škoda ve sladárnách jsou pořád jen hrdinové krásný(krásná). Tohle byla super změna!

adela2230
07.11.2020 5 z 5

Taková odpočinková kniha. Je to moc hezky napsaný příběh. Navíc to vystihuje myšlenky některých žen.

Noisette73
09.09.2020 1 z 5

Toto nebyl můj šálek kávy, čekala jsem humorný, odpočinkový příběh o životě a strastech jedné baculky. Vyklubal se z toho prvoplánový erotický román, které já z duše nenávidím.... Hrdinové měli ploché charaktery a smýšleli pro mě velice zvláštně.
Obálka také jaksi nesedí, slečna na obálce rozhodně žádná baculka není a vypadá jako ze žurnálu, takže škoda papíru.

kačenka80
11.06.2020 3 z 5

Jde o červenou knihovnu kde je předem jasné jak vše dopadne. Dala se číst ale není to typ knih co bych musela. Kdo má rád slaďárny bude asi nadšen.

Janík511
17.04.2020 5 z 5

Tak to byla jedna velká pohoda okořeněna čokoládu . Super, tohle já můžu.

Zomy
06.04.2020 2 z 5

Nevím, kde se stala chyba, ale tady to nefunguje. Dočetla jsem to, přežila jsem bez úhony, ale nijak mě to neoslovilo. Hrdinové mi byli spíš nesympatičtí, ačkoliv se autorka snažila o pravý opak.

Andy0892
27.03.2020 3 z 5

Všichni víme, kam směřuje konec této knihy a to už po přečtení první strany. ;) přesto je kniha příjemně oddechová a místy vtipná. Neočekávala jsem od ní nic dramatického, či duchaplného, ale pobavila jsem se. :)

petusska01
12.03.2020 4 z 5

Príjemné a vtipné, môže byť :)

jaroiva
04.02.2020 3 z 5

Dost prvoplánové. Ale vtipné a bavilo mě to. V rámci žánru románu pro ženy bych řekla, že knížka patří k těm lepším. Pokračování už ale číst nebudu.
Ovšem jazyková stránka byla příšerná. Nevím, jestli je to autorkou, nebo překladem, každopádně korektura taky nestojí za moc.
Na každé stránce se někdo "zazubil", v celé knížce je opačně používané "ji" místo "jí" a naopak, někdy i ni/ní.
Občas se objeví zdvojené slovo ve větě, jako by byla věta přeformulovaná, ale zůstalo tam třeba "se" na obou místech. Podle mě je přinejmenším ta česká verze šitá horkou jehlou.

oluskace
01.01.2020 5 z 5

Dlouho jsem se u knihy tolik nezasmála. Občas i brečela smíchy a nakonec kápla i slzička z dojetí. Konec očekávaný, ale celkový dojem z příběhu je vážně super. Určitě si ji přečtu vícekrát

Nuttelka
10.12.2019 4 z 5

Kniha mě moc bavila, jednu hvězdu ubírám z důvodu, že už pak to opakované omílání, chci ji, nechci ji, zrušit, nezrušit, bylo už jaksi ohrané, i když stejně od začátku víte, jak to všechno dopadne :-)
Každopádně Lea a Sam se mi moc líbili, s Leou jsem soucítila, i to podkopávání sebevědomí jsem chápala, ale jak pak prohlásila, že i když má velké boky, má i velké srdce, naprosto souhlasím.
Výborná oddechovka, doporučuji.

Štítky knihy

láska rodina USA (Spojené státy americké) romantika nadváha cukrárna

Autorovy další knížky

2017  75%Na velikosti záleží
2019  77%Seznam snů a neřestí

Kniha Na velikosti záleží je v

Přečtených277x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených12x
Knihotéce225x
Chystám se číst109x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x