100 nábojů: Hlas krve

100 nábojů: Hlas krve https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37106/bmid_100-naboju-hlas-krve-Ix7-37106.jpg 4 50 10

100 nábojů série

< 3. díl >

Loopa opustil otec ještě před narozením a nikdy se mu neozval. Ale teď ho má mladík šanci znovu najít. Díky agentu Gravesovi a jeho kufříku s pistolí a sto náboji. Ale pokud čekáte idylku s objímáním a výměnou dárků k Vánocům, čekáte marně. Vztah mezi otcem a synem nabere docela jiné obrátky. Brzo se příběh setkání změní v nelítostný příběh pomsty.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

100 Bullets: Hang Up on the Hang Low , 2001


více info...

Přidat komentář

jarynek
10.03.2019 5 z 5

V tomto pokračování máme pouze jeden příběh, který zdánlivě celkový děj nikam neposunuje, ale konec vše změní a my můžeme pozorovat, jak několik málo koleček zapadne přesně do celkového soustrojí a vytvoří tak další část skvěle vyprávěné a neméně výborně nakreslené skládačky. No ještě, že nemusím na další várku této návykové látky čekat roky.

Disease
02.01.2019 5 z 5

Parádní (skoro) samostatný příběh, kde se ovšem objevují postavy a důsledky činů z minulých booků. A jedna úplně nová hlavnější postava.


Kapis
18.10.2018 5 z 5

Tááák, dívám se, že první díl jsem komentoval v říjnu 2007 (ty vole, přesně před jedenácti lety 18.10.2007, to je haluz!) a tento třetí o tři roky později - a prý, že se to dá číst samostatně, chachacha, naivní o 8 let mladší Kapis - takže mi úplně uniklo, že rozstřílený gangsta-niga Malý Moe i s gansta-niga fotrem Velkým Moe se nám představí na policejní stanici, na konci první knihy, kdy agent Graves dá kufřík policajtovi (a bylo to i v ukázce v Crwi) - druhý houmless-niga na popelnici to pak komentuje, že je sejmul jeden z nich - zkurvený fízl. Autor nám to pak připomene jedním panelem, kdy se Graves ďábelsky usměje, když malého Moea nakládají. Bratrance Carlose i s jeho píchačkou jsme měli možnost vidět v druhé knize, kdy Graves přemlouvá Lona ke spolupráci a Carlos nakopne psa, zatímco píchačka tam dělá servírku - servírce pak Graves sdělí, po tom, co ho Lono odmítne, že Lono odchází s dvěma milióny v kufříku a vatos se rozjedou za ním. V tomto díle se s vatosem Carlosem i jeho chiqitou ve vatě opět setkáme a dozvíme se, že Lona vatos sejmuli autem zcela mimo záběr a kufřík si vzali. Co se stalo se zbytkem vatos se nedozvíme - asi tyčinky do uší. Autor to opět dává najevo pouze v náznácích, abychom si to do souvislosti dali sami. Vyjebávat s Lonem se ale neoplatí. V tom je krása této úžasně propletené série, když se čte v kuse a ne jeden díl za rok. A je to kurevská jazda!!!! Je to napínavé doslova k prasknutí a zábavné až to píchá v podbříšku.

Pravdu jsem však měl v tom, že tuto sérii budu dočítat s potomky pod nohama a že si to přečtu celé v kuse, i když jsem si tehdá myslel, že série má pouze 12 knih:) Jsem takový magor, že jsem si opravdu začal vypisovat, co se v jednotlivých sešitech dělo a začíná mi to nést ovoce, protože jsem už dohledával detaily v předešlých knihách. Krom kresby a její kompozice mého nejoblíbenějšího kreslíře je taky třeba určitě ocenit coloring, kdy i minitrojúhelníček tang, vykukujícíh zpod pekelně krátké minisukýnky je pěkně červený, a v neposlední řadě i vazbu knihy, která je šitá a tak drží jak hlupý dveře. A musí, protože určitě nebyla čtena naposledy. Tak a jede se dááál, už se nemůžu dočkat co všechno bude následovat!!!!

