A hvězdy mi daly tebe

A hvězdy mi daly tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420330/bmid_a-hvezdy-mi-daly-tebe-ttT-420330.jpg 3 116 47

Emma nikdy neztratila naději na Lucasovo uzdravení. Když náhle vstane ze smrtelné postele, jsou všichni natolik překvapení, že si nikdo nevšimne, že něco je špatně. Podezření má jen Emma. Lucas podivně mluví, nevzpomíná si na jejich společné zážitky, a dokonce ani jeho vlastní pes ho nepoznává. Co se stalo s tím Lucasem, kterého milovala? Má jeho záhadné uzdravení něco společného s paprskem světla, který se noc předtím objevil na jeho zahradě?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

From a Distant Star , 2015


více info...

Přidat komentář

Zuzanka45
07.01.2024 4 z 5

Od příběhu jsem toho moc nečekala, protože kniha má hodně negativních recenzí, což teď, po přečtení moc nechápu, mě kniha mile překvapila. Kniha byla hezká, četla se rychle a hladce, děj utíkal + ta nádherná obálka. Hlavní hrdiny jsem si zamilovala - hlavně Průzkumníka. Příběh je plný dobrodružství, akce, lásky, myšlenek. Celou dobu jsem byla napnutá, jak to všechno dopadne. Není to typická lovestory, ale mě to pohltilo.

Anonymkahink
14.07.2023 4 z 5

Na začátku jsem se nemohla začíst, ale dala jsem tomu šanci a vyplatilo se. Příběh byl plný dobrodružství, lásky a hlubokých myšlenek. Hrdiny si okamžitě zamilujete.
Tohle je přesně ten příběh, který se zaručeně bude líbit dětem kolem 10-15 let, ale i starším.


ydnac
21.03.2023 3 z 5

(SPOILER) UŽ JSOU TADY...
:-):-):-)

Příběh mimozemšťana, průzkumníka, který obhlížel zemi. Jeho mateřská loď však byla sestřelena a on se musel katapultovat a najít si na naší planetě živý objekt, ve kterém by přežil. Nemá totiž svoje tělo, přicestovalo jen jeho vědomí.
To se mu povedlo, zachránil tím umírajícího Lucase, ale co dál?
Lucasova přítelkyně Emma je velice všímavá a samozřejmě pozná, že s ním něco není v pořádku.
Je to takový celkem jednoduchý příběh, asi bych ho doporučila hodně mladým čtenářům.
Vybráno do čtenářské výzvy a znovu už bych nečetla, ale jak se říká nenadchne ani neurazí.
Hodně mi to přípomínalo Hostitele.
Občas se člověk zamyslel jak by naší zemi vnímal vyspělejší svět...

"Lidem se líbí pocit, který se dostaví po pití alkoholu," pokrčila jsem rameny. "Když toho vypiješ dost, opiješ se a svět se ti najednou zdá být lepším místem," dodala jsem. "Většinou."
"PROČ LIDÉ PROSTĚ NEUDĚLAJÍ SVĚT LEPŠÍM MÍSTEM, MÍSTO ABY SE OPÍJELI?"

Ronny97
28.09.2022 5 z 5

Ačkoli scifi žánr moc nečtu, tak se mi tato kniha četla moc dobře a bavila mě. Od začátku jsem věděla, jak celý příběh dopadne, ale o zážitek ze čtení jsem kvůli tomu nepřišla.

ElessaRiverbow
07.07.2022 2 z 5

To, že jsem úplně zapomněla, že jsem knihu přečetla, myslím dostatečně ukazuje, jak moc se mi kniha (ne)líbila. Sice se rychle četla, ale přišlo mi, že ani nevnímám, co se tam děje. Všechny problémy se tam až moc jednoduše vyřešily a posledních 100 stran bylo podle mě až moc přitáhnutých za vlasy. Emma mi přišla strašně nesympatická. U většiny postav, až na Průzkumníka, to bylo podobné. Celkově je to za mě celkem velké zklamání.

nela3812
16.06.2022 2 z 5

S touto knihou je to přesně tak jak jsem očekávala. Tak rychle jako jsem příběh přečetla, jsem jej také zapomněla.

Neurazí, nenadchne, ale také nic nepředá a mezi dalšími skvělými příběhy se velmi snadno ztratí a už nikdy nenajde. Je to oddechovka na jedno odpoledne, proto po ní klidně sáhněte, ale zázraky se konat nebudou, ač to tak dle anotace možná vypadá.

Autorka přišla s velmi zajímavým námětem, který mě k přečtení knihy opravdu hodně nalákal. Propojení současnosti a mimozemského života? ANO! ANO! ANO! Bohužel však nedokázala využít jeho plný potenciál, protože příběh rozhodně potřebuje více prostoru na rozvinutí myšlenky. Možná dalších 150 stran navíc, abychom si užili hlavní hrdiny a překážky, které mají před sebou? Nebo by to možná bylo ještě horší a vrtali bychom se v hloupostech. Těžko říct.

