631 dní v Barmě

631 dní v Barmě https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140561/631-dni-v-barme-140561.jpg 4 2 1

Za svého studijního pobytu na universitě v Rangúnu a při svých cestách do dalších významných kulturních a hospodářských středisek měli autoři této knížky - orientalisté - možnost důkladně se seznámit s životem, historií, kulturou,náboženstvím i přírodními krásami u nás celkem málo známé země. Své poznatky shrnuli do několika kapitol, ve kterých vypsali nejen své dojmy, zážitky a zkušenosti, ale pokusili se čtenáři přiblížit a osvětlit kořeny dnešního hospodářského a politického vývoje.... celý text

JulianaH.
JulianaH.
16.06.2019 3 z 5

Množství informací o obyčejích a slavnostech, stravovacích návycích, dějinách, náboženství i literatuře Barmánců (dnes Myanmarců).
Na knížku jsem narazila během školní praxe v antikvariátu a koupila jsem si ji jednak proto, že jsem v té době holdovala cestopisům, a jednak proto, že o Myanmaru jsem kdysi na základní škole měla referát.
Nečetla se mi zvlášť dobře, možná její nezáživnost způsobil právě přetlak informací. Přesto vítám zajímavosti o prastaré Šweitigoumské pagodě z 6. století př. n. l., buddhistických koncilech a jarních slavnostech, mniších bijících holí moderně oblečenou mládež, minimalistickém poledním jídle, tradičních divadelních hrách a básníkovi, který skládal své verše těsně před popravou za to, že trochu zkomolil titul jeho veličenstva.

Štítky knihy

Barma

Autoři knihy

Jan Bečka
česká, 1938 - 2014
Dagmar Bečková
česká, 1934

Kniha 631 dní v Barmě je v

Přečtených2x
Knihotéce4x
dalších seznamech1x