trudoš
18.05.2016 5 z 5

100 nábojů je série bez superhrdinů, bez zachraňování světa před šmejdem z vesmíru a bez intelektuálních nadstaveb, jenž dokáží rozlousknout jen zasvěcení s IQ 200 a výš. Příběhy víceméně obyčejných lidí pohybujících se na hraně zákona (a dost často i daleko za ní) zaujmou především reálností, cyničností a osudovostí, připomínající můj oblíbený seriál The Wire. Tajemný agent Graves rozehrál hru, které zatím stále rozumí jen on sám, ale paseka, kterou za sebou zanechává, je stále větší a větší. Ovšem začíná dávat jakýž takýž smysl. Půjde ještě o hodně a určitě to nebude tak jednoduché, jak se prozatím zdá.
Třetí album obsahuje jeden uzavřený příběh, který je sám o sobě dosti silný, ovšem v pozadí se odehrávají další etudy, které celou sérii velmi zajímavě zamotávají. Opravdu se těším, až si časem přečtu kompletní řadu v jednom kuse pěkně znovu. To bude jedno velké zacvakávání koleček. Tedy jestli se dožiju dovydání.

martinstefko
22.10.2015 5 z 5

"Hlas krve" je celkem útlá knížečka, alespoň proti druhé knize, ale přece jen se dostáváme malinko hlouběji do příběhu a zjišťujeme, že to, co agent Graves rozjíždí, je pořádně velká hra. Můžeme se těšit na to, co přijde dál. A bude to velké. Bude to hodně velké a zatím to bude pořád skvěle drsné. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/343-100-naboju-3-hlas-krve-90.html

borknagar
21.10.2015 4 z 5

Jednoduchý, uzavřený příběh, který je však velmi dobře napsaný a hlavně i nakreslený. Lehké propojení s minulým dílem tu je, ale tento komiks se může číst i samostatně. A jak se zdá, agent Graves má nekonečnou zásobu kufříků s tajemstvím a plán, jak kufříky dobře využít :) Kresbu netřeba chválit, ta je bezkonkurenční a ty barvy, mmmmm, úplná duhová orgie.......

jirincz
01.06.2015 3 z 5

Pro mě zatím asi nejlepší svazek, je to jiný než ostatní, dá se to číst i samostatně, uzavřený děj v podstatě. Nicméně pořád to není něco, co bych s nadšením četl znovu, asi ta série celkově pro mě nebude... Btw všichni tu obdivují kresbu Rissa, ale nevím, mě tedy nijak extra neupoutává

OldaB
23.02.2014 5 z 5

Sevřenější příběh, který jsem si vyloženě užil. Drsná kriminálka nekončí dobře. Ale tak to většinou chodí. Celkem dost přemýšlím, že bych si zase komiks začal kupovat.

3DD!3
13.09.2013 5 z 5

A já už si dobře nepamatuju ty první dvě knihy série... Než se mi trojka dostala do pařátů uběhlo v potoce hodně let a já z některých rámečů cítím návaznost, kterou už si nedovedu tak úplně spojit. Klika, že Hlas krve obstojí i sám o sobě. Graves se tradičně objeví s bouchačkou a kufrem nevysledovatelných nábojů, ale zbytek je velice příjemně... řekněme odlišný. Vztah táty a syna je tu rozehraný mistrně a postavy jsou tu přímo lahůdkové. Dědovi protřelé hlášky, jsou laskáním na duši a asijská kočka drápe fest.

Kapis
08.02.2013 5 z 5

No sláva, tadytahle série patří mezi to, co si kupuji okamžitě po vydání. Na třetím díle mě potěšilo především to, že sice je součástí jednoho velkého příběhu v pozadí, ale dá se číst i samostatně a nemusel jsem si přečíst znovu první a druhý díl, abych byl v obraze o co jde. Plnou úlohu agenta Gravesa v tom všem by to stejně neodkrylo a tenhle, klasicky jako šmyrgl drsný gangsta-nigga-story, funguje naprosto sám i pro toho, kdo první dva díly nečetl. Rissova božská noir-oční pastva je sama o sobě nadupaná takovým stylem, že bych možná ani nemusel číst ty otravné bubliny a stačilo by se mi kochat dokonale zvládnutým kreslícím stylem. Občas podlehnu heretickým pokleskům a musím přiznat, že se mi líbí více než Mignola. Tak máme za sebou čtvrtinu celé série, jejíž ukončenost je další z pozitiv, vidět světlo na konci tunelu je povzbuzující. Sice to budu dočítat pravděpodobně s pobíhajícími potomky pod nohama, ale co už, hlavně ať se toho dožiju, přečíst si tento skvost komplet 12 dílů je věc, na kterou se neskutečně těším.

Štítky knihy

komiksy otcové a synové

Autoři knihy

Brian Azzarello
americká, 1962
Eduardo Risso
argentinská, 1959