Krom toho, že příběh nemá náboj, ani o hlavních hrdinech se toho příliš nedozvíme a na tak malém počtu stran je téměř nemožné vytvořit si k nim bližší vztah. Což je opravu potřeba, abychom alespoň trochu chápali jejich rozhodnutí, která učiní.

Pokud bych však měla něco vyzdvihnout, vybrala bych mimozemskou bytost, pro kterou je náš svět zcela cizí a v průběhu knihy jej postupně poznává a učí se naší řeč, city, myšlení...Myslím, že mohu s klidem říci, že je to nejlepší postava na celé knize.

Oproti tomu Emma? Vztahovačná, nedospělá, ale na druhou stranu vcelku odvážná dívka, která se snaží zachránit své chlapce. Ale síle jejich vztahu jsem ani jednou za celou dobu čtení nevěřila.

Hodnotím 2 - 2,5/5

poník654
03.05.2022 3 z 5

Od knihy jsem čekala víc romantiky, bohužel mě zklamala. Jinak se mi postava Emmy zamlouvala.

NiklMint
05.08.2021

Tato kniha se mi celkem dost líbila, protože tam bylo trochu romantiky a sci-fi. Kniha se mi rychle četla a chtěla bych si jí určitě znovu přečíst. Bylo mi dost líto, když jsem to dočetla , a proto by mi nevadilo pokračování. No co už, určitě najdu i další stejně skvělou knížku a pokud by jste měli nějaký tip tak určitě poprosím o radu. Děkuji.

Ešína
25.07.2021 1 z 5

Tato kniha mě vůbec nedostala, Vlastně mě vůbec nebavila, ani nevím proč. Možná ta
sci-fi tématika. Tady jsem se měla řídit nesuď knihu podle obalu. Já to bohužel udělala a to byla chyba.

Malíček
08.03.2021 3 z 5

Tohle byla snad první knížka se sci-fi tématikou, kterou jsem kdy četla. Normálně jsem spíš na romanťárny a fantasy knížky, ale hrozně se mi líbila obálka, tak jsem se jí rozhodla dát šanci.
Nebylo to špatné, četlo se mi to poměrně dobře, ale přišlo mi, že děj se tak nějak hrozně táhnul a byl docela dost předvídatelný. Celkově ale hodnotím knížku spíš kladně a myslím, že stojí za přečtení. :)

Nyangumi
31.10.2020 3 z 5

Romantika se sci-fi tématem, emzáci lepší než vampýři, že? Předvídatelný děj a dobrá vykrádačka filmů s podobným tématem. Ale zároveň pěkně zpracováno a rychle se to četlo. Mírně utopistická společnost mírumilovných emzáků a samozřejmě happy end, ten k tomu patří.

petrzel
13.07.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila.Krásný příběh napínaví děj.

zulvisek
25.06.2020 4 z 5

Náhodou mně se to docela líbilo, bylo to zas něco jiného a bylo to čtivé

petrzel
02.06.2020 5 z 5

Nádherná kniha se zajímavým a krásně zpracovaným tématem.

Bebe2004
11.05.2020 3 z 5

Sci-fi ani fantasy nejsou úplně můj šálek kávy, na druhou stranu jsem s touto knížkou neměla problém. Příjemně se četla a jsem si jistá, ž existuje spousta lidí, co v ní najdou zalíbení.

juni
04.05.2020 5 z 5

Zajímavý příběh...

petusska01
04.05.2020 2 z 5

Musim sa priznat, ze toto je jedna z dvoch knih ktore som nedocitala. Dej je samozrejme neokukany, anotacia zaujimava ale ako nevtiahlo ma to do deja vobec. Rozumiem ze mozno to ma pomalsi zaciatok ale na mna az prislis pomaly, postavy mi zvlast sympaticke neboli a celkovo som sklamana.

Pavca1
28.04.2020

Kniha má zajímavý děj. Je to první knížka, kterou jsem četla s podobným dějem. Ze začátku mě moc nezaujala, ale po 5 kapitole už jsem se do toho začetla. Líbila se mi, ale najdou se i lepší.

Majka1979
12.03.2020 5 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila. Od začiatku bola zaujímavá, nenudila som sa ani chvíľku a tešila som sa z každej strany a hlavne som bola veľmi zvedavá, ako sa to všetko rozmotá a vyrieši.

Kačka_h
16.11.2019 1 z 5

Tohle bylo špatný. Fakt špatný. Knihu jsem stěží překousala až do konce a při první příležitosti jsem se jí zbavila. I když některé části byly čtivé, celý příběh mi přišel absurdní a znova bych si jej už nepřečetla.