...a pak přišlo ráno

...a pak přišlo ráno https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446180/bmid_a-pak-prislo-rano-X24-446180.jpg 4 39 8

Vysvobození z noční můry. Druhá šance. Zázrak. Nebo jen nový den starého života. Rozbřesk přináší mnohé – ovšem co pro nás má skutečně nachystáno, to se nedozvíme, dokud sami neotevřeme oči. A nejinak tomu je i s touto sbírkou povídek a básní od nové vlny českých spisovatelů. Každý z autorů pojal zadané téma jinak. Po svém. Vznikla tak žánrově pestrá antologie plná niterných zpovědí, humoru a mrazivých rozuzlení, u které nikdy nevíte, co přinese další stránka. Některá jména, jež zde najdete, dobře znáte z obálek bestsellerů. S jinými se setkáte nejspíš poprvé, ovšem rozhodně ne naposledy. Připravte se. Přichází ráno. A s ním třiadvacet probuzení.... celý text

Přidat komentář

Šura
26.07.2022 2 z 5

Některé povídky byly dobré, jiné naprosto amatérské. Žádná mi však příliš neutkvěla v paměti.

Hana62
22.05.2022 4 z 5

Menší problémy u poezie, ale to je spíš moje omezení, jsem moc při zemi... některé nečekané, překvapivé. Ale žádná povídka nevyvolala touhu přečíst něco dalšího od autorů.


lucie.dc
17.12.2021 3 z 5

Kazdy si tam asi neco najde. Kratke pribehy, ktere nejdou do hloubky. Pro me byla nejlepsi Myš a hodinář, ta me opravdu zaujala.

petrarka72
04.08.2020 4 z 5

Zatraceně nevyrovnaná sbírka - ale mezi spoustou průměrností se najdou drobné skvosty. Třeba Landsmanova Láska v dobách cholery, lepry a taky trochu kurdějí (parádní), Zvelebilové Válečná hrdinka (cynická k popukání), Kantnerova Prostitutka (kdyby na posledních pěti stranách nedovysvětlovala, byla by ještě lepší), Koláčkovo Znovu do té průrvy (ze sci fi záležitostí ještě ta nejsofistikovanější), Mondscheinova Melicharova smyčka (dtto ve fantasy příspěvcích) nebo Dostálové Chcípčára (roztomile anekdotická). Zbytek jsem zapomněla vzápětí po dočtení.

Misshell1
23.05.2020 4 z 5

Narazila jsem na knihu náhodou a o to víc jsem byla překvapená s jakou originalitou, napětím a humorem byly povidky napsany. Některé mi utkvěly v paměti, jiné méně. Doporučuji přečíst.

Evelin2506
27.04.2020 3 z 5

Byly povídky, které se mi četly hezky, přiznávám, že dvě jsem přeskočila.

Blaufik
21.01.2020 4 z 5

I když se mi nelíbily úplně všechny povídky, tak celkově tento počin hodnotím kladně. V podstatě mě bavilo číst příběhy z per českých autorů a užívat si jejich fantazii, která rozhodně probouzela i tu mou.

Pokud jste fanoušky povídkových knih, tak tato vám rozhodně nesmí utéct. Věřím, že si v knize každý najde to své a v konečném důsledku uzná, že si kniha zaslouží být čtena.
Plusem pro čtenáře e-knih je také fakt, že si knihu můžete zdarma stáhnout u svého oblíbeného prodejce.

ManitraM
12.01.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala proto, že se mi hodí do čtenářské výzvy 2020 - téma 18. Kniha, jejíž název je na obálce červenou barvou. Splňuje pro mě sice i jiná témata (10, 12 a 15), ale vybrala jsem ji opravdu jen kvůli barvě názvu. A přišlo celkem překvapení...
Ačkoliv povídky spojuje to, že během děje nastane ráno, je každá úplně jiná. Některé byly dobré, ale některé mi přišly opravdu jen na vyplnění stránek. Každopádně to ale za přečtení stálo a zaslouží si za ty zdařilejší povídky 4 hvězdičky ;)