20 výjimečných dívek, které změnily svět

20 výjimečných dívek, které změnily svět https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393924/bmid_20-vyjimecnych-divek-ktere-zmenily--fEr-393924.jpg 5 21 9

Vybrali jsme pro tebe příběhy dvaceti dívek, malých slečen, které samy sebe zpočátku nepovažovaly za mimořádné, ale postupně se mimořádnými staly, často aniž by si to samy uvědomovaly. Knížka originálním a poutavým způsobem představuje malým a mladým čtenářům a čtenářkám významné ženy, které se proslavily v oblasti vědy, umění, politiky nebo například sportu. Jejich životní příběhy jsou vyprávěny v první osobě formou autobiografie, která čtenáře snadno vtáhne do vyprávění a přiblíží jim neobyčejné osudy i úspěchy žen jako Coco Chanel, Edith Piaf nebo Agatha Christie. Co na této knize zaujme na první pohled, jsou překrásné celostránkové ilustrace.... celý text

Biografie a memoáry Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Rebo
Originální název:

20 bambine straordinarie che hanno cambiato il mondo , 2018


více info...

Přidat komentář

lucakuca
03.04.2023 5 z 5

Ať jsi jakákoliv, jsi výjimečná!
Každá vědkyně, umělkyně, baletka, učitelka či sportovkyně, vždycky byla nejdříve děvčátkem. :-)
Krásné ilustrace a jednoduchý životopis mimořádných žen.

Knihotyna
10.03.2023 5 z 5

Kniha má krásné grafické zpracování. Najdeme zde 20 osobností (žen :)), v grafické podobě zde má každá portrét jako malá holčička a následně jako dospělá žena. Příběh je vždy uveden jménem dané ženy, datem narození, popřípadě i úmrtí a profesí, kterou vykonávala. Následuje text, který je psaný v ich formě, jedná se tedy o krátké vyprávění samotné malé holčičky na první ilustraci, která vypráví o svém dětství a následné cestě ke své vysněné profesi.
Kniha mě velmi překvapila tím, že se jedná o vyprávění! Příběhy působí velmi mile, lehce, skvělé pro malé čtenáře :).


Booky84
28.01.2023 5 z 5

Nádherná publikace nejen pro děti, ale i dospělé. Poučné čtení s krásnými ilustracemi. Rozhodně doporučuji.

Knihomolka506
04.12.2022 5 z 5

"vikendovka"
Smutné, ale i veselé příběhy žen, které ukázaly světu, že když chtějí, můžou ho změnit. A to také na dobu, ve které žily a některým rasovým předsudkům, např. Wilma Rudolph: budoucí atletka černé pleti, která v době rasové segregace dokázala ustanovit stejné podmínky pro atletický závod.
v knize najdete kromě barevných doplňujících ilustrací citáty a přezdívky budoucích vědkyň, paleontoložek nebo malířek. Doporučuji

marhoul
30.12.2020 5 z 5

Krásná záležitost, pro celou rodinu. Moc pěkné animace, hezky, srozumitelně napsáno, motivační, přitom zábavné, baví menší děti, puboše i dospěláky, u nás má velký úspěch, takže následně bude zakoupena i verze chlapecká, objevitelská i osobnostní, protože už jen tato dívčí se u nás setkala s ryzím nadšením. Kvalita a vizuální krása je u knížky pro děti velké plus. Pěkná! Moc pěkná!

Niky Coffee
24.01.2020 5 z 5

Před několika lety jsem zažila aha moment, když jsem viděla video, kde maminka s dcerou postupně z knihovny odebíraly knihy, kde nebyla hlavním hrdinou žena a byl to smutný pohled na to, co zbylo. O to víc jsem měla radost z této knížky a přečetla si jí s nadšením jako dospělá. A vím, že tohle je kniha pro každou malou holčičku, není jen o úspěchu, ale hlavně o víře k sobě sama a síle. Je psaná neuvěřitelné něžným jazykem. Velké Wau!

Zuzvil
03.01.2020 5 z 5

Knížek na toto téma vyšlo v poslední době hrooozně moc, záměrně jsem si vybrala tuto "verzi", protože mě neskutečně oslovily ilustrace (a dceru, když knížku dostala, také). Knížka je většího formátu než je klasická A4, na dvoustranně je vždy daná dívka znázorněná v dětské podobě a na druhé straně je text, který pokračuje na další dvoustrannu, tak je pak opět mimo textu nádherná stránková ilustrace tentokrát dospělé ženy. Text je přiměřený, výstižný, vhodný pro dětského čtenáře, ale i dostačující pro dospěláka. V knížce jsou vědkyně, umělkyně, aktivistky, atd. Za nás mohu vřele doporučit.

Chytuš
20.11.2019 5 z 5

Původně jsem půjčila pro dceru, ale už v knihovně mi bylo jasné, že téhle knížce už dávno odrostla. I tak jsem jí vzala domů, třeba se někdo chytne. A chytil se Chytil nejmladší :-) Graficky naprosto dokonalá knížka, příběhy napsané velmi hezky, motivačně. Je jasné, že některé dívky a jejich životní příběhy vás zaujmou víc, některé méně (je to věc osobního vkusu), ale jako celek velmi vydařená knížka pro děti (ne nutně jen dívky) kolem 10 let. A teď se v zájmu genderové vyváženosti vrhneme ještě i na 20 výjimečných kluků, kteří změnili svět...
Děkuji Val, jejíž komentář mě ke knížce nasměroval :-)

Val
26.10.2019 5 z 5

Koupila jsem dceři k Vánocům a četly jsme ji spolu. Úžasná knížka. Dívky - významné světové vědkyně, sportovkyně , spisovatelky ... jsou popsány tak, že se s nimi mladé slečny, které jsou cílovou skupinou, dokáží snadno ztotožnit .

Kniha 20 výjimečných dívek, které změnily svět je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x