20 výjimečných kluků, kteří změnili svět

20 výjimečných kluků, kteří změnili svět https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393289/bmid_20-vyjimecnych-kluku-kteri-zmenili--ZJz-393289.jpg 5 12 6

Nikdo se nenarodil rovnou slavným. Dokonce i osobnosti, které tisíci různými způsoby přispěly k pokroku lidstva, začínaly stejně – jako obyčejné děti. Začátky mnoha z nich nebyly nijak snadné; počáteční nepřízeň osudu se nicméně ukázala být silou, která je poháněla vpřed k úspěchům, díky kterým si je dodnes připomínáme. Knížka originálním a poutavým způsobem představuje malým a mladým čtenářům a čtenářkám významné muže, kteří se proslavili v oblasti vědy, umění, politiky nebo například sportu. Jejich životní příběhy jsou vyprávěny v první osobě formou autobiografie, která čtenáře snadno vtáhne do vyprávění a přiblíží jim neobyčejné osudy i úspěchy mužů jako Walt Disney, Marco Polo nebo Steve Jobs. Co na této knize zaujme na první pohled, jsou překrásné ilustrace. Kapitoly: Velkí vůdci-Alexandr Veliký, Napoleon Bonaparte, Gándhí. Atleti-Jesse Owens, Edson Arantes do Nascimento "Pelé". Vědci a vynálezci-Isaac Newton, Nikola Tesla. Malíři-Michelangelo Buonarroti, Pablo Picasso. Filmoví tvůrci-Walt Disney, George Lucas. Spisovatelé-Charles Dickens, Roald Dahl. Velikáni-Muhammad Ali, Steve Jobs. Hudebníci a zpěváci-Wolfgang Amadeus Mozart, Elvis Presley, Bob Dylan, Objevitelé-Marco Polo, Jurij Gagarin.... celý text

Biografie a memoáry Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Rebo
Originální název:

20 Ragazzi Straordinari Che Hanno Cambiato Il Mondo , 2018


více info...

Přidat komentář

Booky84
04.06.2023 5 z 5

Zajímavá publikace pro děti i dospělé, pěkné ilustrace a oceňuji vyprávění z pohledu samotné osobnosti i časovou osu v závěru knihy.

Vetes-nice
19.04.2023 4 z 5

Kniha je fajn, děti bavila, i když jsou na ni relativně malí (nejpodstatnější otázka vždy byla: mamí, a tenhle ještě žije, nebo už umřel?). Zarazilo mě však, že ve výběru mužů, kteří změnili svět, byl i Alexandr Veliký a Napoleon Bonaparte. Jsou to velikáni, jistě, ale pokud je celý koncept knihy postavený jako "chci být skvělý jako oni" (sportovci, vynálezci, hudebníci), já popravdě nechci, aby můj syn byl skvělý jako Napoleon. Nebo Hitler. Nebo Putin. Nebo kdokoli jiný, kdo vede dobyvačné války a jeho úspěch je hodnocen podle výšky hromady mrtvol, na jejímž vrcholu stojí... Určitě by se dali nahradit např. nějakým lékařem, který životy zachraňoval, nebo který něco život zachraňujícího objevil, např. Jan Janský nebo některý z nositelů Nobelovy ceny. Uvažovat o válkychtivých vůdcích jako o velkých lidech by mělo být v jednadvacátém století už překonané.


jitka_dankova
08.04.2023 4 z 5

Kniha příběhů známých osobností určená dětskému čtenáři. Syn příběhy četl ve třetí třídě a trochu ho čtení odrazovalo velké množství textu na stránce. Naštěstí to vždy zachránily půvabné obrázky. Rozčilovalo ho, že první písmeno v každém příběhu je zvláštně kaligraficky udělané a nešlo poznat, o jaké písmenko jde.
Kniha se složitě hodnotí, neboť soubor příběhů několika osobností je prostě obvykle sám o sobě nudný, ať se autoři snaží, jak chtějí. Ani syna kniha příliš nenadchla, ale zvládl ji přečíst. Dohledávala jsem mu k ní videa (Elvis) či více informací o nějakých nastíněných událostech (vzducholoď Hindebugr) a zpestřovala mu čtení. Příběhy byly vyprávěny v první osobě a doplněny obecnými nicneříkajícími nápady, co může dítě udělat, aby bylo jako daný kluk.

Nedokážu posoudit, jestli bylo na čtení této knihy v devíti letech brzy a nebo ne. Těžko říct, jestli by kniha dokázala syna oslovit v pozdějším věku více a nebo vůbec. Ve svém žánru jde o velmi dobře zpracované dílo, ale prostě z principu věci asi nebude bavit každého.

marketa3815
12.01.2023 3 z 5

Pár výjimečných kluků dceru (8 let) zaujalo, ale většinou se spíš nudila. Málokterý příběh je dostatečně zajímavý. Zaujali ji sportovci a nebavili ji hudebníci.

milamarus
08.04.2022 5 z 5

Přečteno přímo v knihovně. // Z anotace shora podtrhuji to, že příběhy jsou vyprávěny v první osobě, tedy, že je vypráví sami ti, kteří svět změnili. // Líbí se mi i časová osa v závěru, se kterou lze před odložením knihy s dětmi rozjet kvíz - Kdo mohl koho potkat? Čím je tenhle muž na obrázku? A je tu ještě někdo, kdo v tomhle oboru vynikl? // Děkuju Vám, Haki31, za komentář a doporučuji pro příčku deset a patnáct letošní čtenářské výzvy, kdo stále hledá.

-----------------------
CITÁT:
„Když umíš o něčem snít, tak to umíš i udělat.“

haki34
22.11.2019 5 z 5

Nachystané pod stromček :) tak som si nemohla neprečítatˇ...a myslím, že sa podarila...krátke životopisy s vypichnutím najzaujímavejších udalostí zo života dotyčných "slávnych" chalanov, na konci kapitolky zdôraznenie/výcuc, o čo vlastne dotyčnému v živote šlo a čo sa snažil dokázať. ˇJednotlivé osobnosti sprevádzajú ich vlastné citáty, ktoré nás môžu inšpirovať, v čom môžme skúsiť byť ako oni....

napríklad : Napoleon Bonaparte : "kto nič neriskuje, nič nezíska.".."Chceš byť ako Napoleon ? Uč sa zo svojich víťazstiev, rovnako ako z porážok."

uvidíme, ako sa bude páčiť cieľovej skupine...mne sa páči už teraz :) doporučujem !

Štítky knihy

osobnosti medailony osobností

Autoři knihy

Jacopo Olivieri
italská, 1966
Rosalba Troiano
italská, 1963

Kniha 20 výjimečných kluků, kteří změnili svět je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x