5 sekundové pravidlo

5 sekundové pravidlo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397938/bmid_5-sekundove-pravidlo-fZD-397938.jpg 4 30 9

Celý život sa vás rodičia, tréneri, učitelia či kamaráti snažia motivovať, aby ste nepoužívali výhovorky a prestali sa báť. Čo ak spočíva tajomstvo na zlepšenie sebavedomia, života a práce v jednoduchej schopnosti prekonávať sa? Zistíte, že stačí iba 5 sekúnd, aby ste: nadobudli sebavedomie, prekonali lenivosť a pochybnosti o sebe, zbavili sa strachu a neistoty, prestali sa trápiť a boli šťastnejší, dokázali prezentovať nápady s odvahou. Autorka je známa z TED Talks, kde svojou prednáškou inšpirovala viac ako 8 miliónov ľudí. Vedúci pracovníci renomovaných firiem a tých najväčších svetových značiek začali používať jej nástroj na zvýšenie produktivity, spolupráce a angažovanosti svojich zamestnancov. Kniha 5 sekundové pravidlo sa stala svetovým bestsellerom vďaka jednoduchému riešeniu pre všetkých, ktorí čelia tomu istému problému. Úspech nespočíva v tom ako niečo spraviť, ale ako sa prinútiť spraviť to.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The 5 Second Rule: Transform Your Life, Work, and Confidence with Everyday Courage , 2017


více info...

BojácnéKuře
BojácnéKuře
10.02.2023

Souhlasím s předchozími komentáři, že by kniha mohla být kratší. Autorka se neustále opakuje, pravidlo vysvětluje asi stokrát, přitom to není tak složité na pochopení. Příspěvky a příběhy od lidí mě osobně vůbec nezajímaly. Hlavní myšlenku jsem si odnesla už asi v polovině knihy, a proto jsem ji nakonec nedočetla. Přišlo mi to jako ztráta času.

Sabulep
Sabulep
22.11.2022 2 z 5

Pravidlo fajn, ale zdlouhavé okecávání a příspěvky ze sítí od lidí mě nebraly. Stačilo by to na A4 popsat, nebo se podívejte na Ted talk.


Metroušek
Metroušek
22.09.2021 1 z 5

Pravidlo zřejmě přínosné, ale stačil by letáček na jednu stránku. Dalších 255 stránek je navíc.

Teron
Teron
19.06.2021 4 z 5

Jedna dolů za hrozné množství příkladů, které tříští souvislejší výklad. Jinak je samotná psychologie pravidla pěti vteřin moc fajn a vítám také popis nejrůznějších rovin, jak ho použít. Samotná pravidlo je jen osou, na kterou se váže mnoho dalších brainhacků - příkladem budiž řešení uzkosti a například Mel a její strach z létání.

Tebby
Tebby
23.03.2021 1 z 5

No, tak tohle bohužel nebylo vůbec nic pro mě. Koncept celé knihy mi nesedl. Až zbytečně moc postů, jak to někdo používá, to si klidně můžu najít na internetu. Ani bych nespočítala, kolikrát se ve knize objevilo slovo "pravidlo". Celá kniha na mě působila tak, že je to jediné správné řešení. Dlouho jsem váhala, zda 1 nebo 2 hvězdy, ale čím dál jsem se v knize dostávala, tím mé mínění o ní padalo. To si radši znovu přečtu Atomové návyky, které jsou na stejný princip, ale mnohem lepší. Bohužel 1*.

kkubinova
kkubinova
17.03.2021 5 z 5

Jednoduchá kniha, jednoduše a zajímavě psaná. Pro všechny, kterým chybí odhodlání se k něčemu dokopat.

Stanas513
Stanas513
10.03.2021 5 z 5

Určitě je tato knížka vynikající čtení pro lidi, kteří si sami moc nevěří a chtějí se trochu pohnout dopředu ve svém životě.

janulka1310
janulka1310
09.03.2021 4 z 5

Jednoduchá, čtivá... Struktura textu s vloženými citacemi ze sociálních sítí byla mnohdy složitá a možná až trochu zbytečná. Knihu bych doporučila začátečníkům, kteří s tímto typem literatury začínají a chtějí něco jasného a srozumitelného.

Zuzu12345
Zuzu12345
17.09.2020 4 z 5

Tato kniha byla velmi čtivá, což u těchto knih (pro osobní rozvoj) není vždy jistota. Celkově se mi líbila hlavní myšlenka knihy, která by asi opravdu mohla v určitých situacích pomoct každému v jeho životě. Na mě jen měla kniha až zbytečně moc rozebíraných příkladů o tom, jak toto pravidlo pomohlo i jiným lidem.